Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Αρκούδα νεκρή από πυροβολισμό κοντά στην Καλαμπάκα

Πιθανώς θύμα κυνηγών


Αρκούδα νεκρή από πυροβολισμό κοντά στην Καλαμπάκα
Η άτυχη αρκούδα δεν αποκλείεται να πυροβολήθηκε από κυνηγούς   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Νεκρή από τις σφαίρες πυροβόλου όπλου εντοπίστηκε ενήλικη αρκούδα στη Μύκανη Καλαμπάκας, κοντά στον Ίωνα ποταμό, στο δάσος Ρίγκλοβο.

Πρόκειται για αρσενική αρκούδα ηλικίας περίπου 20 χρονών και βάρους 200-250 κιλών. Η αυτοψία έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από πυροβολισμό στο κεφάλι πριν από 4-5 ημέρες, καθώς είχε ήδη αρχίσει η αποσύνθεση του ζώου.

Στην περιοχή βρέθηκαν ίχνη από αγριογούρουνα και θεωρείται πιθανό η αρκούδα να σκοτώθηκε από κυνηγούς αγριογούρουνων.

Στο σημείο κλήθηκαν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις «Αρκτούερος» και «Καλλιστώ» καθώς και το δασαρχείο και η τοπική κτηνιατρική υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό είναι το δεύτερο σε διάστημα λίγων ημερών. Την περασμένη εβδομάδα, πολίτης είχε ενημερώσει για τον εντοπισμό νεκρής αρκούδας σε δύσβατο σημείο του όρους στο όρος Βόιου. Το ζώο είχε πυροβοληθεί κάτω από τον αυχένα και στην αριστερή ωμοπλάτη.

Τα περιστατικά πυροβολισμού αρκούδων στην Ελλάδα είναι πάντως σχετικά σπάνια. Παρόλα αυτά, δεκάδες αρκούδες έχουν σκοτωθεί σε τροχαία ατυχήματα στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά στον άξονα της Εγνατίας Οδού, όπου μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε κατάλληλος φράχτης.

Ο πληθυσμός της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα υπολογίζεται σε περίπου 350-400 άτομα. Ζουν σε δύο ανεξάρτητους πληθυσμούς, οι οποίοι δεν επικοινωνούν γεωγραφικά μεταξύ τους.

Ο μεγαλύτερος πληθυσμός ζει στην ευρύτερη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου και ο δεύτερος στην οροσειρά της Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: