Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ-ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ...

Σκεφτείτε...τρώτε απλά Ελληνικό μέλι ή Ελληνικής συλλογής;
Η ιδέα μας δεν έχει να κάνει με ακόμα μία περίπτωση μελισσοκομικής παραγωγής, αλλά ξεχωρίζει μέσα από 2 καινοτομίες που θα εφαρμόσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Όπως σε όλο τον κόσμο οι μέλισσες αποτελούνται από φυλές διαφόρων γενετικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων, έτσι και στην Ελλάδα έχουμε 4 αρχέγονες φυλές μελισσών, την Κρητική, την Μακεδονική, την Κεκρόπια και την Κορνιαλική που δυστυχώς τείνουν να εκλείψουν. Η αυξημένη ζήτηση παραγωγής, οδήγησε τους μελισσοκόμους στην εισαγωγή ξένων φυλών μέλισσας και σε συνδυασμό με την χρησιμοποίηση παρασιτοκτόνων στις καλλιέργειες των αγροτών, η Ελληνική μέλισσα οδηγείται στην εξαφάνιση.
Πολλοί θα αναρωτηθείτε "και τι έγινε αν το μέλι που τρώω το έχει συλλέξει π.χ. Ρουμάνικη μέλισσα και όχι Ελληνική;" Η απάντηση βρίσκεται στο ότι στην Ευρώπη απαντώνται περίπου 6.000 είδη βοτάνων με τα 4.200 να βρίσκονται στην Ελλάδα, οπότε οι Ελληνικές φυλές αναγνωρίζουν και συλλέγουν από την πλειοψηφία αυτών σε σχέση με την Ρουμάνικη που αναγνωρίζει π.χ. 500 είδη. Έτσι λοιπόν το μέλι που έχει συλλεχθεί από την Ελληνική μέλισσα αποδεδειγμένα θα είναι πλουσιότερο σε σχέση με αυτό που θα έχει συλλέξει η εισαγόμενη, ασχέτως αν και τα δύο μελίσσια βρίσκονται στον ίδιο χώρο.
Αυτό που λέμε λοιπόν είναι όχι απλά Ελληνικό μέλι, αλλά ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ συλλεγμένο και παραγόμενο αποκλειστικά από Ελληνικές φυλές μελισσών.
Η δεύτερη καινοτομία μας έχει να κάνει με την τροφοδοσία των μελισσιών μας για τις δύσκολες μέρες όπως του χειμώνα, που θα χρειαστεί να ενισχύσουμε το μελίσσι μας με τροφή για να επιβιώσει. Η σύγχρονη μελισσοκομία χρησιμοποιεί μείγματα γλυκόζης (ζάχαρη) το λεγόμενο "ζαχαροζύμαρο" και τεχνητή γύρη για να τρέφονται οι μέλισσες, περνώντας έτσι στα προϊόντα τους. Εμείς θα τρέφουμε τις μέλισσες όποτε χρειάζεται με Κρητικό χαρούπι (χαρουπάλευρο, χαρουπόμελο), που έρχεται μετά το μέλι ως φυσική τροφή με μόνο θετικά αποτελέσματα για τις μέλισσες και τα προϊόντα τους.
Έτσι λοιπόν στην Αγία Μαρίνα και Τιθορέα Φθιώτιδας και με φόντο τον επιβλητικό Παρνασσό ξεκινάει η προσπάθειά μας για την ανάπτυξη παραδοσιακής μελισσοκομίας χρησιμοποιώντας αποκλειστικά Ελληνικές φυλές μελισσών για την παραγωγή μελιού, γύρης, πρόπολης και βασιλικού πολτού.
Η ορεινή ποικιλόμορφη χλωρίδα της περιοχής όπως το άγριο θυμάρι, η κουμαριά, το ρείκι και ο έλατος, είναι αρωγός στην παραγωγή εξαιρετικών μελισσοκομικών προϊόντων ανώτερης ποιότητας, μιας και σκοπός μας είναι να χρησιμοποιήσουμε παραδοσιακές τεχνικές χωρίς φάρμακα και υποκατάστατα τροφής, έτσι ώστε οι μέλισσες να αναπτύξουν τους γόνους τους με ομαλές διαδικασίες και στη συνέχεια να παράξουν 100% φυσικά προϊόντα.
Οι μέλισσες που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι δύο φυλών με πρώτη και κύρια την Κεκρόπια (Apis mellifera cekropia) ως η αυθεντική και αρχαιότερη μέλισσα στον Ελληνικό χώρο με καλή παραγωγή μελιού και πολύ ανθεκτική σε ασθένειες, με δεύτερη την Μακεδονική ή Χαλκιδικής (Apis mellifera macedonica) που θεωρείται η πιο ευγενική μέλισσα, συλλέγει σε μακρινές αποστάσεις και παράγει μεγάλες ποσότητες πρόπολης. Παράλληλα οι μέλισσες θα συμβάλουν στην "επικονίαση" όλης της γύρω περιοχής, με μόνο θετικές συνέπειες για τις καλλιέργειες και το περιβάλλον.
Μέσα από αυτή την καμπάνια συμμετέχετε ενεργά στην υλοποίηση του, χρηματοδοτώντας για την απόκτηση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού όπως:
  • Μελίσσια
  • Βιολογικά πλαίσια κυψελών
  • Πληθυσμοί μελισσών (Κεκρόπια) (Μακεδονική)
  • Βασίλισσες
  • Γυρεοπαγίδες
  • Ρουχισμός και λοιπός εξοπλισμός
Η χρηματοδότηση είναι ανταποδοτική και έτσι βγαίνετε κι εσείς κερδισμένοι.


5 σχόλια:

Δημήτρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Δημήτρης είπε...

Μάλιστα με 5€ και άνω βαφτίζεις κι ένα καθαρόαιμο μελίσσι cecropia με το όνομά σου.Το μελίσσι "μήτσος".Πως λέμε το πουλάκι τσίου,κάπως έτσι. "Έτσι λοιπόν το μέλι που έχει συλλεχθεί από την Ελληνική μέλισσα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ???(μετά από εξέταση DNA)θα είναι πλουσιότερο??? σε σχέση με αυτό που θα έχει συλλέξει η εισαγόμενη, ασχέτως αν και τα δύο μελίσσια βρίσκονται στον ίδιο χώρο".Φρου φρου κι αρώματα!!!

evangelos naxios είπε...

Φοβερή ανάρτηση,μου έβαλε ιδέα....

Άνθιμε μαζί με τον Φόρη θα κάνουμε ομάδα που τι θα κάνει???

Εγώ θα μαζεύω πέτρες από τον Όλυμπο και θα τις στέλνουμε στους απανταχού της γης 12θειστές,θα τους λέμε είναι από το ιερό βουνό......δεν είναι φοβερή ιδέα????

Γαμώτο μας πρόλαβαν άλλοι....έχουν ξεσκιστεί στο χρήμα.....

Κανάρης Τσίγκανος είπε...

Αυτός ο τρόπος χρηματοδότησης είναι διαδεδομένος στο εξωτερικό (ΗΠΑ). Εκτός από τις ανακρίβειες, η ιδέα είναι καλή. Μου άρεσε η τροφοδοσία με χαρουπόμελο και χαρουπάλευρο.
Παιδιά καλή επιτυχία.

Δημήτρης είπε...

Άγαπητοί φίλοι επειδή φάνηκα ειρωνικός στο πρώτο μου σχόλιο οφείλω να εξηγήσω οτι δεν κρίνουμε βεβαίως τον τρόπο χρηματοδότησης αλλά αυτές ακριβώς τις ανακρίβειες που δεν είναι λίγες.Όταν ζητάς χρήματα από τον κόσμο οφείλεις,αν μη τι άλλο, να είσαι σε θέση να αποδείξεις αυτά που ισχυρίζεσαι.Γνώμη μου είναι πως άθελά τους ίσως κάνουν και δυσφήμιση του κλάδου.Για να γίνω πιο σαφής,άλλοι μελισσοκόμοι δεν πουλάνε μέλι Ελληνικής συλλογής?

Άνθιμε ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

ΥΓ:Είμαι ερασιτέχνης μελισσοκόμος.Δεν πουλάω μέλι δηλαδή,μόνο φροντίζω μέλισσες.