ΚΑΝΔΙΟ
Το κάνδιο το δίνουμε όταν τα μελίσσια μας κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα και τα δίνουμε τόσο ακριβώς όσο χρειάζονται να ορθοποδήσουν πάλι και να ξεκινήσουν μόνα τους να συντηρούνται χωρίς την δική μας πλέον παρέμβαση.
Τρόπος παρασκευής
Ζάχαρη15 κιλά και νερό 3 λίτρα , τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και τα αναδεύουμε μέχρι να λειώσει η ζάχαρη, τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι του σημείου που η ζάχαρη θα αρχίσει να βράζει. Από αυτό το σημείο και μετά, για μισή ώρα ακριβώς το σιρόπι αυτό δεν το αναδεύουμε παρά μόνον το ξαφρίζουμε.
Μετά το βράσιμο της μισής ώρας ακριβώς ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1½ κιλό μέλι ζεσταμένο στους 50ο Κελσίου, αφήνουμε το μείγμα να βράσει ακριβώς μόνον 3 λεπτά. Το μέλι κατά την διάρκεια που βράζει με την ζάχαρη φουσκώνει και γιαυτό τον λόγο θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην μας χυθεί. Μετά τα 3 λεπτά κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και το αναδεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μας μέχρι να κρυώσει.
Το κάνδιο το δίνουμε όταν τα μελίσσια μας κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα και τα δίνουμε τόσο ακριβώς όσο χρειάζονται να ορθοποδήσουν πάλι και να ξεκινήσουν μόνα τους να συντηρούνται χωρίς την δική μας πλέον παρέμβαση.
Τρόπος παρασκευής
Ζάχαρη
Μετά το βράσιμο της μισής ώρας ακριβώς ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1½ κιλό μέλι ζεσταμένο στους 50ο Κελσίου, αφήνουμε το μείγμα να βράσει ακριβώς μόνον 3 λεπτά. Το μέλι κατά την διάρκεια που βράζει με την ζάχαρη φουσκώνει και γιαυτό τον λόγο θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην μας χυθεί. Μετά τα 3 λεπτά κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και το αναδεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μας μέχρι να κρυώσει.
Το προϊόν που θα μας προκύψει είναι μια πολύ γλυκιά ζύμη, είναι το λεγόμενο Κάνδιο.
Το κάνδιο όπως και το ζαχαροζύμαρο το βάζουμε και το σφραγίζουμε σε νάιλον σακούλες και το ταΐζουμε στα μελίσσια μας σε τεμάχια μικρά ή μεγάλα ανάλογα με τον πληθυσμό του μελισσιού. Το κάνδιο είναι πολύ καλύτερο από το ζαχαροζύμαρο και οι μέλισσες το προτιμούν περισσότερο. Τα αποτελέσματα από την τροφοδοσία με κάνδιο είναι θεαματικά στην ανάπτυξη των μελισσιών αλλά θα πρέπει να τηρηθούν επακριβώς οι χρόνοι οι ποσότητες και οι αναλογίες.
Αναδημοσίευση από: http://www.melissokomos.com/Το κάνδιο όπως και το ζαχαροζύμαρο το βάζουμε και το σφραγίζουμε σε νάιλον σακούλες και το ταΐζουμε στα μελίσσια μας σε τεμάχια μικρά ή μεγάλα ανάλογα με τον πληθυσμό του μελισσιού. Το κάνδιο είναι πολύ καλύτερο από το ζαχαροζύμαρο και οι μέλισσες το προτιμούν περισσότερο. Τα αποτελέσματα από την τροφοδοσία με κάνδιο είναι θεαματικά στην ανάπτυξη των μελισσιών αλλά θα πρέπει να τηρηθούν επακριβώς οι χρόνοι οι ποσότητες και οι αναλογίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου