Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

ΜΟΝΑΧΙΚΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ,το γένος Eucera sp., ΣΕ ΚΛΑΔΙ ΑΠΟ ΓΙΑΣΕΜΙ...

 Πίνοντας μια παγωμένη μπύρα στο κιόσκι ενός πολύ καλού φίλου, παρατήρησα μια μέλισσα να πετά γύρω από την λάμπα. Ψάχνοντας ανακάλυψα πολλές μέλισσες να κοιμούνται πάνω σε ένα κλαδάκι από γιασεμί... από ότι φάνηκε κάθε μέρα έρχονται στο ίδιο κλαδί!!

 Από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας  του ΑΠΘ(τους ευχαριστώ θερμά!!!) με ενημέρωσαν ότι είναι το γένος Eucera sp..
 Τα αρσενικά(έχουν μεγάλες σχετικά κεραίες) συνηθίζουν να κοιμούνται στα κλαδιά ενώ τα θηλυκά περιμένουν στην φωλιά που είναι εγκατεστημένη στο έδαφος.Είναι μοναχικά-συναθροιστικά έντομα.File:Apidae - Eucera sp. (male).JPG
Δεν υπάρχουν σχόλια: