Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Ολοκλήρωση του 4ου Επιστημονικού Μελισσοκομικού Συνεδρίου Μελισσοκομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το 4ο(εκ παραδρομής 3ο) Επιστημονικό Μελισσοκομικό Συνέδριο Μελισσοκομίας σε αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 15-16/11/2014.

 Υπήρξε απόλυτη προσέλευση κόσμου(πάνω από 1300 άτομα)κάτι το οποίο χαροποίησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές(Ελληνική Επιστημονική Εταιρία Μελισσοκομίας και ΣηροτροφίαςΕργαστήριο Μελισσοκομίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εργαστήριο Μελισσοκομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πανελλήνιο Σύνδεσμο Μελισσοκόμων-Βασιλοτρόφων Βασιλικού πολτού και λοιπών προϊόντων κυψέλης)  και χορηγούς(επικοινωνίας και όχι μόνο).

 Διαπιστώθηκε ξεκάθαρα η δίψα των μελισσοκόμων(παλαιών και νέων) για ενημέρωση για τα προβλήματα που τους απασχολούν(ασθένειες, εχθροί,παραγωγή και διάθεση,κλπ) και θα τους απασχολήσουν(σκαθάρι των μελισσών, εξόρυξη χρυσού).

 Στο μέλλον θα πρέπει να γίνει προσπάθεια για μεγαλύτερη αίθουσα για καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του συνεδρίου.

 Συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου για την άψογη διεξαγωγή του συνεδρίου και την άοκνη και αφανή προετοιμασία του.

 Εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο.

  Ευελπιστούμε για ακόμη καλύτερη διοργάνωση το 2016.

 Υπήρξε πληθώρα επιστημονικών παρουσιάσεων-ερευνών και πληθώρα παρατηρήσεων από εμπόρους και μελισσοκόμους(που χρήζουν ερευνητικής επεξεργασίας για διεξαγωγή επίσημων αποτελεσμάτων και όχι υποκειμενικών αποτελεσμάτων).

 Θα υπάρξει έκδοση των πεπραγμένων του συνεδρίου, όποιος μελισσοκόμος ενδιαφέρεται για την προμήθεια τους να απευθυνθεί στο email  της εταιρίας για αποστολή με αντικαταβολή στο άμεσο χρονικό διάστημα.

 Υπήρξαν αληθινά ανθρώπινα-συγκινητικές στιγμές από ανθρώπους που έδωσαν-δίνουν και θα δίνουν αγώνες για την συνέχεια της ύπαρξη της μελισσοκομίας στην Χαλκιδική και ευρύτερα στην Μακεδονία-Θράκη ενάντια στην καταστροφή που συντελείται από την μεταλλευτική δραστηριότητα από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ στην ορεινή Χαλκιδική.

Υπήρξε η χαρά και τιμή να συναντήσω πολλούς καλούς φίλους και συναδέλφους μελισσοκόμους από όλη την Ελλάδα.

 ώρα διαλείμματος ...πηγαδάκια ανατρεπτικής ενημέρωσης από τον Γεωργιάδη Κώστα που θα παρουσιαστεί στο τεύχος Ιανουαρίου 2015 της Μελισσοκομικής Επιθεώρησης!!!

 οι πολύ καλοί φίλοι Κώστας Ελευθερίου, Βαγγέλης Στεφανής(χρυσός χορηγός της εκδήλωσης) και ο πολύ καλός συνάδελφος από Κρήτη(με συγχωρεί πολύ που δεν θυμάμε το όνομα του, ευελπιστώ!!)
 ο φίλος-αδελφός Σπύρος Γιαννακόπουλος
 ο πάντα χαμογελαστός , να είσαι πάντα έτσι, Θοδωρήςη ψυχάρα ο Μάρκος  (που είσαι Θεοδόση?)ο πολύ καλός φίλος Κώστας Κουτσούκος( στον οποίο μαζί με τον Θεοδόση οφείλω την δημιουργία το 2007 αυτού του ιστότοπου, τους ευχαριστώ ολόψυχα..) και ο ανατρεπτικός μελισσοκόμος δημιουργός της ''σχολής Αγγελόπουλου''!!!  από την περιοχή της Καλαμάτας,που με εντυπωσίασε με την βαθιά γνώση της βιολογίας της μέλισσας, όσο λίγοι στον χώρο της μελισσοκομίας.

Επίσης συνάντησα  πολύ καλούς φίλους από Λήμνο(Δημήτρης Παλαιολόγος), Νάξο( Γιώργο για όλα φταίει ο Σπύρος!!! συγνώμη...), ο Βαγγέλης, από Θήβα, από Ηλεία, ο πάντα πρωτοπόρος παπά-Βαγγέλης. ο απίστευτος φίλος Τσιούνης Απόστολος από Άρτα, από Ιωάννινα, ο φίλος Αρίστος  και πολλοί άλλοι.
6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Άνθιμε καλημέρα, όταν λέτε "Θα υπάρξει έκδοση των πεπραγμένων του συνεδρίου, όποιος μελισσοκόμος ενδιαφέρεται για την προμήθεια τους να απευθυνθεί στο email της εταιρίας για αποστολή με αντικαταβολή στο άμεσο χρονικό διάστημα.", αναφέρεστε σε κάποιο βίντεο που τραβήχτηκε κατά την διάρκεια των συνεδριών;

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΛΛΑΣ είπε...

Εννοώ θα βγουν τα πρακτικά σε βιβλίο όπως γίνεται συνήθως και επιβάλλεται.
Όσον αφορά την μαγνητοσκόπηση είναι κάτι το οποίο θα συζητηθεί εάν είναι πραγματοποιήσιμο.

Koutsoukos Kostas είπε...

Γεια χαρά σου Άνθιμε. Χάρηκα πάρα πολύ που τα είπαμε για πρώτη φορά κι από κοντά, έστω κι αν ήταν για λίγο (κρίμα που δεν είχα περισσότερο χρόνο!)

ΠΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ είπε...

Να 'μαστε όλοι καλά να ξανανταμώσουμε σύντομα!!!!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Άνθιμε σας καμαρώνω από μακριά. Μπράβο σας.
Περιμένω νέα απ το συνέδριο.
Τους χαιρετισμούς.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΛΛΑΣ είπε...

Κώστα,χάρηκα ειλικρινά για την απλότητα και την αυθεντικότητα σου!!!

Θοδωρή να είσαι πάντα καλά!!

Θεοδόση, να είσαι καλά, ήταν συγκινητικό(το εννοώ στην ομιλία του Θρασυβούλου την Κυριακή για το χρυσό στην Χαλκιδική...) να βλέπεις τόσο πολύ κόσμο και τόσο καλούς φίλους.