Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

ΒΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ 20%Μέτα την συλλογή καθαρής πρόπολης και την τοποθέτηση της σε καθαρή αιθανόλη pure alcohol(ethanol)(αιθυλική αλκοόλη) 95% (95 καθαρή αλκοόλη και 5 απεσταγμένο νερό( καθαρό άσπρο οινόπνευμα ποτοποιίας) για μερικές εβδομάδες(2-3), ήρθε η στιγμή της αποστράγγισης με την βοήθεια του φίλτρου για καφέ φίλτρου.

4 σχόλια:

Foris Mouratidis είπε...

ΚΑΛΟΠΙΟΤΟ.
ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ?

ΑΝΘΙΜΟΣ-ANTHIMOS ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-SIGOUDIS -ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ είπε...

Ναι, και είναι εξίσου καλό και ειδικά εάν είναι από μερακλήδες!!!!

evangelos naxios είπε...

Καλημερα σε ολους,απο χθες εβαλα σε αναλογια30% με τσιπουρο........απο Καταχα,εχω και φωτογραφιες.....τωρα δεν θυμαμαι τ'ονομα γιατι θα μου ζηταει κοψιδια.......

ΝΙΚΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ είπε...

Καλησπέρα.
Νομίζω ότι 2-3 εβδομάδες είναι λίγο για να διαλυθεί τελείως η πρόπολη.
Όπως και να είναι είναι λεπτομέρεια.
Κάτι άλλο που μου έμαθε ένας φίλος μελισσοκόμος είναι το εξής.
Το ίζημα που δημιουργείται μετά την απόσταξη μην το πετάτε.
Το 30% που φτιάξαμε είναι για πόσιμο.
Ε με το ίζημα που έμεινε μπορούμε να το ξαναπεράσουμε από οινόπνευμα και να κάνουμε ένα βάμμα 10% που είναι τέλειο για εξωτερική χρήση.
Πληγές, αύθες, σπυράκια ....
Καλές δουλειές.