Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Ενα χρόνο πριν: Το πρώτο μας εισαγωγικό άρθρο(από έναν νέο blogger!!!)

Μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια...Μπράβο!!!

 Θέλοντας να πιστεύω ότι υπάρχει γενικό ενδιαφέρον ενημέρωσης για τις μέλισσες, διαπίστωσα ότι η συζήτηση, που ευκαιριακά γίνεται για αυτές,καταλήγειαν αποτελεσματική ίσως και βαρετή. Όμως για όσους έχουν πραγματικό ενδιαφέρον, για μια συστηματική ενημέρωση, πρόθυμα άρχισα να γράφω,υπολογίζοντας και στο ενδεχόμενο κάποιοι να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία, που και εγώ κάπως έτσι άρχισα και αφοσιώθηκα σ’αυτήν συνεχίζοντας στα 78 μου.
  Η αγάπη για τη μελισσοκομία με ωθεί να κάνω και αυτή την προσπάθεια, όχι από διαφημιστική διάθεση αλλά από αντικειμενική παράθεση έγκυρων πληροφοριών(1), της 25ετίας μου, που συνεχίζονται με νέες.
  Ομολογώ όμως ότι με πιέζει και ένα συναίσθημα «εκτόνωσης» ότι εκπληρώνω και ένα χρέος μου, σ’ αυτά τα «ζωηφόρα» έντομα, που γέμισαν τη ζωή μου, μου χάρισαν άσκηση, περιπέτεια και υγεία. Κύρια όμως δύναμη να τα αγαπήσω πολύ
.
 Η μελισσοκομία είναι αγάπη, έρωτας, δραστηριότητα «ΖΩΗΣ»!

Δεν είναι καφενείο, ποδόσφαιρο, αθλοθέαμα, κυνήγι και αμφισβητούμενη πολιτικό – περιβαλλοντική φιλολογία. Είναι μόχθος ζωής για τη ζωή αυτής της ιδανικής και προκομμένης κοινωνίας των μελισσών το «πρότυπο» για τη δική μας.

Δόθηκε από τον Δημιουργό και αν χαθεί, θα ακολουθήσει και εξαφάνιση της ζωής στη Γη μας.

 Με αυτά τα λίγα «απαισιόδοξα» ας προχωρήσουμε με «αισιοδοξία».......................................................

Τ.Β.  (Συνταξιούχος Διευθυντής Υπουργείου Υγείας και Μελισσοκόμος από το 1988)

http://tomelissi.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: