Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη 28 Μαΐου 2013

"Οι οικολόγοι ΔΕΝ αμολούν φίδια στην ύπαιθρο"

Τα όρια του αστικού μύθου αγγίζει η πεποίθηση πολλών κατοίκων, κυρίως επαρχιακών πόλεων, ότι οικολόγοι αμολούν... φίδια σε δασικές περιοχές και κυρίως οχιές!

Την άποψη αυτή επιχειρεί να καταρρίψει ο Ηλίας Στραχίνης, μέλος της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρίας, ο οποίος με την... εις άτοπον απαγωγή αποδεικνύει ότι είναι αδύνατον να ισχύει κάτι τέτοιο.

"Ας υποθέσουμε ότι μία ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται με περιβαλλοντικά θέματα διαπιστώνει πως ο πληθυσμός των φιδιών μιας περιοχής είναι μικρός και αποφασίζει να τον αυξήσει, απελευθερώνοντας έναν μεγάλο αριθμό από αυτά. Θα πρέπει λοιπόν να συλλέξει αρκετά άγρια φίδια και κρατώντας τα αιχμάλωτα σε ειδικές εγκαταστάσεις να περιμένει τους γόνους" εξηγεί ο κ. Στραχίνης σε άρθρο του που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα http: //www. herpetofauna.gr.

"Για να ξεκινήσει λοιπόν μία τέτοια διαδικασία", συνεχίζει, "είναι αναγκαίο να συλλεχθούν από τη φύση αρκετά άτομα και να αιχμαλωτιστούν, κάτι που όμως είναι παράνομο στη χώρα μας".

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Στραχίνη, είναι άκρως αντι-οικολογικό να αφαιρεί κανείς ζώα μαζικά από μία περιοχή, διότι έτσι μειώνει σε αριθμό τον πληθυσμό του είδους που συλλέγει και θέτει σε κίνδυνο τη γενική ισορροπία του οικοσυστήματος της περιοχής, αφού διαταράσσεται η τροφική αλυσίδα σημαντικά.



Λαφιάτης

Ακόμα και αν κάποιος ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα, με ειδικές άδειες από το κράτος, θα πρέπει, εκτιμά ο κ. Στραχίνης, να κρατήσει τα αιχμάλωτα φίδια σε κατάλληλες εγκαταστάσεις για να αναπαράγονται και να δίνουν όλο και περισσότερους γόνους.

Όμως, τα άγρια φίδια, όταν περιορίζονται σε τεχνητά περιβάλλοντα, κυριεύονται από το στρες της αιχμαλωσίας σε τέτοιο βαθμό ώστε να παρουσιάζουν ασθένειες, άρνηση τροφής και θνησιμότητα σε μεγάλα ποσοστά, πόσω μάλλον διάθεση για αναπαραγωγή.

"Συμπερασματικά, ένα τέτοιο εγχείρημα θα οδηγούσε σε λιγότερους απογόνους απ' ό,τι στην περίπτωση που τα φίδια αφήνονταν στο φυσικό τους περιβάλλον και αναπαράγονταν φυσικά" τονίζει.

Ας υποθέσουμε πάλι, ότι όλα τα εμπόδια έχουν ξεπεραστεί και εν τέλει, αυτή η ομάδα ανθρώπων, έχει αποκτήσει έναν σημαντικό αριθμό φιδιών από ελεγχόμενες αναπαραγωγές και αποφασίζει τελικά να τα απελευθερώσει.



Νερόφιδο


"Το γεγονός που αναιρεί και αυτήν την υπόθεση - εξηγεί στο άρθρο του ο κ. Στραχίνης - είναι ότι και πάλι, η μαζική απελευθέρωση ζώων σε μία περιοχή, και ειδικά ειδών που δεν απαντούν σε αυτήν, είναι πράξη αντι-οικολογική, αφού διαταράσσει την ευαίσθητη ισορροπία του οικοσυστήματος. Συγχρόνως, αν σε μία περιοχή ο αριθμός των φιδιών είναι μικρός, που σημαίνει ότι οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές γι' αυτά (μειωμένη τροφή, ελάχιστες κρυψώνες κτλ), μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο δυσχερέστερες θα γίνουν όταν τις μοιραστούν με περισσότερα φίδια".

Ο κ. Στραχίνης διαπιστώνει ότι ακόμα και οι άνθρωποι της ελληνικής υπαίθρου υιοθετούν την άποψη περί "οικολόγων που αμολούν φίδια", δεν γνωρίζουν τα είδη των ερπετών και έχουν μεγάλο μένος απέναντι στα φίδια.

"Κάνουμε κατά καιρούς ενημερωτικά σεμινάρια σε σώματα ασφαλείας και σε φορείς διαχείρισης αλλά, ίσως, θα έπρεπε να γίνονται και σε αγρότες" επισημαίνει.



Οχιά

"Άλλωστε", συμπληρώνει, "οι συνθήκες ενός οικότοπου (διαθέσιμοι πόροι, ανταγωνιστές, θηρευτές, κλιματικές συνθήκες, κρυψώνες κτλ) είναι αυτές που καθορίζουν τα μεγέθη των πληθυσμών των διάφορων ειδών και έτσι, όσες απελευθερώσεις και να γίνονται, οι αριθμοί ισορροπούν και πάλι στους αρχικούς πολύ σύντομα".

"Επίσης, τα ζώα εκτροφής, επειδή δεν υφίστανται φυσική επιλογή, εκφυλίζονται και μεταφέρουν μεταλλάξεις κληρονομικά στους απογόνους τους γι΄αυτό, αν αναμειχθούν με άγριους πληθυσμούς, τους υποβαθμίζουν γενετικά. Αυτό ονομάζεται και 'γενετική μόλυνση' και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη θνησιμότητα στον πληθυσμό που αναμείχθηκε, οπότε οδηγεί σε ακόμα μικρότερους αριθμούς, ίσως και από τους αρχικούς" καταλήγει το μέλος της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρίας, σε μια προσπάθεια να διαρραγεί ο στέρεος μύθος των φιδιών που απελευθερώνονται στα δάση...



Σαΐτα


Πηγή: ΑΜΠΕ

*Τις συνημμένες φωτογραφίες παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Ηλίας Στραχίνης



Σπιτόφιδο








Συμπτώματα και Πρώτες Βοήθειες


Συμπτώματα
Τα πρώτα συμπτώματα μετά από ένα δηλητηριώδες δάγκωμα είναι πόνος και οίδημα στο σημείο της έγχυσης, εντός λίγων λεπτών. Στην συνέχεια και όσο ο χρόνος περνάει χωρίς τις πρώτες βοήθειες, το οίδημα αυξάνεται και εξαπλώνεται και στο υπόλοιπο δαγκωμένο μέλος, ενώ μέσα σε λίγες ώρες ενδέχεται να υπάρξουν και άλλα συμπτώματα (βλέπε άρθρο «Δηλητηριώδη δήγματα φιδιών» - περιοδικό “Ιατρικά Χρονικά” / ΠΡΟΣΟΧΗ: πολλά από τα συμπτώματα που αναφέρονται στο τεύχος είναι αποτέλεσμα πανικού ή/και λαθών κατά τις πρώτες βοήθειες και όχι επίδρασης του δηλητηρίου - διαβάστε προσεκτικά).


Πρώτες Βοήθειες
Αμέσως μετά από ένα δηλητηριώδες δάγκωμα οι κινήσεις που πρέπει να κάνετε ή να μην κάνετε, είναι λίγες αλλά ουσιαστικές.

Μην πανικοβάλλεστε, (πολύ σημαντικό). Ο πανικός χειροτερεύει την κατάσταση. Με τα σημερινά μέσα έχετε όλο το χρόνο μπροστά σας να επισκεφτείτε ένα νοσοκομείο, όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα, μέσα στις επόμενες ώρες, με ασφάλεια και χωρίς ρίσκο.

Αφαιρέστε όποιο αντικείμενο ή ύφασμα θα μπορούσε να σφίξει το μέλος όσο αυτό πρήζεται (π.χ. δαχτυλίδια, ρολόι, βραχιόλια, κτλ).

Κρατήστε το θύμα ακίνητο εάν δεν είναι απαραίτητη η μετακίνησή του. Κρατήστε το δαγκωμένο μέλος όσο το δυνατόν πιο ακίνητο. Με την ακινησία του δαγκωμένου μέλους καθυστερούμε την εξέλιξη των συμπτωμάτων.

Μην κόβετε ή σκίζετε το δέρμα για να ρουφήξετε το δηλητήριο. Όχι μόνο δεν ωφελεί σε τίποτα, αντιθέτως μάλιστα, το τραύμα και το σοκ που προκαλείται από την πράξη επιδεινώνουν την κατάσταση και τα συμπτώματα.

Μην προσπαθείτε να ρουφήξετε το δηλητήριο με το στόμα.


Μην δένετε το δαγκωμένο μέλος. Είναι πολύ σημαντικό να μην εμποδιστεί η κυκλοφορία του αίματος. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος δημιουργίας θρόμβων και νέκρωσης του άκρου. Το δηλητήριο εξαπλώνεται κυρίως μέσω της λέμφου, συνεπώς μία σφιχτή περίδεση που θα σταματούσε την κυκλοφορία του αίματος είναι ανώφελη και επικίνδυνη. Αντιθέτως, μπορείτε να τυλίξετε το δαγκωμένο μέλος με κοινό, ελαστικό επίδεσμο από την πληγή έως την βάση του άκρου, τόσο λίγο σφιχτά όσο σε περίπτωση διαστρέμματος (να διατηρείται ο σφιγμός στην άκρη του μέλους). Αυτό μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξη των συμπτωμάτων, κάτι που ίσως βοηθούσε σε ενδεχόμενη πολύωρη μεταφορά του ασθενή σε νοσοκομείο. Ο επίδεσμος θα πρέπει να λύνεται και να δένεται αναλόγως κάθε 15-25 λεπτά, διότι το μέλος πρήζεται και η περίδεση σφίγγει περισσότερο. Παρ’όλα αυτά, μία τέτοια περίδεση δεν είναι και απαραίτητη.

Μην τοποθετείτε αντισηπτικά και άλλες ουσίες στο τραύμα.

Μην τοποθετείτε πάγο στην περιοχή του τραύματος.

Μην δίνετε αλκοόλ στον ασθενή.

Μην χορηγείτε παυσίπονα ή άλλα φάρμακα.

Μεταφέρετε τον ασθενή σε κοντινό νοσοκομείο με ψυχραιμία και ασφάλεια, αφού πρώτα έχετε ειδοποιήσει.

Μπορείτε να έχετε στο "κιτ πρώτων βοηθειών" σας αντιισταμινικά και κορτιζόνη για να τα χορηγήσετε στον ασθενή, σε περίπτωση που εμφανιστούν έντονα σημάδια αλλεργίας, εφόσον πάρετε έγκριση και οδηγίες από το Κέντρο Πρώτων Βοηθειών. Απευθυνθείτε στον γιατρό σας για τον τύπο και τις δοσολογίες που αντιστοιχούν στον καθένα.

Η χρήση αντιοφικού ορού δεν συνιστάται καθώς μπορεί να αποβεί επικίνδυνη (αλλεργικό σοκ). Μόνο οι ειδικοί γιατροί μπορούν να κρίνουν και να αποφασίσουν για την χρήση του ορού, η οποία γίνεται πλέον μόνο σε κρίσιμες περιπτώσεις και γενικώς αποφεύγεται. Συνήθως ακολουθείται αγωγή με χορήγηση αντιβιοτικών και προαιρετικά αδρεναλίνης, κάτι που μόνο οι γιατροί μπορούν να κρίνουν, επίσης. Τα συμπτώματα υποχωρούν μετά την κατάλληλη ιατρική αγωγή.

9 σχόλια:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Άνθιμε καλησπέρα.
Αυτή την στιγμή στο Πήλιο υπάρχουν από μαρτυρίες κατοίκων και από παθόντες μελισσοκόμους τρία ζευγάρια αρκούδες και μάλλον η μία αρκούδα με αρκουδάκι σε τρία διαφορετικά σημεία. Στο χωριό Συκή λένε πως πέρασε μέσα απ την πλατεία του χωριού την 14.30 δηλαδή ξεδιάντροπα μέρα μεσημέρι. Λένε πως ο Αρκτούρος διαβεβαίωσε πως κατέβηκαν από Όλυμπο. ΔΕΚΤΟΝ !!!!!!????? Αλλά σε όλη την διαδρομή κανείς δεν τις είδε, πουθενά δεν κάναν ζημιά ,πουθενά δεν φάγαν ,περιμέναν να φθάσουν στο Πήλιο και να δράσουν. Εκτός και αν καβαλάγανε ξηρά τροφή σε σακουλάκι. Γνωστός Βοσκός σκότωσε δύο φίδια το ένα κοντά στο άλλο πριν μερικά χρόνια και μας τα έδειχνε και απορούσε γιατί τέτοιο είδος όπως έλεγε 75 χρόνια βοσκός στην περιοχή δεν ξανάδε.
Βγάλε λοιπόν άκρη ποιος λέει αλήθεια.

IxNiLaTiS είπε...

Να μας πεί ο κύριος αυτός γιατί στην περιοχή των Ιωαννίνων βρέθηκαν ελεύθερα κάποια είδη Αφρικανικών φιδιών. Κολυμπώντας ήρθαν;

Φυσικά ο κύριος Στραχίνης έχει δίκαιο πως η σύλληψη και αιχμαλωσία αγρίων ζώων είναι παράνομα, αλλά άντε βάλτο αυτό στο κεφάλι εκείνων των ανθρώπων που θεωρούν τους εαυτούς τους "σωτήρες" του οικοσυστήματος (κατα την άποψή τους).

Να μας πούν και πώς εξηγούν ότι βρέθηκε στα Βαρδούσια (σκοτώθηκε από κτηνοτρόφους) λυκόμορφο υβρίδιο μεγαλυτέρου μεγέθους από λύκο, που έφερε κολάρο με μηχάνημα στο λαιμό.

Πώς εξηγούν την απότομη αύξηση του πληθυσμού του Λύκου στην κεντρική στερεά Ελλάδα; Από τη μι΄λα χρονιά στην άλλη γέμισε ο τόπος λύκους! Από τον ουρανό έπεσαν;

Ilias Strachinis είπε...

Βεβαίως και θα σας πει ο κύριος (μιας και το είδα). Βλέπω καταρχήν ότι έχετε κολλήσει στο κομμάτι περί νομοθεσίας ενώ έχετε χάσει το πιο σημαντικό. Αυτό που μιλάει για την ισορροπία των πληθυσμών σε μια περιοχή κι ότι με μαζικές απελευθερώσεις προκαλείται μεγάλη ζημιά στο οικοσύστημα και οι πληθυσμοί μειώνονται τελικά αντί για να αυξάνονται. Ξαναδιαβάστε προσεχτικά.

Και τώρα στις απαντήσεις. Ποιος αναγνώρισε το είδος των φιδιών που λέτε ότι είναι από Αφρική κτλ? Στείλτε μου παρακαλώ μια φωτογραφία κι αν δεν υπάρχει θα ήθελα να μάθω με ποια ταξινομικά χαρακτηριστικά αναγνωρίστηκε το είδος και η περιοχή προέλευσης. Το ότι δεν αναγνωρίζει κάποιος βοσκός, ή αγρότης ή οποιοσδήποτε εργάζεται ή περπατά στην ύπαιθρο κάποιο φίδι ή ζώο γενικά, δεν σημαίνει επ'ουδενί ότι είναι ζώα από άλλες χώρες που τα άφησαν οικολόγοι. Πως βγαίνει αυτό το συμπέρασμα? Εδώ βιολόγοι δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν κάποια είδη στη χώρα μας που δουλεύουν πάνω σε αυτά. (Συνέχεια συναντώ βοσκούς και αγρότες που δεν έχουν ιδέα από την ελληνική ερπετοπανίδα και τους ενημερώνω επιτόπου, πράγματα που ακούνε για πρώτη φορά. Πάμπολλα είδη κυκλοφορούν γύρω τους και ποτέ δεν τα έχουν προσέξει ή δεν τα γνωρίζουν. Το συναντώ συνέχεια αυτό). Το ίδιο ισχύει και όταν κανείς δεν έτυχε να δει όλη την πορεία μιας αρκούδας ή ενός λύκου. Αλίμονο στα ζώα αυτά αν μπορούσε κανείς τόσο εύκολα να τα εντοπίσει. Ούτε ακόμα θα πρέπει να εξηγεί κανείς τόσο εύκολα μια αύξηση πληθυσμού ενός είδους. Θα πρέπει να σπουδάσει κανείς οικολογία (ναι η οικολογία είναι επιστήμη, αυτή που μελετά τα οικοσυστήματα και τις αλληλεπιδράσεις των οργανισμών μέσα σε αυτά, όχι κόμμα ή τρόπος ζωής όπως ερμηνεύεται σήμερα από πολλούς) και να δουλέψει με μαθηματικά μοντέλα για να καταλάβει πως γίνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο να αυξομειώνονται πληθυσμοί ειδών περιοδικά ή μη, πόσο μάλλον όταν υπάρχει τόση πολλή παρέμβαση από ανθρώπους πάνω στους οικοτόπους τους και στα θηράματά τους. Θα σας παρακαλούσα να μην είστε τόσο ευκολόπιστοι στα ράδιο αρβύλα. Καμια οργάνωση στην Ελλάδα δεν γνωρίζει και δεν ασχολείται με ερπετά, πόσο μάλλον με φίδια, εκτός της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας στην οποία ανήκω και σας διαβεβαιώ ότι ουδέποτε αφέθηκαν φίδια μαζικά για κανένα σκοπό. Άλλωστε κάτι τέτοιο είναι αντι-οικολογικό όπως έχω ξαναπεί και μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει σε ένα οικοσύστημα. Ούτε τον Αρκτούρο και τον κάθε Αρκτούρο θα τον συνέφερε να απελευθερώνει αρκούδες εκτροφής οι οποίες είναι εξοικειωμένες με τον άνθρωπο και θα έμπαιναν μέσα στα χωριά και θα έστρεφαν τους κατοίκους ενάντια στις Αρκούδες και κατ'επέκταση στις οργανώσεις που ασχολούνται μαζί τους. Ο Αρκτούρος τις αρκούδες και τους λύκους του τους έχει στειρωμένους σε περιφραγμένο χώρο. Κάτι τέτοιο δεν συμφέρει ούτε το οικοσύστημα, ούτε τα ζώα, ούτε τις οργανώσεις που παλεύουν να πείσουν τον κόσμο για τα αυτονόητα με χίλια εμπόδια. Ακούστε σας παρακαλώ αυτά που έχουν να σας πουν αυτοί που είναι όλη μέρα στην ύπαιθρο και δουλεύουν πάνω στα άγρια ζώα και στα οικοσυστήματα και έχουν σπουδάσει αυτή την επιστήμη και όχι αυτούς που απλά διαδίδουν φήμες στα καφενεία ή δουλεύουν κι αυτοί στην ύπαιθρο αλλά ασχολούνται με άλλα αντικείμενα όπως κτηνοτροφία και γεωργία. Πραγματικά οι περισσότεροι από αυτούς έχουν άγνοια, το αντιμετωπίζω σχεδόν καθημερινά.

Και τέλος ένα τεστ. Διαλέξτε 10, 20, 100, 1000 χωριά, όσα θέλετε, τυχαία στον χάρτη από ΟΛΗ την Ελλάδα και ρωτήστε τους κατοίκους αν οι οικολογοι έχουν αφήσει φίδια στο χωριό τους. Όλοι θα σας πουν ναι. Πόσοι και ποιοι είναι πια αυτοί οι "οικολόγοι" και που τα βρίσκουν τελικά τα εκατομμύρια φίδια? Οι αστικοί μύθοι ταξιδεύουν πιο γρήγορα από τη λογική και αυτό το ξέρουμε όλοι μας. Βλέπε Ελοχίμ, Νεφελίμ, "ερπετοειδή", ψεκάσματα στον ουρανό, οικολόγοι που αμολούν φίδια, φώκες, ψύλλους, ποντίκια, τελευταία γοργόνες από το Ισραήλ, το τέλος του κόσμου, κτλ κτλ. Φτάνει πια.

Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Αν δεν πείθεται κανείς με αυτά πραγματικά δεν ξέρω με τι άλλο θα μπορούσε να δει την λογική.
Ευχαριστώ

Ilias Strachinis είπε...

Επίσης θα ήθελα να παρακαλέσω τον διαχειριστή του blog να μην κάνει hotlinks τις φωτογραφίες από την ιστοσελίδα μου (και μάλιστα τόσες πολλές!) γιατί μου τρώει πολύ bandwidth κάθε φορά και το bandwidth που πληρώνω για κάθε μήνα είναι περιορισμένο. Υπάρχει κίνδυνος να πέσει η σελίδα μου με αυτόν τον τρόπο. Ευχαριστώ.

Koutsoukos Kostas είπε...

Α ρε πάλι πολυλογία θα με πιάσει! Θεοδόση με πρόλαβες.. Πήγαινα να γράψω ότι ο κόσμος πιστεύει ότι κάποιοι άνθρωποι απελευθερώνουν αρκούδες, στα φίδια θα κολλήσουμε? :)

H ερώτηση με λίγα λόγια είναι: Που μπορεί να εκτρέφει κάποιος αρκούδες και πως; 10 κυψέλες έχουμε κι έχουμε πεθάνει. Ποιος θα μπορούσε να έχει εκτροφείο αρκούδας! (και με τι κέρδος δεν καταλαβαίνω!)

Ο αρκτούρος είναι μια μπιζνα που έκανε ο Μπουτάρης για να δώσει αξία σε μια περιοχή, στην οποία είχε άχρηστη ακίνητη περιουσία. Τώρα με αυτή την κίνηση και μια δυο άλλες, έφερε ζωή και τουρισμό στην περιοχή και έχει βγάλει λεφτά. Αυτό που έτυχε ή πέτυχε είναι ότι πραγματικά τα στελέχη του αρκτούρου αγαπούν αυτό που κάνουν και τελικά μέσα απ όλο αυτό προσφέρουν έργο σώζοντας δεκάδες ζώα και καταργώντας τον αρκουδίαρη και το τριτοκοσμικό σόου της αρκούδας χορεύτριας (σημειωτέον ότι ο νόμος υπήρχε, απλά ο αρκτούρος "αστυνόμευσε" αφού το κράτος ξυνόταν)

Δεν έχουν όμως κάποιο ειδικό φουρνακι που ψήνει αρκουδάκια, οπότε δεν μπορούν να αφήνουν ζώα στο δάσος.

Η αρκούδα ανέκαμψε στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια και μοιραία προχωρά και σε περιοχές που της ανήκαν από παλιά. Δεν κάνει ζημιές στο πέρασμά της ντε και καλά για να γίνει αντιληπτή. (ζώο παμφάγο με προτίμηση στις τροφές φυτικής προέλευσης)

Αν οι αρκούδες ήταν τόσο ζημιάρες όσο λένε δεν θα υπήρχε άνθρωπος. Το ζώο είναι στο φυσικό του περιβάλλον. Εμεις του χωνόμαστε και αναγκαστικά υπάρχει η "τριβή"

Το άλλο τρελό επιχείρημα είναι οτι μετακινούν αρκούδες απο αλλού (δεν τις εκτρέφουν) ισχύει το ερώτημα του ποιος το χρηματοδοτεί όλο αυτό και με τι όφελος και επιπλέον μπαίνει άλλο ένα: Aπο πού φέρνουν καφέ αρκούδες? Απο τη ρωσία? Στην Ισπανία την Ιταλία και την Πορτογαλία αν δεν κάνω λάθος το συγκεκριμένο ζώο είναι υπο εξαφάνιση και αριθμεί συνολικα λιγότερο απο 50 ζωά (αν δεν κανω λάθος - πχ στην Ισπανία έχουν κάτω απο 10) Εχουμε το μεγαλύτερο πληθυσμό στην νότια ευρώπη. Απο που να φέρνουμε αρκούδες και τι αναγκη τις έχουμε?
Πρεπει κάποτε να καταλάβουμε οτι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν και αγρια ζώα.

Ο συνήθης ύποπτος είναι η γενική λεξη οικολόγοι. Οικολόγος δηλώνει Βεργής, οικολόγος δηλώνει ο Τρεμόπουλος, οικολογοι δηλώνουν οι κυνηγοί, δήλωνε ο ΓΑΠ (ειναι περισσότεροι κι από τους προέδρους οι οικολόγοι πλέον :)
Ας αποφασίσουμε ποιος ταίζει αρκούδες κρυφά στο υπόγειο και τις αμολά το βράδυ να τον ρωτήσουμε. Γιατί το κάνεις ρε φίλε. Εν πάσει περιπτώσει ο αρκτούρος είναι εδώ
Πιστεύω όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει να μάθει ή και να με διορθώσει.

Υπάρχει άραγε κανείς να μας αποδείξει έστω μία περίπτωση όπου κάποιος ελευθέρωσε στη φύση αρκούδα ή λύκο που είτε είχε εκθρέψει, είτε εισάγει απο άλλη χώρα.

Είναι σαν τον Αινστάιν που έλεγε οτι θα πεθάνουμε 4 χρόνια και μιαμισή μέρα μετά την εξαφάνιση των μελισσών.

IxNiLaTiS είπε...

Ειλικρινά έχω βαρεθεί αυτή την ενεργοβόρα κόντρα στην οποία ποτέ δεν έπεισε ποτέ κανένας. Ίσως γιατί όλοι πιστεύουν αυτό που θέλουν, άσχετα με το τι βλέπουν τα μάτια τους.

Ilias Strachinis είπε...
Βεβαίως και θα σας πει ο κύριος (μιας και το είδα). Βλέπω καταρχήν ότι έχετε κολλήσει στο κομμάτι περί νομοθεσίας ενώ έχετε χάσει το πιο σημαντικό. Αυτό που μιλάει για την ισορροπία των πληθυσμών σε μια περιοχή κι ότι με μαζικές απελευθερώσεις προκαλείται μεγάλη ζημιά στο οικοσύστημα και οι πληθυσμοί μειώνονται τελικά αντί για να αυξάνονται. Ξαναδιαβάστε προσεχτικά.


Το ότι δεν αναφέρθηκα στην οικολογική ισορροπία δεν σημαίνει ότι έχω κολλήσει στα νομικά πλαίσια, αλλά ότι δεν ήθελα να ανοίξω τέτοια συζήτηση, ιδιαίτερα με παλιούς γνωστούς …
Για τον λόγο αυτό πολλές φορές εναντιωνόμουν στις αθρόες απελευθερώσεις θηραμάτων από τους κυνηγητικούς συλλόγους και στην υβριδοποίηση των εντόπιων πληθυσμών θηραμάτων. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά δεν τα γνωρίζουν οι αυτόκλητοι σωτήρες του οικοσυστήματος (αναφέρομαι πάρα κάτω) που αυτοαποκαλούνται οικολόγοι. Καλά κάνετε και ξεκαθαρίζετε την θέση της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας

Ilias Strachinis είπε...
Και τώρα στις απαντήσεις. Ποιος αναγνώρισε το είδος των φιδιών που λέτε ότι είναι από Αφρική κτλ? Στείλτε μου παρακαλώ μια φωτογραφία κι αν δεν υπάρχει θα ήθελα να μάθω με ποια ταξινομικά χαρακτηριστικά αναγνωρίστηκε το είδος και η περιοχή προέλευσης.


Συγνώμη, δεν έχω κρατήσει τα αποκόμματα περιοδικών και σημειώσεις για τα φίδια που έχουν βρεθεί ώστε να έχω αποδείξεις. Άλλωστε κι αν συνελάμβαναν και σας έφερναν ένα – δύο τέτοια φίδια, θα μπορούσατε να τα χαρακτηρίσετε (ίσως και δίκαια) ως μεμονωμένες τυχαίες περιπτώσεις, για τις οποίες ευθύνονται κάποιοι ανεύθυνοι ή ελαφρόμυαλοι. Θυμάμαι τότε πώς κάποιοι έσπευσαν να δικαιολογήσουν το γεγονός, υποστηρίζοντας πως αυτά τα φίδια είχαν πεταχτεί από κάποιο τσίρκο.

Ilias Strachinis είπε...
Θα σας παρακαλούσα να μην είστε τόσο ευκολόπιστοι στα ράδιο αρβύλα.

Αγαπητέ κύριε αν το πάμε έτσι, τότε δεν θα πρέπει να πιστεύουμε τίποτε, αφού ότι ακούμε από τα ΜΜΕ μπορεί να είναι αρβύλα , ή εύκολα να χαρακτηριστεί ως τέτοια.

Ilias Strachinis είπε...
(ναι η οικολογία είναι επιστήμη, αυτή που μελετά τα οικοσυστήματα και τις αλληλεπιδράσεις των οργανισμών μέσα σε αυτά, όχι κόμμα ή τρόπος ζωής όπως ερμηνεύεται σήμερα από πολλούς)


Χαίρομαι που ξεκαθαρίζετε κάτι τέτοιο. Δυστυχώς στην συνείδηση των ασχέτων, οικολόγος είναι όποιος υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για το οικοσύστημα (όπως κι αν το εννοεί αυτό), είτε θεωρεί τον εαυτό του οικολόγο μόνον και μόνον γιατί εναντιώνεται στον θεσμό του κυνηγίου. Με την ίδια λογική ενδιαφέρεται για τις γυναίκες θα ήταν γυναικολόγος. Οικολογία: μία λέξη που πουλάει πολύ στις μάζες, γιατί δεν ξέρουν τι σημαίνει.

Ilias Strachinis είπε...
Ούτε τον Αρκτούρο και τον κάθε Αρκτούρο θα τον συνέφερε να απελευθερώνει αρκούδες εκτροφής οι οποίες είναι εξοικειωμένες με τον άνθρωπο και θα έμπαιναν μέσα στα χωριά και θα έστρεφαν τους κατοίκους ενάντια στις Αρκούδες και κατ'επέκταση στις οργανώσεις που ασχολούνται μαζί τους.


Εγώ δεν κατηγόρησα ποτέ τον Αρκτούρο. Εσείς όμως πώς γνωρίζετε ότι δεν μεταφέρονται άγρια και όχι ήμερα (εκτροφής) άτομα αρκούδας ή λύκων από τις περιοχές τους σε νέες περιοχές για εμπλουτισμό; Όταν δηλαδή ο πληθυσμός σε κάποιο μέρος αυξηθεί τόσο ώστε ο ζωτικός χώρος να μην επαρκεί, τα δυνατά άτομα θα εκδιώξουν τα αδύνατα. Όμως αν δεν υπάρχει εκεί κοντά άλλος τόπος για να χρησιμοποιηθεί ως ζωτικός χώρος των εκδιωχθέντων, αυτά θα θανατωθούν. Γιατί λοιπόν να μην μεταφερθούν αλλού;


IxNiLaTiS είπε...

Ilias Strachinis είπε...
Και τέλος ένα τεστ. Διαλέξτε 10, 20, 100, 1000 χωριά, όσα θέλετε, τυχαία στον χάρτη από ΟΛΗ την Ελλάδα και ρωτήστε τους κατοίκους αν οι οικολογοι έχουν αφήσει φίδια στο χωριό τους. Όλοι θα σας πουν ναι. Πόσοι και ποιοι είναι πια αυτοί οι "οικολόγοι" και που τα βρίσκουν τελικά τα εκατομμύρια φίδια? Οι αστικοί μύθοι ταξιδεύουν πιο γρήγορα από τη λογική και αυτό το ξέρουμε όλοι μας. Βλέπε Ελοχίμ, Νεφελίμ, "ερπετοειδή", ψεκάσματα στον ουρανό, οικολόγοι που αμολούν φίδια, φώκες, ψύλλους, ποντίκια, τελευταία γοργόνες από το Ισραήλ, το τέλος του κόσμου, κτλ κτλ. Φτάνει πια.


Μην ειρωνεύεστε και γενικεύετε παρακαλώ έτσι εύκολα τα πράγματα. Φυσικά και δεν είναι όλα αλήθεια, αλλά τις περισσότερες φορές όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Μη μας βγάλετε και τρελούς.

IxNiLaTiS είπε...

Αρκούδες εδώ, εκεί ... παραπέρα. Ακόμα υπό εξαφάνιση βρίσκονται;

http://www.kinigetikanea.gr/arkoydes-stin-periohi-agias-larisas#.UbmhMh_nsSQ.facebook

IxNiLaTiS είπε...

Εντοπίσθηκαν 2 άτομα στο Κιλκίς που απελευθέρωναν φίδια!

Ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς δέχθηκε καταγγελία από πολίτη για κίνηση οχήματος σε αγροτική περιοχή του νομού, με τρόπο που γέννησε υποψίες.

Ο θηροφύλακας όντως εντόπισε και σταμάτησε το αυτοκίνητο για έλεγχο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ενώ στο πορτ παγκάζ υπήρχαν φίδια μέσα σε ειδικές κλούβες.

Οι επιβαίνοντες στο όχημα ισχυρίστηκαν ότι έχουν άδεια από το Υπουργείο για απελευθέρωση φιδιών, την οποία και επέδειξαν στον αρμόδιο θηροφύλακα.

Ο θηροφύλακας κράτησε τα στοιχεία τους και τα στοιχεία του οχήματός τους και ενημέρωσε με έγγραφη αναφορά άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κιλκίς και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ).

http://www.hunters.gr/2013/06/%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-2-%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CF%8C-%CE%BA%CE%B9%CE%BB%CE%BA%CE%AF%CF%82-%CF%80%CE%BF/