Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι «μολύνει» ντόπιες ποικιλίες στο Μεξικό .

Διαρροή γονιδίων
Γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι «μολύνει» ντόπιες ποικιλίες στο Μεξικό

Associated Press
Το Μεξικό απαγόρευσε το ΓΤ αραβόσιτο για να προστατεύσει τις ενδημικές ποικιλίες
Λονδίνο


Γονίδια από γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες αραβόσιτου έχουν περάσει σε πολύτιμες ντόπιες ποικιλίες του Μεξικού από όπου κατάγεται το φυτό, επιβεβαιώνει νέα μελέτη.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, έρευνα για λογαριασμό της αυστριακής κυβέρνησης διαπιστώνει ότι μια ποικιλία γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού μειώνει τη γονιμότητα στα ποντίκια. Ωστόσο οι ερευνητές εκτιμούν ότι το συμπέρασμα δεν μπορεί να επεκταθεί στον άνθρωπο χωρίς περαιτέρω μελέτες και διαψεύδουν τους ισχυρισμούς περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Γενετική επιμόλυνση

Οι ερευνητές του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού αναφέρουν στην επιθεώρηση Molecular Ecology ότι ανίχνευσαν ξένα γονίδια σε τρεις από τις 23 τοποθεσίες που εξετάστηκαν.

Η διαπίστωση φαίνεται να επιβεβαιώνει ανάλογη έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2001 στο Nature και δέχτηκε έντονες επικρίσεις σε θέματα μεθοδολογίας, αναφέρει ο δικτυακός τόπος του περιοδικού.

Το θέμα είναι σημαντικό δεδομένου ότι το Μεξικό είναι η χώρα καταγωγής του αραβόσιτου. Η κυβέρνηση της χώρας απαγόρευσε το 1998 τις γενετικές τροποποιημένες καλλιέργειες σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τις γονιδιακές δεξαμενές των 60 ντόπιων ποικιλιών και των άγριων συγγενών τους.

Σύμφωνα όμως με τον τοπικό Τύπο τουλάχιστον 700 στρέμματα γενετικά τροποποιημένου αραβόσιτου έχουν φυτευτεί από αγρότες στη βόρεια πολιτεία της Τσιουάουα.

Στην τελευταία μελέτη οι ερευνητές προχώρησαν σε γενετική ανάλυση χιλιάδων σπόρων κα φύλλων και ανίχνευσαν δύο ξένα γονίδια, στο 1% των 100 αγρών που εξετάστηκαν.

Η ομάδα ζητά τώρα την καθιέρωση μοριακών ελέγχων στις σοδειές καλαμποκιού.

Επιπτώσεις στα ποντίκια;

Στο μεταξύ, πειράματα του Πανεπιστημίου Κτηνιατρικής της Βιέννης, για λογαριασμό της Αυστριακής κυβέρνησης, έδειξαν ότι τα ποντίκια που καταναλώνουν τροφή αποτελούμενη κατά 33% από γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι άρχισαν να έχουν λιγότερους απογόνους έπειτα από μερικές γενιές.

Οι ερευνητές διευκρινίζουν όμως ότι η εξαγωγή συμπερασμάτων δεν είναι ασφαλής βάσει των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων που παρουσίασαν.

«Πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση και τα αποτελέσματα δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επεκταθούν στους ανθρώπους» τονίζει η αυστριακή υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων, από την οποία παρουσιάστηκε η μελέτη.

«Απαιτείται επειγόντως επιβεβαίωση αυτών των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων μέσω περαιτέρω μελετών» πρόσθεσε ο Γιούργκεν Ζέντεκ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Παρά αυτές τις επιφυλάξεις, περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η Global 2000 και η Greenpeace έσπευσαν να επικαλεστούν την έρευνα για να ζητήσουν απαγόρευση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων λόγω «δυνητικών κινδύνων» για την ανθρώπινη υγεία και αναπαραγωγή, αναφέρει το AFP.

Η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Ανδρούλα Βασιλείου ζήτησε αντίγραφο της μελέτης προκειμένου να το διαβιβάσει στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: