Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΥΡΕΟΠΙΤΑΣ-ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ?


  350 μερίδες των 350-400 γρ γυρεόπιτα με την παρακάτω συνταγή:

  • 60 κιλά άχνη ζάχαρη
  • 22 κιλά νωπή γύρη
  • 40 κιλά μέλι
  • 8 λίτρα ζεστό νερό
  • 6 κιλά σογιάλευρο με max 2% λίπος από μη γενετικά μεταλλαγμένη σόγια(για να σφίξει το μίγμα)
  • 500 γρ σκόρδο σκόνη.
  • 500-600 ml εκχύλισμα τσαγιού από βότανα


δηλ. 20 % ποσοστό τροφές με πρωτεΐνες(γύρη+ σογιάλευρο)

        29% μέλι
        44 % άχνη ζάχαρη

Ποιός ο λόγος της χρήσης της γυρεοπίτας?

Σύμφωνα με την βιβλιογραφία και το βιβλίο του καθηγητή Πασχάλη Χαριζάνη-Μέλισσα και Μελισσοκομική Τεχνική-1996 σελ.37.

Η Maurizio(1950) ανακοίνωσε ότι η ελλιπής διατροφή της μέλισσας σε πρωτεΐνες, μειώνει την διάρκεια ζωής της και αντιστρόφως. Αυτό συμβαίνει γιατί η μέλισσα έχει στο σώμα της τα λιπώδη σώματα, αυτά έχουν αποθηκευτικό σκοπό για το σώμα της μέλισσας και περιέχουν λίπος, γλυκογόνο και πρωτεϊνικές ενώσεις.
  Βρέθηκε ότι όταν οι μέλισσες έχουν ισορροπημένη πρωτεϊνούχο διατροφή τότε παρουσιάζεται μεγαλύτερο ποσοστό πρωτεΐνης στα λιπώδη σώματα και η πρωτεΐνη αυτή σχετίζεται με την μακροβιότητα της μέλισσας.
  Οι χειμερινές μέλισσες έχουν πολλή πρωτεΐνη στα λιπώδη σώματα, γι αυτό και ζουν κατά μέσο όρο 140 ημέρες(5 μήνες). Οι καλοκαιρινές μέλισσες έχουν πολύ λίγη πρωτεΐνη στα λιπώδη σώματα, και ζουν πολύ λιγότερο(15-38 ημέρες).
  Η ποσότητα πρωτεΐνης στα λιπώδη σώματα της ενήλικης μέλισσας μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται, ανάλογα με την διαθέσιμη ποσότητα γύρης και αντιστρόφως ανάλογα με τον γόνο που εκτρέφει,
Έτσι προσφέροντας πρωτεϊνούχο τροφή μπορούμε να αυξήσουμε αυτή την πρωτεΐνη των λιπωδών σωμάτων και να μεγαλώσει η διάρκεια ζωής της μέλισσας ...  και κατά συνέπεια τον χρόνο που θα είναι συλλέκτρια, τότε θα έχουμε εξασφαλίσει και την ανάλογη αύξηση της παραγωγής........

Δεν υπάρχουν σχόλια: