Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Αδειοδότηση των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών σχεδιάζει η Κομισιόν

Παρά τις αντιρρήσεις


Βρυξέλλες



H επανεκκίνηση της διαδικασίας αδειοδότησης γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών είναι προτεραιότητα του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Πέρυσι, ο Μπαρόζο υπέστη πέρυσι πλήγμα όταν 22 χώρες ψήφισαν κατά της πρότασής του για την άρση των απαγορεύσεων στην καλλιέργεια δύο επίμαχων γενετικά τροποποιημένων φυτών. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις φαίνεται πως παραμένουν απρόθυμες να συναινέσουν εξαιτίας της αντίθεσης της κοινής γνώμης.

Όμως ο πρόεδρος της Κομισιόν επιθυμεί την επανεκκίνηση της διαδικασίας αδειοδότητησης αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα ομάδα επιτρόπων, την ερχόμενη εβδομάδα.

«Η αδειοδότηση για την καλλιέργεια του καλαμποκιού MON 810 και της πατάτας Amflora αποτελεί μία από τις προτεραιότητές του» δήλωσε πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δεν κατονομάζεται. «Θέλει να προχωρήσει γρήγορα για να ξεφορτωθεί το πρόβλημα αυτό που τον ταλαιπώρησε κατά την πρώτη του θητεία» πρόσθεσε.

Το καλαμπόκι MON 810 (ανθεκτικό στην πυραλίδα του αραβόσιτου) της Monsanto είναι ο μόνος γενετικά τροποποιημένος οργανισμός που καλλιεργείται σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η εταιρεία πιέζει για ανανέωση της άδειας. Αδεια για την πατάτα Amflora (για βιομηχανική χρήση) η εταιρεία BASF, η οποία προσβλέπει σε έσοδα 30-40 εκατ. ευρώ ετησίως.

Έξι χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα, η Γαλλία κι η Γερμανία έχουν απαγορεύσει την καλλιέργεια του MON 810 ενεργοποιώντας νομικές ρήτρες, ενώ έντεκα χώρες ζήτησαν άδεια για να απαγορεύσουν κάθε καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών.

«Ο Μπαρόζο δεν κρίνει παρά με όρους αγοράς και εμπορικών σχέσεων» τονίζει ένας ευρωπαίος αξιωματούχος. «Βασίζεται στις επιστημονικές απόψεις που λένε ότι οι γενετικά μεταλλαγμένοι οργανισμοί δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν κίνδυνο για την υγεία, αλλά δεν ασχολείται με τις πιθανές μακροπρόθεσμες συνέπειες στο περιβάλλον» δήλωσε πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η αποχώρηση του ευρωπαίου επιτρόπου για το Περιβάλλον Σταύρου Δήμα, ο οποίος είναι αντίθετος με την καλλέργεια μεταλλαγμένων, διευκολύνει τον Ζοζέ Μπανουέλ Μπαρόζο, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Γενικά, οι αποφάσεις για την αδειοδότηση γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών λαμβάνονται κατά πλειοψηφία μεταξύ των χωρών-μελών. Αν δεν εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, το θέμα παραπέμπεται στο αρμόδιο Συμβούλιο Υπουργών.

Αν και οι υπουργοί δεν μπορέσουν να συμφωνήσουν σε διάστημα τριών μηνών, ο τελευταίος λόγος ανήκει στην Επιτρoπή.



Κρίσιμη συνάντηση

Η Ελλάδα ίσως υποχρεωθεί να άρει την απαγόρευση για το «μεταλλαγμένο» καλαμπόκι


Βρυξέλλες
Στείλε το άρθρο με  emailΤύπωσε το άρθρο


Ειδικοί της ΕΕ θα εξετάσουν τον επόμενο μήνα αν θα υποχρεώσουν τη Γαλλία και την Ελλάδα να άρουν τις απαγορεύσεις που επιβάλλουν στην καλλιέργεια του καλαμποκιού MON 810, το οποίο είναι και ο μοναδικός γενετικά τροποποιημένος οργανισμός του οποίου η παραγωγή επιτρέπεται σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Αμφότερες οι χώρες έχουν χρησιμοποιήσει νομικές ρήτρες για να απαγορεύσουν στο έδαφός τους την καλλιέργεια του «μεταλλαγμένου» καλαμποκιού της αμερικανικής Monsanto (η Γαλλία από το 2008 και η Ελλάδα από το 2005). Tώρα, όμως, βρίσκονται αντιμέτωπες με σχέδιο εντολών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα τους επέβαλε να άρουν αυτές τις εθνικές απαγορεύσεις.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων Βιοτεχνολογίας, η οποία εκπροσωπεί τις 27 χώρες της ΕΕ και περιλαμβάνει επίσης αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα συνεδριάσει στις 16 Φεβρουαρίου για να ψηφίσει υπέρ ή κατά των δύο εντολών.

Η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί κατά πλειοψηφία των χωρών-μελών. Πιθανότερο όμως θεωρείται το ενδεχόμενο να μην υπάρξει πλειοψηφία, οπότε το θέμα θα παραπεμφθεί στο αρμόδιο Συμβούλιο Υπουργών.

Αν και οι υπουργοί δεν μπορέσουν να συμφωνήσουν σε διάστημα τριών μηνών, ο τελευταίος λόγος ανήκει στην Επιτρoπή, η οποία το πιθανότερο είναι ότι θα διατάξει την άρση των απαγορεύσεων.

H ποικιλία MON 810 έχει τροποποιηθεί γενετικά ώστε να είναι ανθεκτική στην πυραλίδα του αραβόσιτου, ενός εντόμου που καταστρέφει τις σοδειές.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, δεν υπάρχουν ενδείξεις επικινδυνότητας που να δικαιολογούν τις απαγορεύσεις.

3 σχόλια:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Οι Σούπερ Πειραματιστές….!

.....Σε ηλιακό νησάκι….,
που το ονομάζαν Γη….,
τ’ ανθρωπάκια φανταστήκαν
άλλως τα φυτόζωα….,
πιο μεγάλα να τα φτιάξουν….,
να ‘χουν σούπερ το φαΐ….!

Κι άρχισαν, φτου,
τα πειράματα….,
με χημικά και άλλα….,
ζώα, φυτά,….. να, μετάλλαχτα….,
εγίναν πιο μεγάλα….!

…..Τα ‘’πρωτότυπά’’ τους ‘χάσαν….,
‘’δένει το γλυκό….. ξινό…..’’….,
μάσα….. και μεταλλαχτήκαν….,
γίνανε σαν πίθηκοι….,
κι είπαν δίκαιο πως είχε
ο Δαρβίνος…., χω -- χω -- χω….!.....


Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

Anestis Ketsetzidis είπε...

Αλοίμονο μας!

ΠΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ είπε...

Εδώ κοντεύουν να μεταλλάξουν εμάς τους ανθρώπους με την κλωνοποίηση,τα φυτά θα σκεφτούν;Πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε σαν μεταλλαγμένοι.