Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ(EUROPEAN PARLIAMENT CONCERN ABOUT BEEKEEPING)

Την άμεση αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στον τομέα της μελισσοκομίας και του φαινομένου της δραματικής μείωσης του αριθμού των μελισσών ανά τον κόσμο ζήτησε χθες, 20 Νοεμβρίου, με ψήφισμά του το Ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ερευνήσει τη σχέση μεταξύ της θνησιμότητας των μελισσών και της χρησιμοποίησης ορισμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων, όπως τα thiamethoxam(ACTARA, REGENT), imidaclopride(CONDIDOR,GAUCHO), clothianidin και fipronil και να λάβει μέτρα σε σχέση με την αδειοδότηση η των προϊόντων αυτών.

Επιπλέον, το Ευρωκοινοβούλιο σε δήλωσή του αναφέρει πως η Επιτροπή και το Συμβούλιο θα πρέπει "να αποδώσουν τη δέουσα προσοχή στην υγεία των μελισσών, τις δυνατότητες εμπορίας μελισσοκομικών προϊόντων και τις οικονομικές επιπτώσεις στον τομέα της μελισσοκομίας στο πλαίσιο όλων των συζητήσεων και των μελλοντικών νομοθετικών μέτρων σε σχέση με την καλλιέργεια γενετικώς τροποποιημένων ειδών στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Δημιουργία ζωνών οικολογικής ανάκαμψης

Επιπλέον, το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την Κομισιόν να θεσπίσει μέτρα για την ενθάρρυνση της δημιουργίας ζωνών οικολογικής ανάκαμψης, όπως για παράδειγμα περιοχές μελισσοκομικής αγρανάπαυσης, ιδίως στις κύριες περιοχές αρόσιμων καλλιεργειών. Οι ζώνες αυτές θα πρέπει να βρίσκονται στις τοποθεσίες όπου η καλλιέργεια είναι δύσκολη και όπου μπορούν να αναπτυχθούν φυτά όπως η φακελωτή η αθανασιόφυλλος, το βούγλωσσο, το αγριοσινάπι ή το τριφύλλιον το έρπον, που είναι φυτά πλούσια σε γύρη και νέκταρ.

Τέλος, οι ευρωβουλευτές θεωρούν απαραίτητο να εισαχθεί η υποχρέωση να υποβάλλεται το εισαγόμενο μέλι σε αναλύσεις για την ενδεχόμενη παρουσία του βακίλου της αμερικανικής σήψης γόνου(AFB).

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε με 458 ψήφους υπέρ 13 κατά και 5 αποχές.

Δηλώσεις COPA-COGECA

Με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τη μελισσοκομία, εκπρόσωποι του μελισσοκομικού τομέα από τις COPA-COGECA συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ευρωπαίοι μελισσοκόμοι, όπως η κατάρρευση αποικιών μελισσών που πιθανώς οφείλεται σε περιβαλλοντικές και υγειονομικούς λόγους, η έλλειψη φαρμάκων για την αντιμετώπιση ασθενειών και παρασίτων που πλήττουν τις μέλισσες και η μείωση του αριθμού των μελισσοκόμων.

Ο γενικός γραμματέας των COPA-COGECA, κ. Πέκα Πέσονεν δήλωσε: «Η μελισσοκομία είναι ένα βασικό κομμάτι της αγροτικής παραγωγής της Ευρώπης. Οι μέλισσες παίζουν έναν ρόλο-κλειδί στη γονιμοποίηση πολλών καλλιεργειών και ως εκ τούτου, η μελισσοκομία συνεισφέρει σημαντικά στη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Η στήριξη του Ευρωκοινοβουλίου για τη μελισσοκομία πρέπει να αποτελέσει βάση για την εφαρμογή στρατηγικών που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στο υπάρχον πρόγραμμα ενίσχυσης».

Αντιγραφη απο το site

http://corfu-bee.blogspot.com/2008/11/blog-post_22.html

www.agronews.gr


http://www.agronews.gr/content/view/42479/63/lang,el/



Δεν υπάρχουν σχόλια: