Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Οι "άθλιοι" του Κολωνακίου

Σε ελεγκτικό σαφάρι όλων των γιατρών που διατηρούν ιατρεία στην περιοχή του Κολωνακίου και κυρίως αυτών που εμφανίζονται με εισοδήματα χαμηλοσυνταξιούχων επιδίδεται η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να καταδείξει τη σημασία που δίνει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αλλά και στο γεγονός ότι υπάρχει στη χώρα προκλητικός πλούτος, που φοροδιαφεύγει. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τους 151 γιατρούς, 35 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.020 ευρώ, 30 από 10.000 μέχρι 20.000 ευρώ και 30 από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

Τα καθαρά ετήσια εισοδήματα 151 γιατρών, όχι - βεβαίως - με ονοματεπώνυμο, που διατηρούν ιατρεία στην περιοχή του Κολωνακίου, παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, προς επίρρωσιν της άποψής του περί προκλητικού πλούτου που συστηματικώς φοροδιαφεύγει. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, από τα 151 άτομα που έχουν ιατρείο στο Κολωνάκι, 35 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.020 ευρώ, 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα από 10.000 μέχρι 20.000 ευρώ και 30 καθαρά ετήσια εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

Αντίθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, μόνο ένας γιατρός, δηλώνει εισόδημα μεταξύ 110.000 και 120.000 ευρώ, ενώ όσοι δηλώνουν πάνω από 120.000 ευρώ είναι μόλις οκτώ.
Αν πιστέψει κανείς, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, τα στοιχεία με τα μηνιαία καθαρά εισοδήματα της μεγάλης πλειονότητας των γιατρών στο Κολωνάκι, είναι κοντά στον κατώτερο μισθό και είναι προφανές ότι υπάρχει μία μεγάλη αναντιστοιχία ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και σε αυτά που θα περίμενε κάποιος.

Για τον λόγο αυτό δόθηκε εντολή στις φορολογικές αρχές να γίνουν συστηματικοί έλεγχοι. Είναι ένα πρώτο βήμα, υπογράμμισε ο υπουργός και προανήγγειλε αντίστοιχους ελέγχους και γι' άλλες επαγγελματικές ομάδες, για τις οποίες υπάρχει κοινό αίσθημα στους πολίτες ότι υπάρχει φοροδιαφυγή. Δεν δίστασε μάλιστα να προαναγγείλει και δημοσιοποίηση λίστας φοροφυγάδων εφόσον το επιτρέπει ο νόμος. Ο προκλητικός αυτός πλούτος καταδεικνύει την ύπαρξη επαγγελματικών ομάδων που δεν σηκώνουν το φορολογικό βάρος που τους αναλογεί, αφήνοντας μισθωτούς και συνταξιούχους να είναι μονίμως τα φορολογικά υποζύγια.

Ο έλεγχος των επαγγελματικών αυτών ομάδων, όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο υπουργός, δεν συνιστά σε καμία περίπτωση προσπάθεια επαναφοράς των αντικειμενικών κριτηρίων. Αποτελεί, όμως, πρόδρομο για την καθολική εφαρμογή του «πόθεν έσχες» μέσω της αναγραφής όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων στα νέα έντυπα φορολογικών δηλώσεων που καταρτίζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος αφορά στα εισοδήματα του οικονομικού έτους 2008, ενώ ανάλογα εισοδήματα «φτώχειας» έχουν εντοπιστεί και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιδιοκτήτες μπαρ δηλώνουν μέσο ετήσιο εισόδημα μόνο 5.212 ευρώ, οι τραγουδιστές 11.342 ευρώ, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων 8.154 ευρώ, υδραυλικοί 8.143 ευρώ και οι ελαιοχρωματιστές 7.711 ευρώ τον χρόνο κατά μέσο όρο.

6 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Καλημερα σ'εσενα και ολα τα σκεπτομενα παιδια,ειδες αδελφε μου σε τι κρατος ζουμε?Ειδες σε τι κρατος θα ζουνε τα παιδια μας?Που ειναι οι νομοι,που ειναι το κρατος,αλλα οταν οι υπουργοι εχουν ofsor εταιρειες,κλεβουν τα ταμεια ,κανουν κομπινες με χρηματιστηρια,κλεβουν ....κλεβουν και η τιμωρια τους ειναι ,η κοροιδια μας......που ζουμε αδελφε μου????Μπραβο σου ωραια αναρτιση.

markos aliprantis είπε...

Μπράβο Άνθιμε είμαι παθών και ξέρω από γιατρούς.Ναί να πληρώσω την εφορία,ναί να πληρώσω τις έκτακτες εισφορές αλλά θέλω να δώ τους κλέφτες στην φυλακή.Αλλά όπως λέει και ο λαός μας "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει".

chaniabee είπε...

μη φατε.... εχουμε γλαροσουπα!!! σιγα μην πιασουν αυτα τα λαμογια!! εμεις οι μισθοτοι παντα...... θα πληρονουμε σαν τους μαλακες!!!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Ένας γιατρός τηλεφωνεί σε κάποιους υδραυλικούς την Δευτέρα το πρωί για μια διαρροή στο ιατρείο του να του την φτιάξουν . Όλοι όμως αρνούνται λόγου φόρτου εργασίας. Στο τέλος ένας του λέει πως την Παρασκευή έχει ένα κενό ραντεβού 12 00 με 12,30 και θα τον εξυπηρέτηση. Την Παρασκευή λοιπόν φθάνει ο υδραυλικός με το βαλιτσάκι του και μέσα σε πέντε λεπτά η διαρροή έτοιμη. Τον ευχαριστή ο γιατρός και τον ρωτά τι οφείλει για την επίσκεψη Ο υδραυλικός του λέει 80 €. Τότε ο γιατρός του λέει …καλά ρε φίλε 80€ μια επίσκεψη κι εγώ ολόκληρος γιατρός παίρνω μόνο 40€? Τότε απαντά ο υδραυλικός …κι εγώ όταν ήμουν γιατρός 40€ έπαιρνα..
….Λοιπόν κάποιο λάθος έγινε και δήλωσαν οι υδραυλικοί λιγότερα απ τους γιατρούς μήπως να το ξανασκεφτούν και να κάνουν διορθωτική δήλωση οι γιατροί ??Μάρκο αν μπουν φυλακή σκέφτηκες ποιος θα τους ταΐζει???

Exagono είπε...

Ωραιος ο Θεοδοσης.
Ρε παιδια σαυτον τον τοπο δεν αλαζει τιποτα,οσο υπαρχουν πελατειακες σχεσεις κρατους πολιτη δεν προκειται να γινει τιποτα.Ανθιμε περιμενω τηλ.

Leon είπε...

Φιλοι οσο υπαρχει αυτο το συστημα εμκμεταλευσης της υγειας, της παιδειας, αυτα τα φαινομενα θα υπαρχουν και εμεις θα τα "ανακαλυπτουμε" και θα λεμε σε τι κοινωνια ζουμε. Ας πληρωσουν οι γιατροι. Αλλα αν δεν πληρωσει το "συστημα" και τα κομματα που το εκπρωσωπουν (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ)τοτε νεοι φοροφυγαδες γιατροι δικηγοροι κλπ θα εμφανιστουν.