Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Πλούσια μικροβιακά οικοσυστήματα ακμάζουν στο ανθρώπινο σώμα

Λίστα καλεσμένων


Το βακτήριο Staphylococcus epidermidis ζει σχεδόν σε όλη την επιφάνεια του σώματος
Ουάσινγκτον



Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν έναν «άτλαντα» των βακτηρίων που ζουν σε διαφορετικά μέρη του σώματος του ανθρώπου, ο οποίος είναι η πιο πλήρης μέχρι σήμερα καταγραφή των μικροβίων που ζουν πάνω και μέσα μας.

Το σώμα μας, όπως αποδεικνύεται, έχει τουλάχιστον δέκα φορές περισσότερα μικρόβια σε σχέση με τα κύτταρά μας.

Μερικά από αυτά τα μικρόβια δεν είναι επιβλαβή, αλλά αντίθετα ωφέλιμα, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ανθρώπινης υγείας, παίζοντας ρόλο-κλειδί σε μια σειρά από φυσιολογικές λειτουργίες, όπως το ανοσοποιητικό σύστημα, η πέψη της τροφής και η καταπολέμηση άλλων παθογόνων μικροοργανισμών.

Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Μπούλντερ, υπό τον Δρ Ρομπ Νάιτ και την Ελίζαμπεθ Κοστέλο, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν 100 τρισεκατομμύρια μικρόβια πάνω ή μέσα στο σώμα μας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως υπάρχει μια απρόσμενα μεγάλη ποικιλία στις βακτηριακές κοινότητες από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά και από το ένα τμήμα του σώματος στο άλλο στον ίδιο άνθρωπο. Όπως δήλωσαν, ευελπιστούν ότι η μελέτη τους θα έχει ιατρικές εφαρμογές μελλοντικά, καθώς μπορεί μια μέρα οι γιατροί να είναι σε θέση να εμφυτεύουν μικρόβια σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος, για να βοηθήσουν την υγεία του οργανισμού.

Οι επιστήμονες πήραν δείγματα από ομάδα εθελοντών επί μια περίοδο τριών μηνών και, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές ανάγνωσης των γενετικών αλληλουχιών και ισχυρούς υπολογιστές, δημιούργησαν ένα «προφίλ» των μικροβίων που ζουν σε κάθε ξεχωριστό σημείο του ανθρώπινου σώματος.

Η μικρότερη ποικιλία μικροβίων μεταξύ των ανθρώπων υπάρχει στη στοματική κοιλότητα, δηλαδή τα μικρόβια που έχει το στόμα ενός ανθρώπου μοιάζουν με του διπλανού του περισσότερο από ό,τι ομιάζουν τα μικρόβια στις μασχάλες τους. Οι περιοχές του δέρματος στο μέτωπο, τη μύτη, τα αυτιά και τα μαλλιά κυριαρχούνται από ένα συγκεκριμένο τύπο βακτηρίου.

Μερικά απρόσμενα μέρη του σώματος, όπως το πίσω μέρος του γόνατου, το πέλμα του ποδιού και η παλάμη, έχουν περισσότερα είδη μικροβίων από τα έντερα. Το λιπαρό δέρμα τείνει να έχει μικρότερη ποικιλία μικροβίων και αντιστέκεται περισσότερο στα ξένα μικρόβια σε σχέση με το ξηρό δέρμα. Περίεργες ομοιότητες επίσης ανακαλύφθηκαν, όπως ότι τα μικρόβια στον αφαλό μας είναι ίδια με αυτά πίσω από το γόνατο.

Όπως δήλωσε ο ερευνητής δρ Νόε Φίρερ, προκύπτουν πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων, όπως γιατί οι υγιείς άνθρωποι έχουν τόσο διαφορετικές μικροβιακές κοινότητες. Ο κάθε άνθρωπος έχει από τη γέννησή του μια ξεχωριστή «μικροβιακή υπογραφή» ή η σύνθεση των μικροβίων του εξελίσσεται όσο γερνάει; Και, βέβαια, πόση τελικά σημασία έχουν τα μικρόβια που ζουν μαζί μας;

Μια προηγούμενη μελέτη των ίδιων ερευνητών είχε αναλύσει τα βακτήρια στα χέρια των ανθρώπων και είχε εντοπίσει πάνω από 4.200 είδη βακτηρίων, αλλά μόνο πέντε ήσαν κοινά και στους 51 εθελοντές.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αν κατανοήσουν γιατί υπάρχουν τόσο διαφορετικά μικρόβια από άνθρωπο σε άνθρωπο, ίσως μπορέσουν να αναζητούν πλέον συγκεκριμένους βιο-δείκτες για την έγκαιρη διάγνωση διαφόρων ασθενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: