

Μέτα την συλλογή καθαρής πρόπολης και την τοποθέτηση της σε καθαρή αιθανόλη pure alcohol(ethanol)(αιθυλική αλκοόλη) 95% (95 καθαρή αλκοόλη και 5 απεσταγμένο νερό( καθαρό άσπρο οινόπνευμα ποτοποιίας) για μερικές εβδομάδες(2-3), ήρθε η στιγμή της αποστράγγισης με την βοήθεια του φίλτρου για καφέ φίλτρου.
4 σχόλια:
ΚΑΛΟΠΙΟΤΟ.
ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ?
Ναι, και είναι εξίσου καλό και ειδικά εάν είναι από μερακλήδες!!!!
Καλημερα σε ολους,απο χθες εβαλα σε αναλογια30% με τσιπουρο........απο Καταχα,εχω και φωτογραφιες.....τωρα δεν θυμαμαι τ'ονομα γιατι θα μου ζηταει κοψιδια.......
Καλησπέρα.
Νομίζω ότι 2-3 εβδομάδες είναι λίγο για να διαλυθεί τελείως η πρόπολη.
Όπως και να είναι είναι λεπτομέρεια.
Κάτι άλλο που μου έμαθε ένας φίλος μελισσοκόμος είναι το εξής.
Το ίζημα που δημιουργείται μετά την απόσταξη μην το πετάτε.
Το 30% που φτιάξαμε είναι για πόσιμο.
Ε με το ίζημα που έμεινε μπορούμε να το ξαναπεράσουμε από οινόπνευμα και να κάνουμε ένα βάμμα 10% που είναι τέλειο για εξωτερική χρήση.
Πληγές, αύθες, σπυράκια ....
Καλές δουλειές.
Δημοσίευση σχολίου