Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-Σκίλλα η φθινοπωρινή

Άνθιση 21,09,2014 Γιαννιτσά

Το πρώτο φυτό είναι η Scilla autumnalis L. 1753 (Σκίλλα η φθινοπωρινή), που μια νεότερη κατάταξη την μετονόμασε σε Prospero autumnale (L.) Speta 1982, είναι ένα πολύ μικρό βολβώδες φυτό που ανθίζει το φθινόπωρο.
 Έχει ευρεία κατανομή στην χώρα και προτιμάει φρυγανότοπους, βραχώδεις θέσεις και άκρες δρόμων.
Τα γραμμοειδή φύλλα εμφανίζονται μετά την άνθηση.
Τα ρόδινα-ιώδη άνθη, μόλις 1 εκατοστού, σχηματίζουν ταξιανθία και δίνουν τροφή στις μέλισσες σε μια δύσκολη εποχή γι' αυτές, παρέχοντας γύρη σκούρου χρώματος.
Το όνομα από το λατινικό ρήμα prospero=παρέχω καλό οιωνό, δίνω ελπίδα.


Το επίθετο από τo λατινικό autumnus ή auctumnus=φθινόπωρο>autumnale=φθινοπωρινό 


(http://www.vysinimelissa.gr ,
http://florakristonia.blogspot.gr )















Άνθιση 12,10,2014 Γιαννιτσά

Το δεύτερο φυτό που μοιάζει με μαργαρίτα ανήκει στην οικογένεια Asteraceae και στο γένος Aster...
Το γένος Αστήρ (Aster), είναι ένα μεγάλο και ποικιλόμορφο γένος 180 περίπου ειδών της Ευρώπης και της Ασίας, εκ των οποίων πολλά είναι δημοφιλή καλλωπιστικά φυτά με πολύχρωμα ελκυστικά λουλούδια που ανθίζουν τον Σεπτέμβριο.
 Τουλάχιστον πέντε είδη απαντώνται και στην Ελλάδα.
 Eδώ μάλλον πρόκειται για το Aster bellidiastrum . (http://www.vysinimelissa.gr )

Το άσπρο είναι το Bellis perennis( http://florakristonia.blogspot.gr )








Άνθιση 02,11,2014 Γιαννιτσά

Είναι ένα είδος αγριοράδικου (Taraxacum sp).
Στην Ελλάδα υπάρχουν 38 περίπου είδη Taraxacum πολλά από αυτά σπάνια και ενδημικά. 
Εδώ μάλλον πρόκειται για το Taraxacum gymnanthus. 
Οι μέλισσες συλλέγουν μεγάλη ποσότητα γύρης από το αγριοράδικο μολονότι η θρεπτική της αξία είναι μειωμένη γιατί στερείται των βασικών αμινοξέων βαλίνη και ισολευκίνη (Lopene & Cohen 1987).
Επίσης δίνει και λίγο νέκταρ.
Το άνθος κλείνει μετά το μεσημέρι.


4 σχόλια:

Bυσσινί Μέλισσα είπε...

Το πρώτο φυτό είναι η Scilla autumnalis L. 1753 (Σκίλλα η φθινοπωρινή), που μια νεότερη κατάταξη την μετονόμασε σε Prospero autumnale (L.) Speta 1982, είναι ένα πολύ μικρό βολβώδες φυτό που ανθίζει το φθινόπωρο. Έχει ευρεία κατανομή στην χώρα και προτιμάει φρυγανότοπους, βραχώδεις θέσεις και άκρες δρόμων. Τα γραμμοειδή φύλλα εμφανίζονται μετά την άνθηση. Τα ρόδινα-ιώδη άνθη, μόλις 1 εκατοστού, σχηματίζουν ταξιανθία και δίνουν τροφή στις μέλισσες σε μια δύσκολη εποχή γι' αυτές,παρέχοντας γύρη σκουρου χεώματος.Το όνομα από το λατινικό ρήμα prospero=παρέχω καλό οιωνό, δίνω ελπίδα.
Το επίθετο από τo λατινικό autumnus ή auctumnus=φθινόπωρο>autumnale=φθινοπωρινό

Bυσσινί Μέλισσα είπε...

Το δευτερο φυτό που μοιαζει με μαργαριτα ανήκει στην οικογένεια Asteraceae και στο γένος Aster...Το γένος Αστήρ (Aster), είναι ένα μεγάλο και ποικιλόμορφο γένος 180 περίπου ειδών της Ευρώπης και της Ασίας, εκ των οποίων πολλά είναι δημοφιλή καλλωπιστικά φυτά με πολύχρωμα ελκυστικά λουλούδια που ανθίζουν τον Σεπτέμβριο. Τουλάχιστον πέντε είδη απαντώνται και στην Ελλάδα. Eδώ μάλλον πρόκειται για το Aster bellidiastrum

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Πες μας και για το τρίτο, εάν δεν είναι κόπος.

Bυσσινί Μέλισσα είπε...

Eίναι ένα είδος αγριοραδικου (Taraxacum sp).Στην Ελλάδα υπάρχουν 38 περίπου είδη Taraxacum πολλά από αυτά σπάνια και ενδημικά.Eδώ μάλλον πρόκειται για το Taraxacum gymnanthus.Οι μέλισσες συλλέγουν μεγάλη ποσότητα γύρης από το αγριοράδικο μολονότι η θρεπτική της αξία είναι μειωμένη γιατί στερείται των βασικών αμινοξέων βαλίνη και ισολευκίνη (Lopene & Cohen 1987).Επίσης δίνει και λίγο νέκταρ.