Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΚΥΨΕΛΩΝ ΝΤΑΝΤΑΝΤ ΑΠΟ ΕΡΕΤΡΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ



Ψάχνοντας κάποιον κατασκευαστή κυψελών Dadant(29 εκατ.υψος πλαισίου) ή παραλλαγή της βρήκα μια οικογενειακή επιχείρηση στην Ερέτρια Ευβοίας που είναι πρόθυμη να μπει στον χώρο της κατασκευής κυψελών Dadant ή παραλλαγή της.

Οικογένεια Κοτρογιάννη Βαγγελης -Μαρία, Γυμνό  Ερέτρια Ευβοίας, τηλ 2229067317, Κιν.6940302523,6940302527

Η συνήθης απάντηση των  κατασκευαστών κυψελών είναι αρνητική, τους χαλάει την σούπα...:
·        * πρέπει να αλλάξουμε τα μαχαίρια...
·        * επειδή τα μαδέρια ξύλου  είναι συνήθως 25 εκατοστά και βολεύει να κάνουν κυψέλες τύπου Langstroth  με 24,50 εκ,  πρέπει να κολλήσουμε τα μαδέρια για να κάνουμε πατώματα 30 εκατοστών και πάνω..
·        * κάποιοι θέλουν να γίνουν πλούσιοι πουλώντας πλαίσια Ντανταντ 1,60 ευρώ/πλαίσιο αντί για μια λογική τιμή γύρω στο 1 ευρώ από την στιγμή που τα απλά πλαίσια είναι 0,50-0,60 ευρώ .


Θέλουν δεν θέλουν, με καθυστέρηση, θα ακολουθήσει ΟΛΗ η βιομηχανία κατασκευής κυψελών-μελισσοκομικού εξοπλισμού την Ευρωπαϊκή τάση για χρήση κυψελών Dadant ή παραλλαγή της διότι:
·        + θα μπορούν οι μελισσοκόμοι να βγάζουν πολύ μέλι και όχι απλά... λίγο μέλι όπως τώρα.
·        + η ανάπτυξη των μελισσών  θα είναι πάνω από 30 % πιο γρήγορη την άνοιξη.
·        + θα τρυγανε μισά πατώματα... πιο γρήγορα !!!
·         επιτέλους...θα χαμογελούν!!!

Περιμένω τις επόμενες μέρες δείγμα της δουλειάς τους(όπως τις φωτο) και επανέρχομαι...











10 σχόλια:

nik arva είπε...

γεια σου Ανθιμε!!!επεμενε ισως......

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Γειά σου Νίκο!!! Αυτο προσπαθώ..

Ανώνυμος είπε...

Κ.Συγκούδη.Έχω 2 Dadant(10-πλαισίων) κυψέλες.Τη μία την έφτιαξα μονος μου,απλά προσθέτοντας μια σανίσα παχους 2εκ σε κινητο πάτο και το τελικο προιον έχει το μέγεθος dadant με κινητο αεριζίμενο πάτο.Τη μια τη δουλεύω με μισοπατώματα την άλλη με langstroth ορόφους.Η μονη δυσκολία στους χειρισμούς που αντιμετωπίζω είναι η καταστολή της σμηνουργίας.Δε μπορώ να εφαρμόσω demaree ή κατι αντίστοιχο και ουτέ μπορώ να κόψω παραφυάδα λόγω μεγέθους πλαισίων γονοφωλιάς.Καμιά συμβουλή;

Ανώνυμος είπε...

Κ.Σιγκούδη.Έχω 2 Dadant(10-πλαισίων) κυψέλες.Τη μία την έφτιαξα μονος μου,απλά προσθέτοντας μια σανίσα παχους 2εκ σε κινητο πάτο και το τελικο προιον έχει το μέγεθος dadant με κινητο αεριζίμενο πάτο.Τη μια τη δουλεύω με μισοπατώματα την άλλη με langstroth ορόφους.Η μονη δυσκολία στους χειρισμούς που αντιμετωπίζω είναι η καταστολή της σμηνουργίας.Δε μπορώ να εφαρμόσω demaree ή κατι αντίστοιχο και ουτέ μπορώ να κόψω παραφυάδα λόγω μεγέθους πλαισίων γονοφωλιάς.Καμιά συμβουλή;

Ανώνυμος είπε...

οταν δεις ωριμα βασιλοκελια στην dadant, παρε την μανα με μεγαλο μερος του πληθησμου και των τελαρων και μετακεινησε την σε αλλη θεση, αφηνωντας στην μητρικη θεση το βασικλοκελι ,με ενα τελαρο παραμανες ενα τελαρο σφραγισμενο γωνο και ενα τελαρο με τροφες, συμπληρωσε ενα τελαρο χτισμενο κενο και ετσι πετυχαινεις ,καταστολη σμηνουργειας και εκκολαψη μιας σπουδεας μανας
νικολας θεσσαλονικη

Ανώνυμος είπε...

το ζητουμενο ειναι να μην εκδηλωσουν ταση για σμηνουργια.εκει πρεπει να εστιασουν απαντες!!αλλιως τα μελια χαθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά 2 έχω και οι 2 ειναι ενεργές.Οπότε δεν γινεται να βάλω σε άλλη κυψέλη τετοια πλαίσια.

Unknown είπε...

Από τον κο Κοντρογιάννη έχω πάρει κυψέλες τύπου Dadant, με μόνη αλλαγή το ύψος του πλαισίου που το πήγα στα 28.5 εκ και το ύψος κυψέλης στα 30 εκ. Τα καδρόνια που φέρνει ο κος Κοντρογιάννης είναι 60 εκ, οπότε έτσι μπορώ να πάρω δύο θαλάμους με ένα καδρόνι.
Για το θέμα της σμηνουργίας, από συνάδελφο μελισσοκόμο ενημερώθηκα πως είναι πολύ έντονη η τάση σε σχέση με τις κλασικές κυψέλες και εμφανίζεται πιο νωρίς γιατί την Άνοιξη το μελίσσι ξεκινά με μεγαλύτερο πλυθυσμό και αναπτύσεται πολύ γρήγορα. Αυτός είναι και ο λόγος που η βαρρόα εμφανίζεται τέλη Μαϊου και όχι καλοκαίρι όπως στις κλασικές κυψέλες.

Ανώνυμος είπε...

Άρα παιδιά (από απορία και για να καταλάβω πώς σκέφτεστε..δημοσιεύω αυτό το σχόλιο-και στην ουσία ρωτάω) προτιμάτε λοιπόν:
1.Να μην βρίσκετε εξοπλισμό και να σας τον "πιάνουν" (με ή χωρίς τα εισαγωγικά) για ένα τελαράκι με 3-4πλη τιμή
2.Να έχετε πολύ μεγαλύτερη τάση σμηνουργίας και να τρέχετε και να μην φτάνετε.. όταν θα σας φεύγουν και επειδή δεν δουλεύει η ντεμαρί, άρα θα έχετε μείνει με τα μισά, αλλά θα λέτε ότι σε αυτά τα μισά είχατε 30% μεγαλύτερη ανάπτυξη αλλά και 3/4μήνες νωρίτερα βαρρόα στα μελίσσια σας=Θάνατος!!
3.Να μην βρίσκετε κατασκευαστές...
4.Να μην βρίσκετε εξοπλισμό , για τροφοδότες, για τρύγο, μαχαίρια, μελιτοεξαγωγείς, τπτ συμβατό με λίγα λόγια με κάποιον που πολύ φιλικά θα μπορούσε να σας εξυπηρετήσει κάποια στιγμή με τον εξοπλισμό του όπως πολόι καλοί συνάδελφοι πολλές φορές κάνουν στους νεότερους!
5.Να τρυγάτε 2πλούς οροφους για να πάρετε το ίδιο μέλι = διπλά τελάρα = διπλός χρόνος, κόπος κ απασχόληση!
Άλλα όταν θα καταλάβετε όλα τα ανωτέρω και θα ψάχνετε κατά καπνού να πουλήσετε όλα αυτά για να πάρετε Lanstroth στο τέλος θα ... Χαμογελάτε;;;;
(Παρακαλώ να μην αφαιρέσει το σχόλιο μου ο διαχειριστής, για να ακούγεται η άλλη άποψη και ο καθένας να σκέφτεται κα να καταλήγει μόνος του!)
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΜΠΟΡΟΣ!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ!
ΈΝΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΜΕ 20 ΜΕΛΙΣΣΑΚΙΑ ΕΙΜΑΙ από την Εύβοια.
Καλή συνέχεια!

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Είναι μια διαφορετική άποψη στην μελισσοκομία η χρήση κυψελών Ντανταντ ή τροποποιημένη μοερφή..αυτο που με ενοχλεί ειναι οτι πολλοι κανουν τον έξυπνο ΧΩΡΙΣ να μπουν στον κόπο να δοκιμάσουν ΕΣΤΩ για δοκιμή την χρήση τους και τα οποια προβλήματα πιθανον να παρουσιαστούν..
...δεν μπορει η πλειονότητα στην Ευρώπη(ΙΤΑΛΊΑ, ΓΕΡΜΑΝΊΑ,ΚΛΠ) να ειναι βλάκες και εμεις οι μόνοι έξυπνοι...