Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

ABELIA-Ένα ακόμα εξαιρετικό μελισσοκομικό καλλωπιστικό φυτό!!!

 Πίνοντας ένα καφέ στο κυλικείο ενός Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, μου ήρθε μια εξαιρετική μυρωδιά ,ψάχνοντας τριγύρω ανακάλυψα την αιτία..

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό καλλωπιστικό φυτό με μεγάλο μελισσοκομικό ενδιαφέρον, το οποίο ήταν γεμάτο μέλισσες στα άνθη.

Είναι η Αμπέλια-Abelia Χ grandiflora-υβρίδιο, με ύψος έως 1-1,8 μέτρα, άνθη ασπρο-ρόζ με 2 εκ μήκος, συνεχή άνθηση από καλοκαίρι(Ιούνιο) μέχρι φθινόπωρο(Οκτώβριο). Θέλει ηλιόλουστη τοποθεσία, γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος, είναι γρήγορα αναπτυσσσόμενο φυτό, απομακρύνετε τα ξερά κλαδάκια τον Απρίλιο.

Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα( από μέσα φθινοπώρου-χειμώνα )αφού έχουν πέσει τα φύλλα με χρήση ορμόνης ριζοβολίας Radicin No1.

Αξίζει να το έχετε στον κήπος σας!!!2 σχόλια:

Koutsoukos Kostas είπε...

το χω παθει κι εγω αυτο.. να μαι στα νοσοκομεια και να κοιτω τα λουλουδάκια... :)

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ - ANTHIMOS SIGOUDIS AGRONOMIST Aristotele University of Thessaloniki-BEEKEEPER είπε...

Κώστα, ενας φίλος από το Δασαρχείο, προτου γίνει μελισσοκόμος έβλεπε το δάσος από την πλευρα του δασικού δηλ. πόσα κιλα ξύλα θα βγουν από συγκεκριμένη έκταση ένω τώρα το βλέπει και από την μελισσοκομική οπτική γωνία, τι φυτά έχει και τι παρεμβάσεις πρεπει να γίνουν ώστε να ,μπορουν να υπάρχουν μελλίσσια μέσα στα δάση..