Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΒΑΡΡΟΑ ΜΕ ΘΥΜΟΛΗ-Therapy against Varroa with thymol

Σε κάθε βιτέξ τοποθετούμε 4ml διαλυματος θυμόλης με οινόπνευμα(15gr θυμόλης + 15ml οινόπνευμα=24 ml διαλύματος) σύνολο 8ml , επαναλαμβανουμε καθε 7-8 ημέρες , 3 φορές.




8 σχόλια:

Kimmie είπε...

What a wonderful therapy!

Someday I hope to keep bees too. I hope to learn more as I read your wisdom.

God bless you!

Kimmie
mama to 7
one homemade and 6 adopted

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Hallo,
I can help with informations about bees, it will be my pleasure

anthimos

πασχος είπε...

ΕΜΑΙ ΝΕΟΣ ΕΧΩ 15 ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΑΠΙΣΤΑΝ ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΜΕΔΙΑΛΥΜΑ ΘΥΜΩΛΗΣ ΠΟΣΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΞΑΤΜΗΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΤΗΝ ΘΥΜΩΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩ ΠΡΩΤΕΡΩΝ

IxNiLaTiS είπε...

Αν θέλετε δώστε μας περισσότερες πληροφορίες. Σε ένα διόροφο μελίσσι, θα βάλω βίτεξ και στούς δύο ορόφους;

Έχω πάτους ανοικτούς με σήτα. Θα πρέπει να τους κλείσω κατά την διάρκεια της εφαρμογής;

Αν κάνουμε την εφαρμογή 3 φορές δεν θα προλάβουμε τους κηφήνες που όταν βγούν από τα κελιά τους θα απελευθερώσουν νέα ποσότητα βαρόα. Μήπως να κάνουμε την εφαρμογή της θυμόλης ακόμα μιά φορά;
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

poso peripou kostizei i efarmogi ana melisi?

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

pasxos

θα ζυγίσεις 15γρ χ 15 μελισσια=225 γρ θα τα ανακατεψεις με 225 ml οινόπνευμα και θα πάρεις 8 ml και θα βαζεις ανα βδομάδα, τα 8 ml έχουν 5 γρ θυμόλης μέσα, πάρε με τηλέφωνο(6937 47 53 57) να σου πω

ιχνιλάτης

τα 15 γρ πρέπει να πέσουν στα κυβικα εκατοστα όγκου της γονοφωλιας , θα σε συνιστουσα να τα ''σφίξεις'' τα μελισσια μόνο στην γονοφωλια , εαν αυτό δεν είναι εφικτό τότε να τα τοποθετήσεις αναμεσα γονοφωλια και πρώτου ορόφου άλλα για 4 φορες και συνεπώς 20 γρ συνολικά. Να μην κλείσεις ουτε τους πάτους ουτε τους εξαερισμούς.
Κηφήνες αυτην την εποχή σύσκολα να βρεις, αλλα δεν θα κάνει κακό να επεκτείνεις αλλη μια βδομάδα

η εφαρμογη είναι 0,90 ευρω ανα κυψέλη

η θυμόλη στην φαρμακευτικη θεωρειται σαν απολυμαντικος παραγοντας και έχω σοβαρες ενδείξεις ότι η χρηση της στην μελισσοκομια έχει θετικες επιδρασεις στην αμερικανικη σηψιγονια, νοσεμίαση, κιμωλίαση και φυσικα στην βαρρόα.

IxNiLaTiS είπε...

Ευχαριστώ πολύ.

IxNiLaTiS είπε...

Για ρίξε εδώ μια ματιά να δείς τι έπαθα :((

http://ixnilatis33.blogspot.com/2010/03/blog-post_08.html