Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Ο Ευκάλυπτος Grandis (Flooded Gum or Rose Gum)

Ο Ευκάλυπτος Grandis (Flooded Gum or Rose Gum)

O ευκάλυπτος Grandis, κοινώς γνωστός ως Flooded Gum ή Rose Gum, είναι ένα ψηλό δέντρο με λείο φλοιό, πιο τραχύς στη βάση του, ινώδης και με φύλλωμα γκρι χρώματος ή γκρι-καφέ.
 Κατά την ωρίμανση φτάνει τα 50 μέτρα ύψος, αν και τα υψηλότερα είδη μπορούν να υπερβούν τα 80 μέτρα. 
Βρίσκεται σε παράκτιες και υπό-παράκτιες περιοχές από το Νιούκαστλ στην βόρεια Νέα Ουαλία, έως και τα δυτικά της Daintree στο Queensland.
 Συναντάται κυρίως σε επίπεδες εκτάσεις και χαμηλότερες πλαγιές και είναι το κυρίαρχο δέντρο στα υγρά δάση και στις παρυφές των τροπικών δασών.
Ο ευκάλυπτος Grandis μεγαλώνει κατακόρυφα  και είναι ψηλό δέντρο, φθάνοντας περίπου τα 50 μέτρα ύψος, με περίμετρο από 1,2 μέτρα έως 2 μέτρα. 
Τα μεγαλύτερα δέντρα μπορεί να φθάσουν ακόμα και τα 75 μέτρα ύψος και 3 μέτρα διάμετρο. 
Το ψηλότερο δέντρο αυτού του είδους είναι γνωστό ως "The Grandis", βρίσκεται κοντά στην περιοχή Bulahdelah της Νέας Νότιας Ουαλίας, με ύψος 86 μέτρα και διάμετρο τα 8,5 μέτρα. 
Ο κορμός του είναι κατακόρυφος για περίπου 2.5 μέτρα και για τα 3/4 του ύψους του δέντρου.
 Ο φλοιός του είναι λείος και η υφή του κοκκώδεις με ωχρό μπλε-γκρι ή λευκό χρώμα, και μια επικάλυψη από τραχύ φλοιό καφέ χρώματος στο κάτω μέρος, περίπου στα 1-4 μέτρα από το κορμό του δέντρου. 
Τα γυαλιστερά σκουροπράσινα φύλλα του είναι λογχοειδή και στην κάτω πλευρά τους πιο ανοιχτόχρωμα, έχουν 10 - 11 εκατοστά μήκος και 2 - 3 εκατοστά (0.8-1.2 μέσα) εύρος.
 Είναι τοποθετημένα εναλλάξ κατά μήκος των κλαδιών. 
Τα άσπρα λουλούδια του, εμφανίζονται από τα μέσα του φθινοπώρου έως τα τέλη του χειμώνα και είναι διατεταγμένα σε ομάδες των 7 έως 11 ταξιανθιών.
 Τα λουλούδια έχουν μικρούς ή κωνικούς καρπούς  ('Gum nuts') διαστάσεων 5 – 8χιλ. μήκος και 4 – 7χιλ. περίμετρο.
Χρησιμοποιείται κυρίως  για παραγωγή ξυλείας και ξυλοπολτού.
 Μεγάλες φυτείες συναντώνται στη Νότιο Αφρική και εντός της Αυστραλίας, αλλά και στην Νέα Νότια Ουαλία.

Πηγή: www.wikepedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: