Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΥΡΕΟΠΙΤΑΣ

ΓΥΡΕΟΠΙΤΤΑ
Η συνταγή για μια πολύ καλή και θρεπτική γυρεόπιττα έχει την παρακάτω σύνθεση :
Γύρη 2 κιλά δική μας,
Σογιάλευρο 5 κιλά με λίπος κάτω του 7% (αλευρ/μένο),
Ζάχαρη 11 κιλά άχνη,
Μέλι 4 κιλά ρευστοποιημένο.
1. Ζεσταίνουμε 4κιλά νερό ώσπου να γίνει χλιαρό, κατόπιν το ρίχνουμε σε μια πλαστική λεκάνη που έχουμε την γύρη. Αναδεύουμε το μίγμα για 15-30 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η γύρη. Μετά προσθέτουμε το ρευστοποιημένο μέλι(45βαθμοί) και ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα προσθέτουμε το σογιάλευρο, την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να αναμιχτούν καλά όλα τα υλικά που έχουμε μέσα στην λεκάνη.
2. Το προϊόν που θα μας προκύψει, δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ρευστό ούτε και πολύ σκληρό, γι` αυτό κατά το τέλος του αλέσματος προσθέτουμε επιπλέον λίγο ζάχαρη άχνη ή νερό, ούτως ώστε το ζυμάρι που κάναμε να αποκτήσει την σύσταση που θέλουμε για να μπορούν οι μέλισσες να το παίρνουν εύκολα.
3. Το σογιάλευρο που περιέχει λίπος μικρότερο του 3% και είναι χονδρό- αλεσμένο (τροφή για κτηνοτροφία), έστω και ψιλοαλεσμένο, δεν κάνει.
4. Προσοχή πρέπει να δείξουμε και στην αγορά της γύρης. Εάν είναι του εμπορίου και είναι παλιάς σοδειάς πιθανόν να έχει χάσει τα συστατικά της. Εύκολα επίσης μπορεί να μεταδώσει ασθένειες στο γόνο του μελισσιού μας όπως είναι η ασκοσφαίρωση και η Αμερικάνικη σηψιγονία. Εάν την πάρουμε από συνάδελφο μελισσοκόμο που ξέρουμε τα μελίσσια του είναι πιο ασφαλές. Το σίγουρο πάντως είναι η γύρη να είναι δική μας, τότε είμαστε σίγουροι για την ποιότητα της. Η γυρεόπιττα με φρέσκια γύρη ικανοποιεί τις ανάγκες του μελισσιού, είναι πλούσια σε βιταμίνες, αμινοξέα και άλλα ωφέλιμα συστατικά.

2.Απλή γυρεόπιτα
Η γυρεόπιττα που περιγράφουμε παρακάτω, είναι πολύ απλή, παίρνεται από τις μέλισσες αμέσως και γίνεται από τον καθένα εύκολα.
Σε μια λεκάνη που έχουμε 1,5 λίτρο χλιαρό νερό, προσθέτουμε σιγά-σιγά 4 κιλά φρέσκια γύρη. Ανακατεύουμε για 20 περίπου λεπτά και αφού διαλυθεί καλά η γύρη, ρίχνουμε 7 κιλά ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε το μίγμα για άλλα 15 λεπτά. Το τελικό προϊόν που θα προκύψει το τοποθετούμε ανά δύο κιλά σε πλαστικές σακούλες και το αφήνουμε λίγο χρονικό διάστημα να καθήσει και να πάρει την φόρμα της σακούλα, μετά αφού το χαράξουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ίσου πάχους λωρίδες(τετράγωνο ή ρόμβο), κόβουμε ίσα κομμάτια αφαιρούμε το κάτω μέρος του πλαστικού και τα τοποθετούμε πάνω στους κηρηθροφορείς, ένα σε κάθε κυψέλη. Ελέγχουμε κατά διαστήματα και τοποθετούμε άλλο κομμάτι γυρεόπιττας εάν το πρώτο οι μέλισσες μας το τελειώσανε. Ποτέ δεν πρέπει να λείπει η γυρεόπιττα από τα μελίσσια μας.
Αναδημοσίευση από: http://www.melissokomos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: