Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Παρανέστι Δράμας: 3η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών που οργανώνει το Πελίτι με την υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου και του Κ.Π.Ε Παρανεστίου

afisa_13h_panelladiki_peliti
"Αγαπητοί φίλοι του Πελίτι, φίλοι των ντόπιων ποικιλιών, της αχρήματης οικονομίας, με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στις 11 Μαΐου 2013 να παραβρεθείτε και να συμμετέχετε στην 13η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών που οργανώνει το Πελίτι με την υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου και του Κ.Π.Ε Παρανεστίου. Η 13η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις ντόπιες ποικιλίες τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα και την αχρήματη οικονομία. Φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γίνεται μαζί με τις Διεθνείς Ημέρες Σπόρων στην Ελλάδα 11, 12 και 13 Μαΐου 2013. Οι Διεθνείς Ημέρες Σπόρων στην Ελλάδα οργανώνονται από το Πελίτι με την υποστήριξη της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας για τους Σπόρους η οποία οργάνωσε τη Διεθνή Ανταλλαγή Σπόρων στις Βρυξέλες τον Απρίλιο 2011, του κινήματος Ναβντένια από την Ινδία, το οποίο θα εκπροσωπήσει η διεθνής ακτιβίστρια Βαντάνα Σίβα, του Παγκόσμιου Κινήματος Navdanya, του Παγκόσμιου Κινήματος για την ελευθερία των σπόρων,του Δήμου Παρανεστίου  καθώς και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου."
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΠΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
11, 12 &13 Μαΐου 2013
Πρόγραμμα Σαββάτου 11 Μαΐου 2013
Η προσφορά των σπόρων και των φυτών με τα ειδικά κουπόνια που θα είναι διαθέσιμα στη γραμματεία της γιορτής, στην είσοδο του κτήματος, θα ξεκινήσει από τις 10:30 το πρωί. Οι επισκέπτες ερχόμενοι στο χώρο της εκδήλωσης θα πρέπει να προμηθευτούν τέσσερα κουπόνια. Τα κουπόνια δίνονται δωρεάν. Το κάθε κουπόνι αντιστοιχεί σε ένα φακελάκι σπόρων και αμέσως μετά ακυρώνεται. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στο τι ακριβώς θέλετε να πάρετε. Ενδεχομένως να θεωρείτε λίγα τα τέσσερα φακελάκια αλλά πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ καλή αρχή ή συνέχεια για τον κήπο σας. Τέλος ότι δεν μπορούμε να πάρουμε εμείς μπορεί να το έχει πάρει ο φίλος μας ή ο γείτονας μας. Έτσι μέσω της ανταλλαγής θα το αποκτήσετε και εσείς, άλλωστε οι ανταλλαγές είναι ένας από τους βασικούς στόχους του Πελίτι.
Έναρξη των ομιλιών στις 11:00 το πρωί
11:00 – 11:01 Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί να ξεκινάει με ενός λεπτού σιωπή.
11:01 - 11:15 Μετά τη σιωπή ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ο εμπνευστής του Πελίτι, θα παρουσιάσει το πώς ξεκίνησε η ιδέα του Πελίτι και πως εξελίσσεται.
11:15 – 11:20 Ο Δήμαρχος Παρανεστίου, κ.Νικόλαος Καγιάογλου, θα κάνει έναν σύντομο χαιρετισμό της εκδήλωσης. Ως οργανωτική επιτροπή έχουμε αποφασίσει και το έχουμε τηρήσει όλα αυτά τα χρόνια ότι δίνουμε το λόγο μόνο στο Δήμαρχο της περιοχής και όχι σε άλλα πολιτικά πρόσωπα.
11:15-11:25 Ενημέρωση για το θέμα του χρυσού "Χρυσός εν τοις σπλάχνοις της γής ή επί της επιφανείας αυτής" Παπαγεωργίου Αποστόλης
11:25-11:40 Παρουσίαση για Περιαστικές καλλιέργειες από την ΠΕΡΚΑ(πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου) Δημήτρης Θεοδοσιάδης
11:40-11:50 Αξιολόγηση του έργου της Τράπεζας Γενετικού Υλικού από τη Σοφία Σπύρου
11:50-12:00 Ομιλία «Πίσω στο χωριό» από τον Αθανάσιο Θεοδωράκη
12:00 – 12:15 Ο Πιερ Σουλτάνα από την Κιβωτό του Νώε θα παρουσιάσει το θέμα της αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για την διακίνηση των παραδοσιακών ποικιλιών.
12:15 – 12:30 Η Μυρτώ Πισπίνη από την οργάνωση ARC2020 θα μας μιλήσει για την αναθεώρηση της Κ.Α.Π. (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής).
12:30 – 12:45 Ο Μικλός Άττιλά από την οργάνωση Eco Ruralis από τη Ρουμανία θα μας μιλήσει για την αρπαγή της γης των αγροτών από μεγάλες εταιρίες.
12:45 – 13:00 Η Λεονόρ Φουγκέτ, ακτιβίστρια και μουσικός από τη Βενεζουέλα, θα παρουσιάσει το πως η επανάσταση της Βενεζουέλας και της Βολιβίας είναι συνδεδεμένη με την οικολογία, τη γεωργία και τους σπόρους.
13:00 - 13:15 Ο Μισέλ Φάντομ από το δίκτυο διασωστών σπόρων της Αυστραλίας θα μας μιλήσει για τη δουλειά που κάνουν στις χώρες του Ειρηνικού ωκεανού.
13:15 – 13:45 Η Βαντάνα Σίβα από την Ινδία και το κίνημα Ναβντένια από την Ινδία θα μας παρουσιάσει τις δράσεις που γίνονται στην Ινδία και σε άλλες περιοχές της γης για την ελευθερία των σπόρων.
13:45 – 14:00 Η Σοφία Γίδα, ιδρυτικό μέλος του Πελίτι, θα κλείσει τον κύκλο των ομιλιών.
Από τις 14:00 ως τις 16:00 θα επακολουθήσει μουσική με τους «Νάμαστε». Οι «Νάμαστε» είναι ο Θανάσης Κλεώπας στη φωνή το μπουζούκι και την κιθάρα, ο Κυριακός Φωτιάδης στο πιάνο και ο Όσκαρ Κασουρίν στα τύμπανα. Μαζί τους θα συμπράξουν ο Νίκος Σουλιώτης στα κρούστα κι η Αλεξία Χρυσομάλλη (μέλος του φωνητικού συγκροτήματος stringless) στη φωνή, η Ελλήνα Χριστοδουλάρη στο ούτι και η Σοφία Γίδα στη φωνή. Μαζί με τους «Νάμαστε» αλλά και μόνος μαζί με συνοδεία νταουλιού θα είναι στην γκάιντα ο Δημήτρης Τσαλίκογλου Τέλος, θα μας ταξιδέψει με την κιθάρα της και τη φωνή της η ακτιβίστρια και μουσικός, Λεονόρ Φουγκέτ από τη Βενεζουέλα.
Το τραπέζι της αγάπης
Από τις 13:00 θα αρχίσει να σερβίρετε το γεύμα που αποτελείται κυρίως από όσπρια παραδοσιακών ποικιλιών και σαλάτες. Όλα τα φαγητά για το κοινό τραπέζι προσφέρονται από συνεργαζόμενους καλλιεργητές, υποστηρικτές του Πελίτι και επισκέπτες.
Από τις 10:30 το πρωί θα ξεκινήσουν και θα εξελίσσονται διάφορα εργαστήρια σχετικά τόσο με τη γεωργία όσο και με πρακτικές παραδοσιακού τρόπου ζωής.
Δραστηριότητες για παιδιά
Από τις 11:00 θα ξεκινήσουν και δραστηριότητες για παιδιά όπως ζωγραφική, κουκλοθέατρο, επίγειο παιχνίδι κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: