Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

2η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ, 9-11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, τα διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, τα προϊόντα της μέλισσας, γύρη, βασιλικό πολτό, κερί, πρόπολη και ποτά από μέλι, τρόπους συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης, επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή μελισσοκομική σκηνή καθώς και καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας και συνταγές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όσοι επισκεφθούν την τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Θεσσαλονίκης και το 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως από την Παρασκευή 9 έως και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009 και ώρες 10.00 με 21.00.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα της μέλισσας από ειδικούς επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, από τους ίδιους τους μελισσοκόμους -παραγωγούς και από προβολή ταινιών σχετικών με τη ζωή των μελισσών. Σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Α.Π.Θ. θα δοθούν πληροφορίες και θα απαντηθούν ερωτήσεις των καταναλωτών.

Την έναρξη της Γιορτής Μελιού θα κάνει ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Αναστάσιος Μάνθος, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 18:00.

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής Μελιού θα δοθούν οι παρακάτω Διαλέξεις.

Παρασκευή 9/10/2009 και ώρα 18.10

"Ωφελιμότητα των προϊόντων της μέλισσας", Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., Βασίλης Λιάκος

Κυριακή 11/10/2009 και ώρα 18.00

"Ποιότητα του Ελληνικού Μελιού", Καθηγητής Εργαστηρίου Μελισσοκομίας - Σηροτροφίας Α.Π.Θ., Ανδρέας Θρασυβούλου.

Στη Γιορτή Μελιού θα προσφερθεί στους καταναλωτές μέλι με γιαούρτι και με λουκουμάδες. Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται 6.000 λουκουμάδες, 150 κιλά γιαούρτι και 100 κιλά μέλι.

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009, μετά τη Διάλεξη του Καθηγητή, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από το Μουσικό Σχήμα του Δημοσθένη Σπανουδάκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

2 σχόλια:

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

ΑΝΘΙΜΕ καλημέρα
Γιά 2η χρονιά γίνεται στην θεσσαλονίκη η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ & ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ.
Η 1η την προηγούμενη χρονιά ειχε αρκετή επιτυχία, και ελπίζω η 2η να εχει ακόμη περισσότερη.
Με την ΓΙΟΡΤΗ πετυχαίνουμε δυο στόχους.
Την γνωριμία των προιόντων της μέλισσας και της ιδιας της μέλισσας στον πολύ κόσμο,
Και την προώθηση του μελιού και των αλλων προιόντων απευθείας στον καταναλωτή χωρίς την μεσολάβιση αλλων,
με κέρδος και του παραγωγού Μελισσοκόμου και του Καταναλωτή.
Την προσπάθεια αυτή εάν την ακολουθήσουν και αλλοι σύλλογοι στην ΕΛΛΑΔΑ ,τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλλίτερα.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΕΚΤΑΣΗ ΦΥΣΙΚΑ