Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Παλικαρίσια πρόκριση της Ελλάδας στο Μουντιάλ με νίκη 1-0 στην Ουκρανία




«Χρυσός» σκόρερ ο Σαλπιγγίδης


Ο Σαλπιγγίδης πλάσαρε εύστοχα και έστειλε την Εθνική στο Μουντιάλ

Ντόνετσκ
Νέα ολόχρυση σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου έγραψαν οι Έλληνες διεθνείς στο επιβλητικό «Ντόνμπας Αρίνα» και το 100ο παιχνίδι του Ρεχάγκελ στο τιμόνι της Εθνικής συνδυάστηκε με την τρίτη σπουδαία επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επί των ημερών του.

Την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής, που έρχεται μετά από δύο διαδοχικές παρουσίες σε τελικά Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Ο Σαλπιγγίδης σαν άλλος... Μαχλάς, ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε το νικητήριο γκολ, αφήνοντας εκτός Μουντιάλ τους Ουκρανούς, που αποκλείονται για τρίτη φορά σε διαδικασία μπαράζ.

Οι ψυχωμένοι και αποφασιστικοί παίκτες του Ρεχάγκελ θυμήθηκαν το καλό τους εαυτό και εξαργύρωσαν την εμφάνισή τους με το εισιτήριο της πρόκρισης στο Μουντιάλ. Το τελευταίο σφύριγμα θύμισε κάποιο από τα γήπεδα της Πορτογαλίας, με τους Έλληνες να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά την 2η συμμετοχή της σε τελικά Παγκοσμίόυ Κυπέλλου, μετά από αυτή του 1994 στις ΗΠΑ.

Μία και μοναδική αλλαγή, χωρίς να αλλάξει σχηματισμό (3-4-3), είχε η 11άδα που επέλεξε ο Ρεχάγκελ, συγκριτικά με αυτή του πρώτου αγώνα, τον Χαριστέα στην θέση του Γκέκα.

Από την άλλη, οι Ουκρανοί επέστρεψαν σε 4-4-2 με ρόμβο, με τους Γιαρμολένκο και Αλίγεφ να αποτελούν τα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα.

Ενα γρήγορο γκολ ζήτησε ο Μιχαϊλιτσένκο και αυτό ακριβώς επεδίωξαν οι παίκτες του. Αλίγεφ (6' και 17') και Σεφτσένκο (7') απείλησαν τον Τζόρβα, αλλά οι Έλληνες διεθνείς, όχι μόνο δεν φάνηκε να επηρεάζονται αλλά είχαν και απαντήσεις, παρουσιάζοντας στον «τελικό» του Ντόνετσκ τον παλιό καλό τους πρόσωπο.

Σάλπισμα πρόκρισης

Μία κεφαλιά του Σαμαρά (11') και ένα άστοχο σουτ του Σαλπιγγίδη (19') αποτέλεσαν προειδοποιητικές βολές αλλά οι Ουκρανοί δεν το πήραν το μήνυμα. Μήνυμα που φρόντισε να τους στείλει... συστημένο ο Σαλπιγγίδης, όταν μετά από καταπληκτική κάθετη του Σαμαρά, νίκησε τον Πιάτοφ και άνοιξε το σκορ στο 31' για την Εθνική μας. Γκολ που ισοδυναμεί με πρόκριση στο Μουντιάλ.

Λίγο νωρίτερα είχε αντικατασταθεί αναγκαστικά ο Παπασταθόπουλο (ο Βύντρα μετατοπίστηκε στην θέση του και ο Πλιάτσικας πήγε δεξιά), αλλά η αμυντική μας λειτουργία προσαρμόστηκε γρήγορα στις νέες συνθήκες και με εξαίρεση μία στημένη φάση, δεν επέτρεψε να απειληθεί η εστία του Τζόρβα. Ετσι, οι παίκτες του Ρεχάγκελ αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στα χέρια τους.

Στα μέτρα μας το παιχνίδι

Οι γηπεδούχοι, όπως ήταν λογικό, μπήκαν δυνατά στην επανάληψη αλλά με την ψυχολογία υπέρ μας, ήταν φανερό πως το παιχνίδι είχε έρθει στα μέτρα μας. Η άμυνά μας κρατούσε μακριά τους ουκρανούς, ο Τζόρβας όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών», ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες νικητές έβγαιναν οι Έλληνες.

Την ώρα που Μιχαϊλιτσένκο περνούσε στο γήπεδο τον έναν επιθετικό μετά τον άλλο, ο Ρεχάγκελ έριχνε στην μάχη Γκέκα και Τζιόλη, βάζοντας φρέσκα πόδια στην ελληνική «μηχανή». Όσο το παιχνίδι πλησίαζε στο τέλος, οι Έλληνες έδειχναν ακόμα πιο αποφασισμένοι και καθόλου διατεθειμένοι να χαρίσουν το «εισιτήριο» της πρόκρισης.

Λήξη και... φύγαμε για Μουντιάλ

Ενδεικτικό της υπεράνθρωπης προσπάθειας των Έλλήνων, οι Μόρας και Πλιάτσικας που στα τελευταία λεπτά αν και τραυματίες έσφιξαν τα δόντια και άντεξαν μέχρι το τέλος. Ενα τέλος που τους βρήκε όλους αγκαλιασμένους να πανηγυρίζουν μία πανάξια πρόκριση, που ισοδυναμεί με την δεύτερη συμμετοχή μας σε τελικά Μουντιάλ.

Το φιλμ του αγώνα...

8' Διπλή ευκαιρία για την Ουκρανία. Αρχικά ο Γιαρμολένκο έκανε τη σέντρα από δεξιά μέσα στην περιοχή, ο Σεφτσένκο βρήκε αέρα από το ύψος του πέναλτι, στη συνέχεια της φάσης, ο Αλίγεφ σούταρε έξω από την περιοχή, ο Τζόρβας έπεσε και έδιωξε, ο Σεφτσένκο πήρε το «ριμπάουντ» και από θέση μέσα αριστερά πλάσαρε άουτ.

10' Φάουλ του Καραγκούνη από δεξιά, ο Σαμαράς πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πιάτοφ.

18' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλίγεφ από την αριστερή γωνία της περιοχής, ο Τζόρβας έπεσε στην αριστερή γωνία του και έσωσε την εστία του.

19' Ο Χαριστέρας «έσπασε» αριστερά στον Σπυρόπουλο, αυτός έκανε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους, ο Σαλπιγγίδης μόνος στην περιοχή, σούταρε απελπιστικά άουτ.

31' ΓΚΟΛ 0-1: Κάθετη πάσα του Σαμαρά, ο Σαλπιγγίδης «έσπασε» το οφ σάιντ και με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία του Πιάτοφ, έγραψε το 0-1.

37' Φάση διαρκείας για τους Ουκρανούς στην ελληνική άμυνα με τον Σεφτσένκο να εκμεταλλεύεται τα «τακουνάκια» και να βγαίενι τετ-α-τετ με τον Τζόρβα, αλλά την τελευταία στιγμή «κόπηκε» σωτήρια.

40' Ατομική προσπάθεια του Σεφτσένκο από δεξιά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και από διαγώνια θέση έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

42' Εκτέλεση φάουλ από δεξιά, η μπάλα περνάει χαμηλά δίπλα από την προβολή του Σεφτσένκο και χτυπάει στο πόδι του Σαμαρά που έδιωξε προ του Τζόρβα.

55' Καλή εκτέλεση φάουλ του Ρακίτσκι, ο Τζόρβας έδιωξε δύσκολα και ο κίνδυνος πέρασε...

59' Δυνατό σουτ του Σεφτσένκο από το ύψος της περιοχής, ο Τζόρβας έπεσε στα αριστερά του και έδιωξε πλάγια.

60' Στην προσπάθεια του Σπυρόπουλου να διώξει, η μπάλα στρώθηκε στον Μιλέφσκι, αυτός σούταρε από το ύψος της περιοχής και σημάδεψε λίγο άουτ.

66' Ο Σεφτσένκο κέρδισε τις κόντρες μπήκε στην περιοχή και πάνω στο σουτ ο Κυργιάκος έβαλε το πόδι και έδιωξε σε κόρνερ.

68' Σέντρα από δεξιά, ο Ρακίτσκι κατέβασε ωραία μέσα στην περιοχή του Τζόρβα, έκανε και το σουτ, αλλά ο Έλληνας πορτιέρο ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

84' Σέντρα από δεξιά, ο Ρακίτσκι πήδηξε για την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, αλλά δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και την έστειλε άουτ.

93' Σουτ του Ζελέζνοφ, ο Τζόρβας έδιωξε και στη συνέχεια η μπάλα κόρνερ.

Τέλος του αγώνα και η Ελλάδα προκρίνεται στο Μουντιάλ του 2010!

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Κατσερίντι - Κατσουράνης, Βύντρα, Κυργιάκος

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο): Πιάτοφ, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Τίμοστσουκ, Κατσερίντι, Αλίγεφ (56' Ζελέσνοφ), Μιλέφσκι, Κόμπιν, Μίχαλικ (65' Γκάι), Γιαρμολένκο (69' Χούσεφ), Σεφτσένκο.

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (29' Πλιάτσικας), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (62' Γκέκας), Χαριστέας (71' Τζιόλης).