Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΠΑΛΙΟΥΡΙ... ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΑΣ






















Ο ΜογλενίτσαςΑλμωπαίος ή Άνω Λουδίας) ο οποίος πηγάζει από την Τζένα και στον οποίο γίνεται ράφτινγκ και καγιάκ.!!!

(Φαράγγι Μογλενίτσα(Σιδηρές πύλες)-Δεμίρ Καπού).

 Η περιοχή βρίσκεται στον 40o 50' Β, 22o 10' Α με έκταση περίπου 6.000 εκτάρια. Ξεκινά απο το χωριό Αλωρος προς το χωριό Αψαλος και κατευθύνεται προς το χωριό Προφήτης Ηλίας. Πρόκειται για ένα φαράγγι που έχει δημιουργήσει ο ποταμός Μογλενίτσας.
 Η περιοχή είναι μη προστατευόμενη.

 Πρόκειται για δύο φαράγγια που περιβάλλονται από βοσκοτόπια με θάμνους Παλιουριών (Paliurus spina-cristi) και Πλατάνια (Platanus orientalis). Ο Ποταμός Μογλενίτσας ρέει ορμητικά καθ'όλη την διάρκεια του έτους. Οι κύριες ανθρώπινες δραστηριότητες είναι η γεωργία, η κτηνοτροφία και το κυνήγι.

 Σημαντική περιοχή για τα αρπακτικά όπως ο Ασπροπάρης Neophron percnopterus (2 ζεύγη), ο Φιδαετός Circaetus gallicus και ο Πετρίτης Falco peregrinus. Αλλα αναπαραγόμενα είδη είναι η Χαλκοκουρούνα Coracias garrulus, η Λιοστριτσίδα Hippolais olivetorum και ο Γαϊδουροκεφαλάς Lanius minor

Στην περιοχή διοργανώνονται ήπιες μορφές τουρισμού στον ποταμό όπως Rafting & Kayak που τους χειμερινούς μήνες χαρακτηρίζεται με επίπεδο δυσκολίας 2-3

τρέμε Βοϊδομάτη!!!

Ναι , όλα αυτά στον νομό Πέλλας... εδώ , εδώ, εδώ,  εδώ









4 σχόλια:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Αψαλος , Ξιφιανή , Μάνδαλος , Καλή, Λάκα , Άνυδρο κλπ τι μου θύμησες.
Στον Προφήτη Ηλία ψήνουν ακόμα γουρουνόπουλο η το έκοψαν λόγω κρίσης.
Έμαθα φέτος δούλεψαν πολύ καλά ασήκωτα γίναν.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Θεοδόση, ψήνουν και γουρουνόπουλο και άλλα πολλά, η κρίση επηρέασε σε κάποιο βαθμό.
Οι μέλισσες ''οργώνανε'' κυριολεκτικά μέχρι την Παρασκευή μετά βγήκε ο Καρατζόβας(βόρειο-δυτικός άνεμος)και τώρα υπάρχει πρόβλημα...

Exagono είπε...

φιλε φανταστικες φωτο,περισοτερο ζηλεψα τα τετραωροφα μελισσια,καλους τρυγους ναχετε.

markos aliprantis είπε...

Ωραίες φωτό Άνθιμε.Πού να δούμε εμείς 4οροφο.Ανέβασα 3οροφο σε 8άρα και μάλλον θα αρχίσω να τα κατεβάζω πάλι.Όλα είναι ξερά και αν δεν γίνει κάτι δλδ βροχή μας βλέπω για δεύτερη χρονιά να μπαίνουμε μέσα με τα μπούνια.