Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΡΟΑΣ ΜΕ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ!!!

Αδερφικός φίλος από Νάξο, πέρυσι το καλοκαίρι, έχοντας πρόβλημα με την βαρρόα, δεν ήθελε να βάλει φάρμακα για την καταπολέμηση της, με ρωτάει τι να κάνω? Ρίξε άχνη του λέω ανάμεσα στα πλαίσια, αλεύρωσε τα, καν'τα ''καρναβάλι''. Αυτό και έκανε.
Τοποθέτησε σίτα σε όλο το πάτο της κυψέλης και από κάτω έβαλε το καπάκι αυστραλίας πασαλημένο με βαζελίνη εάν δεν κάνω λάθος.Το αποτέλεσμα: σε 3 εφαρμογές ανά6-7 ημέρες, έπεσαν 210+250+270=730 βαρρόες μετρημένες με το τσιμπιδάκι!!! Έτσι δεν είναι Γιώργο!!!
Εάν συνέχιζε θα της έριχνε όλες!!
Πιστεύω ακράδαντα ότι με αυτό το τρόπο το κρίσιμο στάδιο Ιουλίου-10Αυγούστου(όπου έχουμε το μέγιστο του γόνου) με αυτή την θεραπεία, ξελαφρώνουμε τα μελίσσια από την ψείρα και πάμε με τις καλύτερες προυποθέσεις στον Πεύκο και στην μετέπειτα διαχείμανση των μελισσιών.




http://www.geocities.com/vernadakis_nick/melissa/bee.htm
Ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του παρασίτου είναι το σκόνισμα των μελισσών με σκόνη γλυκόζης, ζάχαρης, σογιάλευρου κλπ. Η μέθοδος βασίζεται στην αδυναμία προσκόλλησης των ακμαίων ακάρεων πάνω στις μέλισσες.

Αναφέρεται ότι 50gr σκόνη γλυκόζης ανά κυψέλη με 5-6 εφαρμογές ανά 5 ημέρες είχε σαν αποτέλεσμα τον έλεγχο του παρασίτου μέχρι και 100%. Άλλη παρόμοια εφαρμογή που αναφέρεται είναι με σκόνη θυμόλης [5-methyl-2(1-methyl-ethyl)phenol].Σε κάθε πλαίσιο σκονίζουμε 0,5gr θυμόλης αργά το φθινόπωρο. Τέσσερις εφαρμογές με μεσοδιάστημα δύο ημερών έφερε δραστική μείωση του πληθυσμού των ακάρεων. Ο ρυθμός με τον οποίο πέφτουν τα ακάρεα στο πάτωμα της κυψέλης είναι υψηλότερος τις πρώτες ώρες μετά από κάθε εφαρμογή.

4 σχόλια:

İlhami Uyar είπε...

Kalimera,tikaneteh,can ı learn which one medicine application for the fighting of varroa,best wishes.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Hallo(cok yasa) from Greece,you take white sugar and after you put it in a mill,you make it dust, and you use 50-100 gramms of dust sugar/beehive,and cover with dust each frame, both sides.You repeat every 6-7 days, for 3-4 weeks.With this way you do not use any medicine.You must have all the bottom of the hive in mesh(nexus.

kopa είπε...

γεια σας
αν ριξω αυτή την εποχή που έχω γόνο ,σκονη ζαχαρης θα κάνω ζημια ή πρεπει να περιμένω να κάνω θεραπεία όταν δεν θαχω γόνο?

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΖΗΜΙΑ ,3-4 ΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ 6-7 ΗΜΕΡΕΣ