Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

ΣΙΡΟΠΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ

ΣΙΡΟΠΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ

Ένα μέρος ζάχαρη δύο μέρη νερό (1:2): Η τροφοδότηση με αυτό το μίγμα σιροπιού περιέχει 66, 6 % νερό και 33,3% ζάχαρη, δηλαδή πολύ νερό και λίγη ζάχαρη. Η ενέργεια που δίνει όλες τις εποχές στις μέλισσες μας είναι ελάχιστη.

Ένα μέρος ζάχαρη και ένα μέρος νερό (1:1): Αυτό το μίγμα σιροπιού περιέχει 50% νερό και 50% ζάχαρη. Βέβαια δίνει περισσότερη ενέργεια, από την πρώτη περίπτωση, αλλά και αυτό το σιρόπι είναι φτωχό για τις μέλισσες μας.

Δύο μέρη ζάχαρη και ένα μέρος νερού (2:1): Το συγκεκριμένο μίγμα σιροπιού περιέχει 33,3% νερό και 66,6% ζάχαρη. Δηλαδή λίγο νερό και πολύ ζάχαρη. Αυτό το μίγμα σιροπιού από τα τρία, είναι το πλουσιότερο σε ενέργεια για τις μέλισσες μας και ταΐζουμε με το πλουσιότερο μίγμα σιροπιού στις παρακάτω περιπτώσεις.

Για μελίσσια που κάνουν βασίλισσες και βασιλικό πολτό.

Για μελίσσια που πρόκειται να ξεχειμωνιάσουν.

Για μελίσσια που κινδυνεύουν από πείνα.

Για μελίσσια που προορίζονται να χωριστούν σε παραφυάδες

Γενικά για την εξασφάλιση αποθεμάτων μέσα στις κυψέλες.

H δοσολογία 2 ζάχαρη και 1 νερό λογίζεται και σαν διεγερτική τροφοδοσία, όταν γίνεται κάποιες συγκεκριμένες εποχές για να αυξήσουμε την ωοτοκία της βασίλισσας. Δίνεται καθημερινά στα μελίσσια, για χρονικό διάστημα 15 -18 ημερών, σε πολύ μικρές ποσότητες

-Αρχή της άνοιξης.

- Μετά τον τρύγο, το φθινόπωρο.

-Σαράντα πέντε (45) ημέρες πριν από την ανθοφορία που επιλέξαμε να εκμεταλλευτούμε .

Προσοχή Όχι τροφοδοσία με θερμοκρασίες περιβάλλοντος χαμηλότερες των 14ο Κελσίου, διότι η βασίλισσα διεγείρεται και αρχίζει να γεννά εντατικά, ο γόνος επεκτείνεται σε πλαίσια που δεν μπορούν να θερμάνουν ικανοποιητικά οι μέλισσες και έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα. Με την σειρά τους οι συλλέκτριες ξεγελιέται, βγαίνουν με κρύο καιρό για να συλλέξουν νέκταρ έξω από την κυψέλη χάνονται και δεν ξαναγυρίζουν.

Αναδημοσίευση από: http://www.melissokomos.com/


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ανθιμε
σκεφτομαι να ξεκινησω διεγερτικη τροφοδοσια για 15 ημερες τωρα την ανοιξη.Η απορια μου ειναι μετα απο ποσο καιρο μπορω να την επαναλαβω ;

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

εξαρτάται,εαν εισαι στην νοτια ελλάδα
όπου υπάρχει πρωιμότητα, η τροφοδοσία ξεκιναει από τωρα και συνεχίζεις μεχρι την στιγμή που θέλεις το επιθυμητό μέγεθος πληθυσμου για το πχ θυμάρι.Εαν θέλεις μόνο για 15 ημέρες, επαναλαμβάνεις με διάλειμμα 15 ημερων αλλα και αυτό είναι σχετικό, το βασικό μέλημα είναι να αποφευχθεί η τροφοδότηση 1 μήνα τουλάχιστον πριν την κύρια νεκταροέκριση για αποφυγη νοθείας του παραγόμενου μελιού.