Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Εθνικό Μελισσοκομικό Πάρκο στην Κύπρο

Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους του Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων παίρνει σάρκα και οστά. Η δημιουργία ενός Εθνικού Μελισσοκομικού Πάρκου. Ο χώρος που εξευρέθηκε είναι στην περιοχή της Κόσσιης. Η γη ανήκει στο Τμήμα Δασών. Έχει έκταση περίπου 34,750 m2. Βρίσκεται μεταξύ Αθηένου – Κόσσιης και συνορεύει με το Δάσος της Μεγάλης Μούττης.

Το Πάρκο στις 23 Νοεμβρίου δενδροφυτεύτηκε με μελισσοκομικά φυτά τα οποία παραχώρησε το Τμήμα Δασών. Τα φυτά που δενδροφυτεύτηκαν στον χώρο είναι μελισσοκομικά φυτά όπως Χαρουπιές (Ceratonia siliqua), Καλιστήμονες (Callistemon sp), Ευκάλυπτοι (Eucalyptus), Δάφνες (Laurus nobilis) κτλ.

Σκοπός της δημιουργίας του Μελισσοκομικού Πάρκου, είναι η ενημέρωση του κοινού για την μέλισσα μέσα από επισκέψεις που θα προγραμματίζονται και θα φιλοξενούνται σχολεία και ομάδες.
Το επόμενο βήμα είναι η περίφραξη του και η τοποθέτηση ενός πειραματικού μελισσοκομείου με κυψέλες που ανήκουν στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μελισσοκόμων. Στο μελισσοκομείο θα γίνονται εκπαιδεύσεις αρχάριων και έμπειρων μελισσοκόμων, αφού ως γνωστό ο σύνδεσμος έχει δημιουργήσει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μελισσοκόμων, το οποίο υλοποιεί με επιτυχία από το 2008. Με την τοποθέτηση του μελισσοκομείου θα αρχίσουν να γίνονται πειραματικές δοκιμές και τεχνικές στα μελίσσια, για διεξαγωγή συμπερασμάτων με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο και πως επηρεάζεται η μελισσοκομία.


ΕΙΔΗ ΦΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ 

 http://cybeeas.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: