Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2007

ΚΑΝΔΙΟ-ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ ΖΥΜΗ

ΚΑΝΔΙΟ
Το κάνδιο το δίνουμε όταν τα μελίσσια μας κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα και τα δίνουμε τόσο ακριβώς όσο χρειάζονται να ορθοποδήσουν πάλι και να ξεκινήσουν μόνα τους να συντηρούνται χωρίς την δική μας πλέον παρέμβαση.
Τρόπος παρασκευής
Ζάχαρη 15 κιλά και νερό 3 λίτρα, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και τα αναδεύουμε μέχρι να λειώσει η ζάχαρη, τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι του σημείου που η ζάχαρη θα αρχίσει να βράζει. Από αυτό το σημείο και μετά, για μισή ώρα ακριβώς το σιρόπι αυτό δεν το αναδεύουμε παρά μόνον το ξαφρίζουμε.
Μετά το βράσιμο της μισής ώρας ακριβώς ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1½ κιλό μέλι ζεσταμένο στους 50ο Κελσίου, αφήνουμε το μείγμα να βράσει ακριβώς μόνον 3 λεπτά. Το μέλι κατά την διάρκεια που βράζει με την ζάχαρη φουσκώνει και γιαυτό τον λόγο θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην μας χυθεί. Μετά τα 3 λεπτά κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και το αναδεύουμε με την ξύλινη κουτάλα μας μέχρι να κρυώσει.
Το προϊόν που θα μας προκύψει είναι μια πολύ γλυκιά ζύμη, είναι το λεγόμενο Κάνδιο.
Το κάνδιο όπως και το ζαχαροζύμαρο το βάζουμε και το σφραγίζουμε σε νάιλον σακούλες και το ταΐζουμε στα μελίσσια μας σε τεμάχια μικρά ή μεγάλα ανάλογα με τον πληθυσμό του μελισσιού. Το κάνδιο είναι πολύ καλύτερο από το ζαχαροζύμαρο και οι μέλισσες το προτιμούν περισσότερο. Τα αποτελέσματα από την τροφοδοσία με κάνδιο είναι θεαματικά στην ανάπτυξη των μελισσιών αλλά θα πρέπει να τηρηθούν επακριβώς οι χρόνοι οι ποσότητες και οι αναλογίες.
Αναδημοσίευση από: http://www.melissokomos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: