Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΔΑΣ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2007

02/06/2007

Πρόγραμμα καταπολέμησης βαμβακάδας των πεύκων ενέκρινε και για φέτος το ΥΠΑΑΤ-25/4/2007

Την επέκταση και για τη φετινή περίοδο του προγράμματος καταπολέμησης του εντόμου Marchalina hellenica, γνωστό και ως βαμβακάδα και σε άλλες περιοχές, πέραν της Αττικής, ενέκρινε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού όπως υποστηρίζει τα αποτελέσματα της περυσινής εφαρμογής κρίθηκαν ικανοποιητικά.
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σύσκεψη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων στο υπουργείο και με γνωμοδότηση του ειδικού επιστημονικού συμβουλίου (Α.ΣΥ.ΓΕ.Φ.).
Οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις πρόκειται να υπογραφούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα καθορίζουν εκ νέου τις λεπτομέρειες καταπολέμησης του εντόμου σε αστικές και περιαστικές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «τα τελευταία δέκα χρόνια στα πεύκα των αστικών και περιαστικών περιοχών της Αττικής εμφανίσθηκε, ως αποτέλεσμα ανεξέλεγκτων εμβολιασμών που εφαρμόσθηκαν κατά την περίοδο 1996 - 2000, το έντομο Marchalina hellenica γνωστό ως βαμβακάδα των πεύκων, το οποίο αναπτύχθηκε σε πολύ υψηλούς πληθυσμούς με δυσμενείς επιπτώσεις στα πεύκα. Κατά την περυσινή περίοδο, και για πρώτη φορά, δόθηκε λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα αφού αποφασίσθηκε η συστηματική καταπολέμησή του. Εφαρμόσθηκε λοιπόν Ολοκληρωμένη καταπολέμηση με δράση, αρχικά του αρπακτικού εντόμου Neuleucopis kartliana, το οποίο είναι φυσικός ανταγωνιστής του εντόμου Marchalina hellenica και στη συνέχεια με χρήση ήπιων εντομοκτόνων, με φιλική συμπεριφορά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα προχωρήσει και φέτος σε ευρύτατη ενημέρωση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τους επικείμενους ψεκασμούς και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τους Δήμους και τις Κοινότητες μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ώστε οι επεμβάσεις να είναι αποτελεσματικές και ακίνδυνες για το περιβάλλον και τους κατοίκους των αστικών και περιαστικών περιοχών».

Άνθιμος Σιγκούδης
Γεωπόνος ΑΠΘ – Μελισσοκόμος
aesingou@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: