Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Δράσεις για την συνύπαρξη ανθρώπου - αρκούδας

Ειδικοί κάδοι απορριμμάτων θα εγκατασταθούν σε οικισμούς των Γρεβενών, τους οποίους προσεγγίζουν οι αρκούδες και θα στηθεί ικανός αριθμός φρακτών, ώστε να μην παρατηρούνται ζημιές σε μελίσσια και καλλιέργειες.

Παράλληλα, θα τοποθετηθούν στα ζώα ειδικά κολάρα για να παρακολουθούνται ανά πάσα στιγμή οι κινήσεις τους και η συμπεριφορά τους.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες - καθώς και πολλές ακόμη - θα γίνουν στον δήμο Γρεβενών για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς εγκρίθηκε το έργο "Δράσεις προστασίας για την ανάπτυξη συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου - αρκούδας στη Βόρεια Πίνδο", στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού μέσου Life.

Πρόκειται για ένα έργο που υποβλήθηκε με επικεφαλής τον δήμο Γρεβενών και εταίρους τον Φορέα Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων Βίκου - Αώου και Πίνδου, την περιβαλλοντική οργάνωση "Καλλιστώ" και την Αναπτυξιακή Γρεβενών.

"Δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιήσουμε ως τοπική κοινωνία την παρουσία της αρκούδας στην περιοχή μας, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα διένεξης ανθρώπου - αρκούδας και να προσθέσουμε ένα ακόμη ισχυρό στοιχείο, με σωστό και βιώσιμο τρόπο στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας που το έχει τόσο ανάγκη" δήλωσε ο δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του έργου θα υπάρξει διαβούλευση με συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι κυνηγοί, οι μελισσοκόμοι, για θέματα που αφορούν τη συνύπαρξη ανθρώπου - αρκούδας, ώστε να μην χρησιμοποιούνται δηλητηριασμένα δολώματα και να μην προσεγγίζουν τα ζώα οικισμούς, ενώ θα τεθεί σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης, ώστε όταν εμφανίζεται αρκούδα να επεμβαίνει ειδική ομάδα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.582.160 ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 75% απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το υπόλοιπο 25% είναι εθνική συμμετοχή, η οποία μπορεί να καλυφθεί και από πόρους του Πράσινου Ταμείου. Το νέο έργο Life θα έχει το ακρωνύμιο ARCPIN από τις λέξεις Άρκτος και Πίνδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: