Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΡΡΟΑ
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με την χειμερινή θεραπεία με διάφορα φάρμακα από το πασίγνωστο Μελισσοκομικό Κέντρο Ερευνών στη Βέρνη Ελβετία

http://www.alp.admin.ch

και μια σύνοψη με τα:

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

· Μία θεραπεία με την σωστή δόση με οξαλικό οξύ(με ψεκασμό, ενστάλαξη ή εξάχνωση) ή με το Κουμαφός(Perizin) είναι πολύ καλά αποδεκτό από τις μέλισσες.

· Όσον αφορά την διαχείμαση ή την ανάπτυξη την άνοιξη, καμία αξιοσημείωτη διαφορά δεν παρατηρήθηκε μεταξύ των τριών εφαρμογών με οξαλικό οξύ και του Κουμαφός(Perizin) . Σημειώστε ότι η δραστική ουσία Κουμαφός του Perizin και του Checkmite αφήνει υπολείμματα στο κερί και ανθεκτικές βαρρόα στο φάρμακο έχουν βρεθεί σε Ιταλία και ΗΠΑ.

· Μελίσσια στα οποία δεν έγινε η θεραπεία διαχείμασαν καλύτερα όχι όμως με μεγάλη διαφορά η οποία εξαφανίστηκε τελείως την άνοιξη.

· Το είδος της χειμερινής θεραπεία δεν επηρεάζει την ανάπτυξη της κυψέλης στην διάρκεια της άνοιξης.

· Η ενστάλαξη με οξαλικό οξύ απαιτεί τον λιγότερο χρόνο και είναι εύκολο στην εφαρμογή.

· Τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα για την καταπολέμηση της βαρρόας, στην διάρκεια του καλοκαιριού δεν είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικά εκτός εάν συνδυαστούν με βιοτεχνικές μεθόδους. Έτσι η θεραπεία τον χειμώνα είναι τελείως απαραίτητη. Πρέπει να υιοθετήσουμε αυτή την πρακτική και να απορρίψουμε την μέχρι σήμερα πρακτική της μη ενόχλησης της κυψέλης το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο-Απρίλιο.

· Για να εξακριβώσουμε τον ακριβή αριθμό των νεκρών βαρρόα, από την εφαρμογή με οξαλικό οξύ, η καταμέτρηση των νεκρών βαρρόα θα πρέπει να γίνεται για διάστημα 3 βδομάδων.

· Κατά την διάρκεια της θεραπεία , θα πρέπει να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: