Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

ΕΚΔΟΣΗ ΜΕΛΙΣΣΙΚΟΜΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ
Άρθρο 4: Διαδικασία έκδοσης μελισσοκομικού βιβλιαρίου.
Για την έκδοση του μελισσοκομικού βιβλιαρίου καθιερώνεται η ακόλουθη διαδικασία:
Ο ενδιαφερόμενος κάτοχος των μελισσοσμηνών πρέπει να υποβάλλει στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του τόπου της μονίμου κατοικίας του:
• Αίτηση – δήλωση σύμφωνα με το συνημμένο Υποδ.3* της παρούσας απόφασης εις διπλούν.
• Δυο πρόσφατες φωτογραφίες.
• Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/1988 για την ακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων.
• Αποδεικτικά στοιχεία απόκτησης των μελισσοσμηνών.
• Βεβαίωση περί κατοχής των μελισσοσμηνών από Μελισσοκομικό Σύλλογο ή εφ όσον δεν υπάρχει από Αγροτικό Σύλλογο της περιοχής της μόνιμης κατοικίας του.
Μετά την έγκριση της αίτησης από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης γίνεται προσωρινή καταχώριση στα ειδικά βιβλία- μητρώα που τηρείται στην κάθε Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και δίδεται στον αιτούντα ο κωδικός αριθμός του.
Ακολουθεί η σήμανση με πυροσφραγίδα, από τον κατέχοντα τα μελισσοσμήνη όλων των κυψελών του με τον κωδικό αριθμό που του έχει δοθεί, βάσει της προσωρινής καταχώρησης και των οδηγιών της οικίας Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης.
Μέσα σε διάστημα 30 ημερών από την προσωρινή καταγραφή γίνεται επιτόπιος έλεγχος από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, της ακρίβειας των αναγραφομένων στην Αίτηση στοιχείων και της σήμανσης των κυψελών. Σε περίπτωση που τα μελισσοσμήνη έχουν μετακινηθεί σε περιοχή ευθύνης άλλης Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης ο έλεγχος γίνεται από την τελευταία ύστερα από σχετική αλληλογραφία μεταξύ τους.
Ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης (Γεωπόνος ή Τεχνολόγος Γεωπονίας) της περιοχής που βρίσκονται οι κυψέλες του ενδιαφερομένου συντάσσει βεβαίωση επιτόπου ελέγχου (Υποδ.5**) την οποία συνυπογράφει και ο ενδιαφερόμενος μελισσοκόμος, καταγράφοντας και τυχόν αντιρρήσεις του. Σε περίπτωση άρνησης συνυπογραφής δεν χορηγείται Μελισσοκομικό Βιβλιάριο.
Μετά τον έλεγχο η Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης εισηγείται την έκδοση Απόφασης του Νομάρχη για έγκριση χορήγησης Μελισσοκομικού Βιβλιαρίου. Στην έγκριση αναγράφεται ο Κωδικός Αριθμός του μελισσοκόμου, ο αριθμός των μελισσοσμηνών του και η διάρκεια ισχύος του μελισσοκομικού βιβλιαρίου. Στη συνέχεια γίνεται οριστική καταχώρηση και καταγραφή των στοιχείων του κατέχοντος τα μελισσοσμήνη στο ειδικό βιβλίο – μητρώο και του παραδίδεται το μελισσοκομικό βιβλιάριο θεωρημένο.
Ανάλυση κωδικού αριθμού
Τα μηδενικά μπορεί να παραλείπονται.
1. Από τα λατινικά γράμματα EL
2. Ακολουθεί ο κωδικός αριθμός του νομού.
3. Από τον αύξοντα αριθμό καταχώρησης του μελισσοκόμου στο Μητρώο.
Τα ανωτέρω στοιχεία θα αναγράφονται υποχρεωτικά με πυροσφράγιση στο εμπρόσθιο μέρος, άνω της εισόδου των μελισσών όλων των εμβρυοθαλάμων, μαζί με τον αύξοντα αριθμό της κυψέλης.
Ο κατέχων τα σμήνη μπορεί να γράψει και σε όποιο άλλο σημείο των πλαισιοκυψελών του τον κωδικό αριθμό του.
Σε περίπτωση αγοροπωλησίας μελισσοσμηνών με τις κυψέλες, η παλαιά πυροσφράγιση διατηρείται στην κυψέλη και επί πλέον αναγράφεται και ο κωδικός αριθμός του κατόχου.
Το Μελισσοκομικό Βιβλιάριο θα έχει ισχύει για δυο χρόνια από της εκδόσεως του η τελευταίας μεταβολής του. Μετά την λήξη της διετίας για να έχουν ισχύ τα βιβλιάρια πρέπει να προσκομίζονται στη αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης για θεώρηση με αίτηση του ενδιαφερομένου.

* Δίδεται απο τον Μελισσοκομικό Σύλλογο.
** Συμπληρώνεται απο τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναδημοσίευση από:http://www.melissokomos.com/

1 σχόλιο:

Pantelis είπε...

ksekinisa na asxoloume san xompi me tin melisokomia, mou xarisan ena melisaki prin 3 xronia... kai agorasa merika, 8elo na asxoli8o pio epagkelmatika kai na bgalo melisokomiko bibliario, eimai apo aridaia, apla den ksero an dikaioume na bgalo melisokomiko bibliario sto onoma mou... eimai stratiotikos... ta melisakia pou eixa agorasi paliotera otan ta agorasa den mou edose kanis apodiksi... opiadipote boi8ia kalodexoume gia na mporeso na bgalo melisokomiko bibliario... stilte mou imail sto : pantelis4ever1@hotmail.com an mpori kapios na me boi8isi ...