Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΠΑΜΠΙΛΗ

Μέθοδος Μπαμπίλη






















6 σχόλια:

halastanis είπε...

Καμία σχέση η μέθοδος του ΚΟΣΚΟΥ που εφαρμόζουμαι, με αυτά που σχεδιάζεις. Μήπως θες να δείξεις πως στριμώχνουμαι τη βασίλισσα για να πάρουμε μέλι στο θυμάρι ;
Η διαδικασία ή για το πως θα γίνουν τα μελίσσια μεγάλα είναι πλέον εύκολα, αρκεί να βοηθήσει και λίγο η φύση. Εμείς για να γίνουν τα μελίσσια, δεν ταΐζουμε ζάχαρη, παρά μόνο μέλι αν χρειαστεί για μη χάσουμε τα μελίσσια από πείνα.
Όλα τα παραπάνω που παρουσιάζεις χρειάζονται, αυτοί οι ίδιοι που τα εφαρμόζουν τα γράφουν σε άρθρα, τουλάχιστον 50 kgr ζάχαρη ανά μελίσσι για να γίνουν πάλι μεγάλα μελίσσια.
Σημειωτέον εμείς έχουμε τα μελίσσια μας σε 8άρες κυψέλες και γίνονται πιό εύκολα.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ,ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΑΣ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ, ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.

halastanis είπε...

Καλημέρα Άνθιμε.
Εδώ χρησιμοποιούμαι-εφαρμόζουμαι 2 μεθόδους του δασκάλου μας Αργυρίου ΚΟΣΚΟΥ :

1. Πως θα γίνουν μεγάλα τα μελίσσια με νέες φετινές μάννες ώστε να είναι έτοιμα την περίοδο που ξεκινούν οι βοσκές (έλατο-θυμάρι). Ο κ.ΚΟΣΚΟΣ είχε γράψει ένα βιβλίο, για την μέθοδό του, από τότε που είχε ακόμα 10άρες κυψέλες και τα έσοδα πήγαιναν στη δενδροφύτευση.

2. Πως θα πάρουμε πιό πολύ μέλι θυμαρίσιο βάζοντας διάφραγμα και στριμώχνοντας τη βασίλισσα σε λίγα τελάρα να γεννά, γιατί 1 τελάρο γόνο = 1 τελάρο μέλι θυμαρίσιο. Και για αυτή τη μέθοδο είχε γράψει παλιά ο κ.ΜΠΙΚΟΣ στη ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ αλλά το αναφέρει και σε βιβλίο του.

IxNiLaTiS είπε...

Πώς μπορούμε να μάθουμε και εμείς τις μεθόδους του κ Αργυρίου ΚΟΣΚΟΥ;

halastanis είπε...

ΚΟΣΚΟΣ Αργύριος
τηλ. 2743028571

IxNiLaTiS είπε...

Ευχαριστώ :)