Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΑ ΚΟΜΝΗΝΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΒΕΡΜΙΟ

 Επισκέφτηκα το μελισσοκομείο ενός αδελφικού φίλου στα  Κομνηνά Κοζάνης
υπήρχε το σαπουνόχορτο(όπως το λένε οι ντόπιοι)(ξέρει κανείς το επιστημονικό του όνομα?)

Τεύκριο το πόλιο, Ασπρόχορτο, Στομαχοβότανο, Teucrium polium L.
αγριορίγανη( λευκή και ρόζ)


ένα άγνωστο, σε εμένα, είδος γαιδουράγκαθο(επίσης ξέρει κανείς το επιστημονικό του όνομα?)και φυσικά το Αμάραντο
ιδού πως βγαίνει μια φωτογραφία από έναν μελισσοκόμο-φωτογράφο!!!

4 σχόλια:

Thomas είπε...

Ως σαπουνόχορτο στο διαδίκτυο εμφανίζεται άλλο βότανο. Το ψάχνω και εγώ καθώς υπάρχει στην περιοχή μου οπως και η ρίγανη. Εδώ κάποιος που ρώτησα μου το ανέφερε ως θερμασοχόρτι ( αντιπυρετικό ) και κάποιος βοσκός μου είπε για άγρια μέντα. Το φυλλαράκι του μοιάζει με της μέντας είναι πολύ πιο μικρό όμως. Η μέντα έχει αντιπυρετικές ιδιότητες και κάπως έτσι κατέληξα πως ίσως έχει δίκιο ο βοσκός. Πάνω κάτω τα ίδια υπάρχουν και εδώ τώρα + βάτος , μολόχα , φλόμος , αγράμπελη και θα ανοίξουν και κάτι αγκάθια επίσης.

Θωμάς, Κόνιτσα

ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

ΤΕΥΚΡΙΟΝ ΠΟΛΙΟΝ ΛΈΓΕΤΑΙ ΑΛΟΙ ΤΟ ΛΕΝ ΑΣΠΡΟΧΟΡΤΟ, ΜΟΣΧΟΧΟΡΤΟ,ΣΤΟΜΑΧΟΒΟΤΑΝΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΜΕΛ ΦΥΤΌ ΜΕ ΜΕΓΆΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ,ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΘΟΦΟΡΊΑ.

Thomas είπε...

Γενικώς δεν το γνωρίζει κανένας από όσους ρώτησα αυτό. Στην παραγματικότητα πολλοί μου λένε ότι δεν το έχουν κάν δει, γενικώς είναι μικρό δεν κάνει αισθητή την παρουσία του... Ως τέυκριο ίσως να είναι στην οικογένεια αλλά η εγκυκλοπαίδεια που κοίταξα είναι παλιά και έχει σκίτσα , δεν φαίνεται καθαρά.

Βάζω μια φωτογραφία από κοντά στα ανθάκια του, αν το δει κάποιος καποιος καλύτερα.

http://s15.postimg.org/78dzdpsqz/tef.jpg

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ - ANTHIMOS SIGOUDIS AGRONOMIST Aristotele University of Thessaloniki-BEEKEEPER είπε...

Θωμά σε ευχαριστώ πολύ για τον κοπο και τις πληροφορίες, αυτο μου αρέσει στον διαδίκτυο οτι εαν θελει καποιος μπορει να βοηθησει, Ευχαριστώ πολύ

Αντώνη, σε ευχαριστώ επίσης.Να είσαι καλά, καλα μέλια!!