Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΜΠΑΤΣΗ -ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΜΙΑ ΠΡΟΤΥΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Έχοντας από χρόνια, την επιθυμία να επισκευτώ, την μελισσοκομική μονάδα της οικογένειας Μπατσή στα Ιωάννινα, http://www.batsis.gr αποφάσισα με την συνδρομή(παρέας και τσίπουρου!!) πολύ καλών φίλων του Συλλόγου,πριν μερικές μέρες, να ανηφορίσουμε στα όμορφα βροχερά και χιονισμένα Ιωάννινα.

Αφού υπήρξε η κατάλληλη προσυννενόηση( δέκα ημέρες πριν) με τον Ζαχαρία Μπατσή, φτάσαμε στο χωριό Κατσικάς και μας καλωσόρισε με πολύ εγκαρδιότητα ο πατέρας του Ζαχαρία, κ. Γιάννης, ο ιθύνων νους και εμνευστής, ο οποίος με πολύ αγάπη έκτισε το πολύ αξιόλογο εκκλησάκι για τον προστάτη της Μελισσοκομίας ,Αγ.Φιλάρετο.
Ο Ζαχαρίας Μπατσής, ο πατέρας του Ιωάννης, ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πέλλας Γιώργος Γιαλαμπούκης


Το πρότυπο διόροφο μελισσόσπιτό τους(bee house) 250 m2, θερμαινόμενο, με πάνω από 300 κυψέλες ενσταβλισμένες!! για πρωιμότητα στην παραγωγή βασιλικού πολτού και βασιλισσών, μας εντυπωσίασε για την λειτουργικότητα του και τον σκοπό κατασκευής του.



Υπάρχουν διάφοροι τύποι κυψελών, με πιο συνηθησμένους την 20 άρα σε οριζόντια διάταξη, για βασιλοτροφία
είναι παντός καιρού, με σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού!! έτσι ώστε να μην δουλεύεις κάτω από τον ήλιο!!!
σε ξεχωριστό χώρο υπάρχει το εργαστήριο Τεχνητής Σπερματέγχυσης για ελεγχόμενες διασταυρώσεις των διαφόρων φυλών μελισσών


τα φελιζολένια κυψελίδια σύζευξης που κυρίως χρησιμοποιούν

επίσης χρησιμοποιούν σχεδόν εξολοκλήρου κυψέλες από σκληρό φελιζόλ από Γερμανία και Πολωνία, είναι πράγματι εντυπωσιακής αντοχής.

Είναι μια επιχείρηση , από το 1985, προσανατολισμένη κυρίως για εξαγωγή(το 85%) βελτιωμένων βασιλισσών σε χώρες όπως Γαλλία, Αγγλία, κλπ, παράγει αρκετές δεκάδες χιλιάδες βασίλισσες!!!! με αυξανόμενο ρυθμό και αξιοπιστία.

Είναι άξιοι θαυμασμού μακάρι να υπάρχουν και άλλοι μελισσοκόμοι να τους μιμηθούν και γιατί όχι να υπάρξει κάτι πιο οργανωμένο, από την πανταχού απούσα Πολιτεία!! , η οποία μόνο εμπόδια έφερε στα αρχικά τους στάδια.

Τους εύχομαι κάθε επιτυχία, με υγεία και προκοπή.

2 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Συγχαρητήρια στην οικογένεια που με αγάπη σας επέτρεψαν να θαυμάσετε το μεγάλο τους έργο,συγχαρητήρια σε εσάς.
Για το μόνο που δεν συγχωρείστε είναι που δεν ρίξατε σύρμα......

glam είπε...

Γράμμα σε μελισσοκόμο