Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Αεροπλάνα θα ρίξουν εμβόλια για τη λύσσα στη Μακεδονία και τη Θράκη

Δολώματα για τις αλεπούδες


Αεροπλάνα θα ρίξουν εμβόλια για τη λύσσα στη Μακεδονία και τη Θράκη
Τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα αφορούν κόκκινες αλεπούδες (Πηγή: US Fish and Wildlife Service)  
  • 2Αθήνα
Καιρού επιτρέποντος, δολώματα που περιέχουν το εμβόλιο για τη λύσσα και προορίζονται για τις αλεπούδες θα ριφθούν από αέρος τις επόμενες μέρες σε περιοχές της Μακεδονίας και της Ξάνθης, όπως είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αεροπλάνα από την αερολέσχη Ξάνθης θα πραγματοποιούν πτήσεις για έξι με επτά ημέρες, καλύπτοντας περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, ενδεχομένως και της Περιφερειακής Ενότητα Σερρών.

Στη συνέχεια, γύρω στις 27 Οκτωβρίου, τα αεροσκάφη θα μετακινηθούν στην αερολέσχη Παναγίτσας από όπου θα επιχειρήσουν για 5-6 ημέρες, καλύπτοντας άλλες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Στις αρχές Νοεμβρίου, τα αεροπλάνα θα απογειώνονται από την Τερψιθέα Λάρισας για περίπου 5 ημέρες, και θα καλύψουν περιοχές της Θεσσαλίας, νότιες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και σχεδόν όλη την περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

Στα μέσα Νοεμβρίου θα αρχίσει η κάλυψη περιοχών της Ηπείρου και των δυτικών περιοχών της Στερεάς Ελλάδας.

Η Περιφέρεια διευκρινίζει ότι ρίψεις των εμβολιακών δολωμάτων δεν θα πραγματοποιηθούν σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα, λίμνες κ.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν την επαφή με τα εμβόλια, ειδικά με γυμνά χέρια.

Για περισσότερες πληροφορίες η Περιφέρεια παραπέμπει στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η λύσσα είχε εξαφανιστεί από την Ελλάδα από το 1987 έως τον Οκτώβριο του 2012, όταν καταγράφηκε κρούσμα σε κόκκινη αλεπού στην περιοχή της Κοζάνης.

Έκτοτε έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα, τα περισσότερα σε αλεπούδες και τα υπόλοιπα σε σκύλους και γάτες.

Στο διάστημα αυτό εκατοντάδες άνθρωποι ήρθαν σε επαφή με λυσσασμένα ή πιθανώς λυσσασμένα ζώα, χωρίς όμως να εμφανίσουν συμπτώματα.

Ο ιός της λύσσας προκαλεί εγκεφαλίτιδα και χωρίς άμεση ιατρική φροντίδα είναι πάντα θανατηφόρος για τον άνθρωπο. Η εκδήλωση της ασθένειας μπορεί πάντως να αποτραπεί ακόμα και μετά την έκθεση στον ιό, αρκεί να χορηγηθεί έγκαιρα αντιλυσσικός ορός (αντισώματα κατά του ιού) και αρκετές δόσεις αντιλυσσικού εμβολίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: