Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

9/11 Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ
Το σύστημα της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, στο όνομα της ανάπτυξης και με πρόσχημα την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, διαπράττει τα τελευταία χρόνια ένα διεθνώς γνωστό έγκλημα με την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. Η Ελληνικός Χρυσός (Eldorado Gold/Μπόμπολας) προχωρά ανενόχλητη στην υλοποίηση των καταστροφικών της σχεδίων και η κυβέρνηση δημιουργεί το «ασφαλές» επενδυτικό κλίμα με τυφλή υποταγή στα συμφέροντα της και καταπνίγοντας κάθε λαϊκή αντίδραση στην επένδυση. Παρά την πρόσφατη καταδίκη της χώρας από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, που αφορά στο ξεπούλημα δημόσιας γης, και με τη συναίνεση των τοπικών αρχών, αποχαρακτηρίζονται δασικές εκτάσεις, και αδειοδοτούνται επιχειρηματικές δραστηριότητες, με μοναδικό στόχο το κέρδος των μεγαλοεργολάβων και συνέπεια την ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή του τόπου, εις βάρος της υγείας και της ζωής της τοπικής κοινωνίας και ακυρώνοντας κάθε άλλη υπάρχουσα παραγωγική διαδικασία ή βιώσιμη προοπτική.
Στις αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην της, η κοινωνία αντιδρά, με μαζικές λαϊκές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και αυτοοργάνωση, και το κράτος απαντά με ακραία και βίαιη καταστολή, τρομοκρατία, στοχοποίηση και διώξεις αγωνιστών με στημένα κατηγορητήρια και ποινικοποίηση κάθε φωνής που αντιστέκεται στην αρπαγή της γης και των φυσικών πόρων από τη κοινωνική διαχείριση.
Ας μην ξεχνάμε ότι, οι Σκουριές είναι το υπόδειγμα του σχεδιασμού για να παραχωρηθεί κάθε σπιθαμή γης και κάθε φυσικός πόρος, από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη στο διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν σχεδιάσει και ήδη υλοποιούν εκβιαστικά ένα στρεβλό αναπτυξιακό μοντέλο, από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, που χωροθετεί ορυχεία, ανεμογεννήτριες, πετρελαιοπηγές, διαμετακομιστικά λιμάνια και αεροδρόμια χωρίς σχεδιασμό και χωρίς κοινωνική διαβούλευση και συναίνεση.
Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής λοιπόν, είναι και δικός μας αγώνας, επειδή δε θέλουμε να είμαστε αποδέκτες μιας πραγματικότητας που δε καθορίζουμε εμείς, γιατί η κοινωνική ευημερία, αυταπόδεικτα, δεν προκύπτει από τον σχεδιασμό του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, αλλά είναι αυτή που διαμορφώνουμε εμείς, μέσα από δομές αλληλεγγύης και συλλογικές διεκδικήσεις.
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 11:00 π.μ. Πλατεία ΧΑΝΘ
Αθήνα: 11:00 π.μ. Προπύλαια
Κομοτηνή: 18:00 Κεντρική Πλατεία
Σπάρτη: 11:00 Κεντρική Πλατεία
Λιβαδειά: 11:00 Πεζόδρομος και Πλατεία, 20:30 Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς
Σύρος: 11:00 π.μ. Πλατεία Μιαούλη & Κέντρο Ερμούπολης
Τρίκαλα: 11:00 π.μ. Πλατεία Ρήγα Φεραίου
Αίγινα: 13:00 μ.μ. Παλαιά προβλήτα Αίγινας
Βόλος: 11:00 μ.μ. μπροστά στον Άγιο Νικόλαο
Ηράκλειο: 11:00 μ.μ. μπροστά στα Λιοντάρια

Ιωάννινα: 12:00 μ.μ. μπροστά στη Νομαρχία

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΌΣ

 

Εξωτερικό

Λονδίνο: 13:00 Trafalgar Sqr (Northern Terrace)
Παρίσι: 13:00 Trocadero
Αμστερνταμ: 12:00, Barbara Strozzilaan 101 1083HN
Βερολίνο (10/11): 15:00, Dorotheenstr. 62-66, MitteΣτις 9 του Νοέμβρη θα συναντηθούμε στη Θεσσαλονίκη σ’ ένα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, διεκδίκησης και αλληλεγγύης.
Σας καλούμε, την ίδια μέρα, να σταθείτε δίπλα μας, και να συναντηθείτε κι εσείς στους δικούς σας τόπους σε μια κοινή δράση αλληλεγγύης.
Μόνο ενωμένοι και αλληλέγγυοι μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα αξιοπρεπές παρόν κι ένα καλύτερο μέλλον 9/11 Παγκόσμια Ημέρα Δράσης

http://www.youtube.com/user/SaveSkouries?feature=watch http://issuu.com/soshalkidikisintfor/docs/soshalkidiki_01_el_sp/3?e=7172202/3174495
Κατάληψη του ελληνικού προξενείου στο Ντίσελντορφ (Γερμανία)

Είναι καιρός να δράσουμε! Αλληλεγγύη με τους αγώνες ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική, Βόρεια Ελλάδα

[...] Δηλώνουμε αλληλέγγυοι με το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Με την δράση μας παίρνουμε μέρος στην ημέρα δράσης στις 9 Νοεμβρίου 2013. Καταδικάζουμε τις κινήσεις των ελληνικών αρχών απόλυτα και θα υποστηρίξουμε με όσες δυνάμεις έχουμε την αντίσταση που προωθούν τα κοινωνικά κινήματα στην Ελλάδα. Με την κατάληψη του ελληνικού προξενείου θέλουμε να αυξήσουμε την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση και τους διεθνείς της εταίρους και πολύ περισσότερο στην Γερμανία, ώστε να σταματήσουν τις κατασταλτικές πολιτικές τους και να αποχαιρετήσουν τέτοιες επενδύσεις όπως στην Χαλκιδική.
Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν στις πορείες και δράσεις της παγκόσμιας ημέρας δράσης ενάντια στην εξόρυξη στη Χαλκιδική! Ενάντια στην πολιτική λιτότητας και καταστολής σας, προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας!
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ανάμεσα στις 10:00 και 12:00, έλληνες και γερμανοί ακτιβιστές και ακτιβίστριες έκαναν κατάληψη στο ελληνικό προξενείο στο Ντίσελντορφ. Η δράση είναι μέρος της παγκόσμιας μέρας δράσης στις 9 Νοεμβρίου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική στην Βόρεια Ελλάδα. Οι ακτιβίστριες μετέφεραν στο προξενείο την ανακοίνωση τους με την απαίτηση να μεταφερθεί στον ελληνικό τύπο. Εξοπλισμένοι με πανό και φωνάζοντας συνθήματα εκφράσανε την αλληλεγγύη τους με τους κοινωνικούς αγώνες στην Ελλάδα και ενάντια στον έλεγχο της Τρόικα. Μια πολιτική που συγκαθορίζεται κυρίως από την γερμανική κυβέρνηση. Η δράση απευθύνεται κυρίως στο κίνημα ενάντια στον χρυσό, το οποίο αντιμετωπίζει τεράστια κρατική καταστολή.
Η Χαλκιδική είναι μια χερσόνησος στα βόρεια της Ελλάδας και οι κάτοικοι της αντιστέκονται εδώ και καιρό στα σχέδια εξόρυξης χρυσού της καναδικής επενδυτικής εταιρίας „Eldorado Gold“. Μια εξόρυξη που γίνεται πραγματικότητα μέσω του νόμου Fast-Track-επενδύσεων που πέρασε μέσα από την φιλοκαπιταλιστική διαχείριση της κρίσης και διευκολύνει πρωτίστως επενδύσεις πολυεθνικών εταιριών. Κατά το διαδικτυακό μπλογκ S.O.S. Chalkidiki η „Eldorado Gold“ δεν πληρώνει, μέσω κυβερνητικής απόφασης, φόρους συναλλαγής. Πολύ περισσότερο όμως, η εταιρία δεν υποχρεούται να καταβάλλει αποζημιώσεις για τυχόν οικολογικές καταστροφές που θα προκύψουν
από την εξόρυξη.  Μεγάλη ανησυχία προκάλουν και οι αναπόφευκτες
οικονομικές επιπτώσεις, στον τομέα του τουρισμού.
Είναι γνωστό ότι διεθνείς εταιρίες εξόρυξης χρησιμοποιούν, υπό την κάλυψη κυβερνήσεων, επιθετικές μεθόδους για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκαν περιπτώσεις εκβιασμών, παρακολούθησης και παράνομης λήψης DNA ακτιβιστριών, δημόσιων δυσφημήσεων ακόμα και απειλών δολοφονίας. Οι συνεχείς δίκες εξασθενούν οικονομικά και στοχεύουν στην πλήρη αποδυνάμωση των κοινωνικών αγώνων. Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει στην έκθεση του 2012 πολλές βίαιες επιθέσεις. Πέρα από άμεσες, βίαιες επιθέσεις η εταιρία προσπαθεί να διαλύσει την κοινωνική συνοχή της αντίστασης των κατοίκων της περιοχής. Για τον λόγο αυτό συνάπτονται συμμαχίες με τις τοπικές αρχές, καθώς και με ομάδες θετικές προς το σχέδιο της εξόρυξης. Μια άλλη στρατηγική είναι και η υπόσχεση σίγουρων εργατικών θέσεων, μία πολύ δελεαστική προσφορά σε περιόδους οικονομικών κρίσεων.
Αφού η εταιρεία δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να περιορίσει τον αγώνα κοινωνικά, πραγματοποιείται τώρα αυτό μέσω της πολιτικής καταστολής. Για αρκετά ενεργά άτομα και ομάδες μεθοδεύεται η απομάκρυνση από την κοινωνική τους βάση. Η επακόλουθη εγκληματοποίηση θέλει να χωρίσει το κίνημα σε καλούς και σε κακούς. Μία μορφή καταστολής, που δεν βασίζεται πλέον στην ωμή βία, αλλά στον φόβο, με η βοήθεια καταστολής που βασίζεται σε κοινωνική απομόνωση μέσω της καταστολής.
Κατά την ελληνική κυβέρνηση „η επένδυση αυτή πρέπει να προστατευτεί με κάθε τρόπο“. Η εξόρυξη στην Χαλκιδική δεν θα είναι η μοναδική στην Βόρεια Ελλάδα. Στα πλαίσια του  προγράμματος λιτότητας και του ξεπουλήματος του ελληνικού κράτους, και με σκοπό την εκμετάλλευση όλων των φυσικών πόρων, πρόκειται να ανοίξουν περαιτέρω εξορύξεις στο Κιλκίς και στην Αλεξανδρούπολη.
Αλλά δεν φτάνει αυτό: Στο πλαίσιο του προγράμματος της Τρόικας, καθορισμένο από την γερμανική κυβέρνηση, πουλιέται κρατική περιουσία και τα κοινά μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Γνωρίζουμε καλά ότι επίσημα η ελληνική κυβέρνηση κανονίζει το ξεπούλημα με την Τρόικα, αλλά την τιμή την ορίζει η Γερμανία. Όχι μόνο καναδικές εταιρίες διεκδικούν ένα κομμάτι από την πίτα. Ήδη από την αρχή της κρίσης στην Ελλάδα ξεπουλιέται ο ΟΤΕ στην Deutsche Telekom και η SIEMENS είναι έτοιμη να μπει στο παιχνίδι για την αγορά της Rosco, θυγατρική της TrainOSE.
Τα μέτρα ιδιωτικοποιήσης οργανώνονται από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά τις οδηγίες τις παίρνουν από τους εκπροσώπους της Τρόικας. Πλάι στις ιδιωτικοποιήσεις η Τρόικα οργανώνει όλη την κοινωνική καταστροφή στην Ελλάδα μέσω της μείωσης μισθών και συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απολύσεων και κλείσιμο εταιριών. Πολύ σημαντικό στο σημείο αυτό είναι το κλείσιμο της ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ, η οποία τελούσε υπό κατάληψη από τους απολυμένους εργαζομένους της και λειτουργούσε αυτοοργανωμένα μέχρι την εισβολή των ΜΑΤ στην Αθήνα χθες το πρωί. Δεν ξεχνάμε επίσης για τι ακόμα είναι υπεύθυνη η ελληνική κυβέρνηση: την επιβολή μιας κατάστασης εξαίρεσης και μίας ρατσιστική πολιτικής απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες, πού προετοίμασε το έδαφος για τη δράση του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής.
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι με το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Με την δράση μας παίρνουμε μέρος στην ημέρα δράσης στις 9 Νοεμβρίου 2013. Καταδικάζουμε τις κινήσεις των ελληνικών αρχών απόλυτα και θα
υποστηρίξουμε με όσες δυνάμεις έχουμε την αντίσταση που προωθούν τα κοινωνικά κινήματα στην Ελλάδα. Με την κατάληψη του ελληνικού προξενείου θέλουμε να αυξήσουμε την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση και τους διεθνείς της εταίρους και πολύ περισσότερο στην Γερμανία, ώστε να σταματήσουν τις κατασταλτικές πολιτικές τους και να αποχαιρετήσουν τέτοιες επενδύσεις όπως στην Χαλκιδική.
Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν στις πορείες και δράσεις της παγκόσμιας ημέρας δράσης ενάντια στην εξόρυξη στη Χαλκιδική! Ενάντια στην πολιτική λιτότητας και καταστολής σας, προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας!Το Βερολίνο συμμετέχει στις δράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: