Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ενημέρωση για εμπλουτισμό περιοχών με το μελισσοκομικό φυτό Φακελωτή


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Έδεσσα 05 / 03 /2012

ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Αριθ. Πρωτ. 2201
ΤΜΗΜΑ : ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
_________________________
Ταχ. Διεύθυνση : Διοικητήριο
Ταχ. Κώδικας : 58200
Πληροφορίες : Καλαϊτζίδου Αικατ.
Τηλέφωνο : 2381351382
Fax : 2381022958
e-mail:kkalaitzidou@1177.syzefxis.gov.gr
Προς
Μελισσοκομικούς Φορείς (Συν/σμούς , Συλλόγους)
& Μελισσοκόμους
Θέμα: Ενημέρωση για εμπλουτισμό περιοχών με το μελισσοκομικό φυτό Φακελωτή
Επιχειρησιακός Σχεδιασμός Ανάπτυξης της Μελισσοκομίας στη Π.Ε. Πέλλας στα πλαίσια της Βελτίωσης της ποιότητας και εμπορίας Μελισσοκομικών Προϊόντων
Δράση
Χωροταξία Ζωνών Ανάπτυξης Μελισσοκομικών Εκμεταλλεύσεων με στόχο την εξασφάλιση φυσικών τροφών για τις μέλισσες όλο το έτος.
Αναγκαιότητα
Μετά από ενημέρωση μέσω του Ιστολόγου του Μελισσοκομικού Συλλόγου N.Πέλλας (Μέγας Αλέξανδρος) για δωρεάν προσφορά σπόρων φακελωτής από την εταιρεία Γεωργικών Εφοδίων ΥΨΙΛΟΝ Α.Ε. για διαφημιστικούς λόγους, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας ενημερώνει ότι:
1. Η φακελωτή είναι φυτό μελιτογόνο, γυρεοφόρο και κτηνοτροφικό με αυξημένες αποδόσεις μελιού.
2. Ανθίζει μετά από 60 ημέρες από τη σπορά και έχει μεγάλη διάρκεια ανθοφορίας (έως και 50 ημέρες).
3. Το φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις μέλισσες για να καλύψει τις ανάγκες ανάπτυξης και διατήρησης του πληθυσμού τους την περίοδο που τους είναι ιδιαίτερα αναγκαίο (Ιουλίου ή Σεπτέμβριο λόγο έλλειψης άλλων ανθοφοριών) με την προϋπόθεση να υπάρχει δυνατότητα ποτίσματος και η σπορά τους να πραγματοποιείτε τον κατάλληλο μήνα (σπορά φακελωτής το Μάιο για να ανθίσει τον Ιούλιο - σπορά τον Ιούλιο για να ανθίσει τον Σεπτέμβριο).
4. Για αυξημένες αποδόσεις μελιού η σπορά της μπορεί να πραγματοποιηθεί τους Μήνες Ιανουάριο έως Μάρτιο χωρίς ιδιαίτερη ανάγκη ποτίσματος (1 - 2 ποτίσματα )και τα μελίσσια να αξιοποιήσουν το νέκταρ σε συνδυασμό με την υπόλοιπη χλωρίδα της περιοχής.
5. Η σπορά μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ιδιότητες εκτάσεις (κτήματα) ή σε δασικές εκτάσεις προστατευόμενες από τη βόσκηση των ζώων μια που αποτελεί και κτηνοτροφικό φυτό.
Τρόπος Δράσης
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής θα συμβάλλει στο συντονισμό για τη δωρεάν διανομή σπόρου φακελωτής σε συνεργασία με τους Μελισσοκομικού Φορείς της Π.Ε. Πέλλας.
Όσοι μελισσοκόμοι επιθυμούν να προμηθευτούν δωρεάν σπόρους φακελωτής θα πρέπει να το δηλώσουν στην υπηρεσία έως 11-3-12 (ή στο Σύλλογο) με τα προσωπικά τους στοιχεία Ονοματεπώνυμο, την έκταση φύτευση ( σε στρέμματα) και την περιοχή που βρίσκεται η έκταση.
Θα ακολουθήσει καταγραφεί των εκτάσεων που έχουν σπαρθεί με τη φακελωτή , για να προκύψουν στοιχεία απόδοση σε παραγωγή μελιού , ανάπτυξη γόνου κλπ.
Όσοι μελισσοκόμοι έχουν είδη σπείρει φακελωτή το έτος 2012 καλό είναι να ενημερώσουν την υπηρεσία για την έκταση και την περιοχή φύτευσης προκειμένου να μπορέσουν να βγουν καλύτερα συμπεράσματα για τις μελισσοκομικές αποδόσεις .
Παρακαλούμε στην άμεση ανταπόκριση του μελισσοκομικού κόσμου .

Ο Διευθυντής
Τσαντάκης Τρύφων

Δεν υπάρχουν σχόλια: