Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Yπάρχει Μακεδονική και Κεκρόπια φυλή μελισσών στη Βόρεια και Νότια Ελλάδα?

Προκειμένου να ερευνηθεί εάν και σε ποιο βαθμό υπάρχει μακεδονική φυλή μελισσών στη Βόρεια Ελλάδα και Κεκρόπια φυλή μελισσών στη Νότια Ελλάδα, έχει ξεκινήσει σχετικό πρόγραμμα στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας του ΑΠΘ και στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας του ΓΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Στα πλαίσια αυτής της έρευνας αναζητούνται μελίσσια τα οποία πιθανόν να αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα και τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για να εντοπιστεί, διαφυλαχτεί και βελτιωθεί η συγκεκριμένη φυλή. 

Τέτοια μελίσσια μπορεί να είναι απομονωμένα, σταθερά σε συγκεκριμένα σημεία για πολλά χρόνια και στα οποία ο μελισσοκόμος γνωρίζει το ιστορικό τους σε κάποιο βαθμό. 

Οι μελισσοκόμοι που θέλουν να συνεργαστούν με το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του ΑΠΘ και το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του ΓΠΑ εφόσον θεωρούν ότι πιθανόν να διατηρούν τέτοια μελίσσια που είναι μακεδονική φυλή,  θα πρέπει να συλλέξουν 20 - 30 ζωντανές εργάτριες μέλισσες τις οποίες θα  τοποθετήσουν άμεσα στην κατάψυξη ώστε να θανατωθούν. 

Το διατηρημένο αυτό φρέσκο δείγμα θα πρέπει να αποσταλεί στο εργαστήριο μελισσοκομίας με courier μετά από συνεννόηση με το προσωπικό του κάθε εργαστηρίου
(τηλέφωνο επικοινωνίας :

  • 2310472983      Εργαστήριο Μελισσοκομίας του ΑΠΘ
  • 210-5294562    Εργαστήριο Μελισσοκομίας του ΓΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: