Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

Φαντασμαγορικό ντεμπούτο


Το τηλεσκόπιο Herschel κοιτά τη σκοτεινή καρδιά του Αετού

ESA

Παρίσι
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Το καινούργιο ευρωπαϊκό διαστημικό τηλεσκόπιο Herschel, το μεγαλύτερο που έχει τεθεί ποτέ σε τροχιά, μετέδωσε μια εντυπωσιακή εικόνα ενός «μαιευτηρίου» άστρων, που κρυβόταν πίσω από γιγάντια, σκοτεινά νέφη σκόνης στον αστερισμό του Αετού.

Η εικόνα, με τίτλο Μέσα στη Σκοτεινή Καρδιά του Αετού, εγκαινιάζει το νέο δικτυακό τόπο που δημιούργησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) για να προσφέρει στο κοινό εύκολη πρόσβαση στις ανακαλύψεις του Herschel.

Οι δύο φωτεινές περιοχές που διακρίνονται στην εικόνα αντιστοιχούν σε περιοχές όπου νεογέννητα άστρα κάνουν τα σύννεφα υδρογόνου να λάμπουν, εξηγεί ανακοίνωση της ESA.

Περίπου 700 συμπυκνώματα αερίου και σκόνης που σταδιακά μετατρέπονται σε άστρα διακρίνονται στη φωτογραφία, η οποία καλύπτει μια περιοχή πλάτους 65 ετών φωτός, σε απόσταση περίπου 1.000 ετών φωτός από τη Γη.

Μέχρι σήμερα, κανένα τηλεσκόπιο δεν μπορούσε να διαπεράσει την πυκνή σκόνη και να κοιτάξει στο εσωτερικό αυτής της περιοχής. Η μόνη ακτινοβολία που περνά μέσα από το διάσπαρτο υλικό και φτάνει μέχρι τη Γη είναι η ακτινοβολία στην περιοχή του άπω υπέρυθρου που καταγράφει το Herschel.

Το τηλεσκόπιο, που εκτοξεύτηκε το Μάιο, παίρνει το όνομα του Ουίλιαμ Χέρσελ, του Βρετανού αστρονόμου που ανακάλυψε την υπέρυθρη ακτινοβολία στα τέλη του 18ου αιώνα.

H υπέρυθρη ακτινοβολία του ουρανού γίνεται αντιληπτή από την απειροελάχιστη αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλεί όταν πέφτει πάνω στον μεγάλο καθρέπτη του τηλεσκοπίου. Για το λόγο αυτό, τα όργανα του Herschel πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία 0,3 βαθμών Κέλβιν, ελάχιστα πάνω στο απόλυτο μηδέν των -273,15 βαθμών Κελσίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: