Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Γράμμα σε μελισσοκόμους

Θέμα: « Κλοπές μελισσιών : Υπάρχει λύση; »

Συνάδελφοι , το πρόβλημα με τις κλοπές των μελισσιών έχει παραγίνει.

Κάθε μέρα που περνάει , όλο και περισσότεροι βρίσκουμε τα μελίσσια μας λιγότερα και δεν εννοώ από τις αρρώστιες, αλλά από τους κλέφτες. (Πρόσφατα με έκλεψαν ξανά, με αποτέλεσμα να τα «πάρω άσχημα στο κρανίο» και να θέλω να κάνω κάτι γι΄αυτό!)

Από την πολιτεία δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά , τουλάχιστον άμεσα . ( Εδώ αδυνατεί να προστατέψει τις ζωές μας ….θα προστατέψει τα μελίσσια μας;)

Ακόμα κα στις ελάχιστες περιπτώσεις που κάποιος συλλαμβάνεται και οδηγείται στην δικαιοσύνη , συμβαίνει συχνά να αθωώνεται .

Ο λόγος είναι η άγνοια των δικαστών: Δεν γνωρίζουν για ποιό λόγο έχουν θεσπιστεί τόσο βαριές ποινές για τους κλέφτες μελισσιών και προτιμούν να αθωώσουν τους ενόχους παρά να τους καταδικάσουν σε τόσο αυστηρές ποινές.

Ο λόγος βέβαια των εξοντωτικών, πράγματι, ποινών, από τον νομοθέτη, είναι επειδή τα μελίσσια είναι εύκολο να κλαπούν , αφού βρίσκονται πάντα υποχρεωτικά «εγκαταλειμμένα» έξω στην φύση, (δλδ «έρημα» )!

Έπρεπε λοιπόν να προστατευτούν με αποτελεσματικότητα, μαζί και οι χιλιάδες αγρότες που ζουν από αυτά.

Αν συνεχιστεί όμως το φαινόμενο των συχνών κλοπών και δεν αντιδράσουμε , θα οδηγήσει σύντομα στην παρακμή και τελικά στην καταστροφή της Ελληνικής μελισσοκομίας , μια και κανείς δεν θα είναι διατεθειμένος να ξοδέψει χρόνο και χρήμα, και μάλιστα στην σημερινή οικονομική συγκυρία, και να ζει με τον φόβο ότι θα πάει την άλλη μέρα στο μελισσοκομείο του και θα το βρει άδειο……

Μόνο αν καταφέρουμε να στείλουμε μερικούς στην φυλακή, για παραδειγματισμό και με τον κατάλληλο «ντόρο» στα ΜΜΕ , θα μειωθεί δραστικά το πρόβλημα, καλύτερη λύση δεν βλέπω να υπάρχει!


Η πρόταση μου έχει δύο σκέλη:

1) Την σύλληψη των δραστών (με επικήρυξη 3.000 ευρώ για όσους βοηθήσουν αποτελεσματικά στη σύλληψη των )

2) Την παραδειγματική τιμωρία τους (διάθεση 3.000 ευρώ για αποτελεσματική νομική υποστήριξη των θυμάτων και τιμωρία του ενόχου)Συγκεκριμένα προτείνω την δημιουργία ενός καταρχήν «προφορικού» ταμείου , δλδ να δεσμευτεί ο κάθε ένας που θέλει να συμμετάσχει, λέγοντας πόσα χρήματα μπορεί να συνεισφέρει, το ποσό μπορεί να είναι από ένα ευρώ έως όσα θέλει και μπορεί ο κάθε ένας μας.

Σκοπός του « ταμείου» σε πρώτη φάση θα είναι η ανταμοιβή όσων βοηθούν στον εντοπισμό και σύλληψη των κλεφτών και στην συνέχεια , με την πρόσληψη των κατάλληλων νομικών , που θα αναδεικνύουν στις δίκες την ανάγκη της αυστηρής τιμωρίας των ενόχων, θα βοηθούν στην καταδίκη τους.

Η «επικήρυξη» θα δίνετε στον πληρ/δοτη, αφού έχει συλληφθεί με αδιάσειστα στοιχεία ο ένοχος και ο νομικός θα πληρώνετε αφού πετύχει την καταδίκη του.

( Δλδ. Τα χρήματα δεν θα δίνονται για την απλή ανεύρεση κλεμμένων μελισσιών αλλά για την σύλληψη των κλεφτών, συχνά , και με την βοήθεια την δική μας, το πρώτο να συμβάλει αποφασιστικά για το δεύτερο…..)

Τα ποσά μπορεί να είναι πχ 3.000 ευρώ στον πληρ/δότη και 3.000 στον νομικό , στο περίπου……

Έτσι δεν χρειάζεται να έχουμε από πριν συγκεντρωμένο το ποσό αλλά να το μαζεύουμε όποτε υπάρχει πραγματικός λόγος.

Ασφαλώς μεγάλη δημοσιότητα, με όποιο νόμιμο τρόπο μπορούμε, θα πρέπει να δώσουμε και στην ύπαρξη της «επικήρυξης» , ίσως αυτό από μόνο του να περιορίσει κάπως το πρόβλημα ……….!

Πχ : Να βάλουμε χαρτιά έξω από τα μελισσοκομεία και αλλού, που να λένε, ότι υπάρχει επικήρυξη για τους κλέφτες μελισσιών καθώς και τις ποινές που προβλέπει ο νόμος κλπ….

(Στο χωριό μου λένε ότι: «Ο φόβος φυλάει τα έρημα»)


Η συγκέντρωση των ονομάτων , τηλεφώνων και των ποσών που συνεισφέρει ο κάθε ένας μπορεί να γίνει μέσω των τοπικών συλλόγων ή της ομοσπονδίας , αλλά μπορούμε να το οργανώσουμε και μεταξύ μας εθελοντικά, λύσεις υπάρχουν , διάθεση δεν ξέρω αν υπάρχει………;;

Ασφαλώς και στην παραπάνω πρόταση υπάρχουν πολλά κενά και μπορούν να γίνουν πολλές βελτιώσεις ή και να κατατεθούν εξ ολοκλήρου νέες ιδέες προς συζήτηση, το θέμα είναι αν υπάρχει διάθεση να κάνουμε κάτι ή θα καθίσουμε άπραγοι να κλαίμε την μοίρα μας!

Φιλικά

Γιώργος Λάμπρου

3 σχόλια:

ΔΙΚΤΥΟ2011 είπε...

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει καλύτερη, είναι και αυτή η πρόταση μια αρχή.
Κάτι πρέπει αν γίνει.
Η ατιμωρησία δημιουργεί όλο και μεγαλύτερη παραβατικότητα.

spyros-bees είπε...

Συνάδελφε συμφωνώ και είμαι μέσα, όποτε και να γίνουν τα παραπάνω περιμένω ειδοποίηση γιατί άλλη λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα!

glam είπε...

Να είσαι καλά φίλε, είμαστε κατ΄αρχήν δύο!
Γ. λάμπρου