Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΩΝ














ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:


Μάρτιος 2005

Προς: Καταστήματα Γεωργικών Φαρμάκων ΠΕΛΛΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ.
Κοιν: Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. ΠΕΛΛΑΣ,
-Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ
-Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Καβάλας, Βόλου.
- Σύμβουλοι Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιεργειών (IPM).
- Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος.
- Περιοδικό Μελισσοκομική Επιθεώρηση.
- Εργαστήριο Μελισσοκομίας, ΑΠΘ.
- Ινστιτούτο Μελισσοκομίας- Αγ. Μάμας.
Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Πέλλας στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενημέρωση του τριπτύχου Γεωπόνων- Αγροτών- Μελισσοκόμων ξεκινάει με τις παρακάτω οδηγίες- συστάσεις φυτοπροστασίας για την ουσιαστική προστασία των μελισσών:
ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΩΝ:
Άρχισε η δραστηριότητα των μελισσών, οι οποίες επισκέπτονται τα άνθη των φυτών, με σκοπό την συλλογή γύρης. Είναι γνωστός ο σημαντικός ρόλος που παίζουν οι μέλισσες στην επικονίαση των φυτών και ιδιαίτερα των οπωροφόρων δένδρων.
Προκειμένου να προστατευθούν οι μέλισσες κατά την ανθοφορία, θα πρέπει οι δενδροκαλλιεργητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τους ψεκασμούς για την προστασία των καλλιεργειών τους από εχθρούς και ασθένειες .
Υπενθυμίζεται ότι:
• Σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ.12 του Νόμου 2538/27-11-97 όποιος χρησιμοποιεί φάρμακα χωρίς να τηρεί τα επί της συσκευασίας αναγραφόμενα, τιμωρείται με ποινή από 1-6 μήνες και πρόστιμο 1.000.000-5.000.000 δρχ.( 2935-14674 Euro).
• Με την Υπουργική απόφαση 165457/29.01.81 απαγορεύονται οι ψεκασμοί με εντομοκτόνα φάρμακα από την αρχή μέχρι το τέλος της ανθοφορίας στις καλλιέργειες:
Αμυγδαλιάς, Βερικοκιάς, Δαμασκηνιάς, Ροδακινιάς, Κερασιάς, Βυσσινιάς, Αχλαδιάς, Μηλιάς, Κυδωνιάς, Ακτινιδιάς.
• Επιτρέπονται κατά την διάρκεια της ανθοφορίας των παραπάνω καλλιεργειών οι ψεκασμοί με μη μελισσοτοξικά φάρμακα (μυκητοκτόνα, βακτηριοκτόνα, βιολογικά σκευάσματα).
• Ψεκασμοί με εντομοκτόνα φάρμακα στις παραπάνω καλλιέργειες, επιτρέπονται πριν και μετά την ανθοφορία.
• Στις λοιπές καλλιέργειες απαγορεύονται επίσης οι ψεκασμοί με μελισσοτοξικά φάρμακα κατά την διάρκεια της ανθοφορίας(στην ετικέττα όλων των φαρμάκων υπάρχει ένδειξη μελισσοτοξικότητας σε ευδιάκριτη θέση).
Επιτρέπονται οι ψεκασμοί, μόνο μετά από άδεια της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης ή των κατά τόπους Κέντρων Γεωργικών Εφαρμογών κατά εξαίρεση και εφόσον έχουν ενημερωθεί σχετικά οι μελισσοκόμοι της περιοχής.
• Στις καλλιέργειες μεγάλης διάρκειας ανθοφορίας, όπως το βαμβάκι, τα κηπευτικά και άλλες, επιτρέπονται οι ψεκασμοί εφόσον ληφθούν ορισμένα προληπτικά μέτρα, όπως:
1. Χρήση των λιγότερο μελισσοτοξικών φαρμάκων.
2. Εφαρμογή ψεκασμών τις ώρες που μειώνεται η δραστηριότητα των μελισσών(κυρίως αργά το απόγευμα ή το βράδυ, 20.00-8.00 π.μ.)
3. Προειδοποίηση των μελισσοκόμων, ώστε να απομακρύνουν τα μελίσσια τους από την περιοχή του ψεκασμού ή να τα κλείσουν κατά τις ώρες του ψεκασμού.
4. Οι μελισσοκόμοι πρέπει να δηλώνουν τη θέση του μελισσοκομείου τους, στους Δήμους, στα Κέντρα Γεωργικών Εφαρμογών και να αναγράφουν στις κυψέλες κάποιο τηλέφωνο για άμεση επικοινωνία μαζί τους.

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Πέλλας << Μέγας Αλέξανδρος>>

Δεν υπάρχουν σχόλια: