- 60 κιλά άχνη ζάχαρη
- 22 κιλά νωπή γύρη
- 40 κιλά μέλι
- 8 λίτρα ζεστό νερό
- 6 κιλά σογιάλευρο με max 2% λίπος από μη γενετικά μεταλλαγμένη σόγια(για να σφίξει το μίγμα)
- 500 γρ σκόρδο σκόνη.
- 500-600 ml εκχύλισμα τσαγιού από βότανα
δηλ. 20 % ποσοστό τροφές με πρωτεΐνες(γύρη+ σογιάλευρο)
29% μέλι
44 % άχνη ζάχαρη
Ποιός ο λόγος της χρήσης της γυρεοπίτας?
Σύμφωνα με την βιβλιογραφία και το βιβλίο του καθηγητή Πασχάλη Χαριζάνη-Μέλισσα και Μελισσοκομική Τεχνική-1996 σελ.37.
Η Maurizio(1950) ανακοίνωσε ότι η ελλιπής διατροφή της μέλισσας σε πρωτεΐνες, μειώνει την διάρκεια ζωής της και αντιστρόφως. Αυτό συμβαίνει γιατί η μέλισσα έχει στο σώμα της τα λιπώδη σώματα, αυτά έχουν αποθηκευτικό σκοπό για το σώμα της μέλισσας και περιέχουν λίπος, γλυκογόνο και πρωτεϊνικές ενώσεις.
Βρέθηκε ότι όταν οι μέλισσες έχουν ισορροπημένη πρωτεϊνούχο διατροφή τότε παρουσιάζεται μεγαλύτερο ποσοστό πρωτεΐνης στα λιπώδη σώματα και η πρωτεΐνη αυτή σχετίζεται με την μακροβιότητα της μέλισσας.
Οι χειμερινές μέλισσες έχουν πολλή πρωτεΐνη στα λιπώδη σώματα, γι αυτό και ζουν κατά μέσο όρο 140 ημέρες(5 μήνες). Οι καλοκαιρινές μέλισσες έχουν πολύ λίγη πρωτεΐνη στα λιπώδη σώματα, και ζουν πολύ λιγότερο(15-38 ημέρες).
Η ποσότητα πρωτεΐνης στα λιπώδη σώματα της ενήλικης μέλισσας μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται, ανάλογα με την διαθέσιμη ποσότητα γύρης και αντιστρόφως ανάλογα με τον γόνο που εκτρέφει,
Έτσι προσφέροντας πρωτεϊνούχο τροφή μπορούμε να αυξήσουμε αυτή την πρωτεΐνη των λιπωδών σωμάτων και να μεγαλώσει η διάρκεια ζωής της μέλισσας ... και κατά συνέπεια τον χρόνο που θα είναι συλλέκτρια, τότε θα έχουμε εξασφαλίσει και την ανάλογη αύξηση της παραγωγής........
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου