Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ ΣΕ ΚΥΨΕΛΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ-ΕΔΕΣΣΑ΄΄………….  Από τον θερμογραφικό έλεγχο κυψελών που έγινε στην περιοχή της Έδεσσας  στις 16/02/2012 περίπου στις 12:00 το μεσημέρι (η ώρα στις εικόνες είναι ρυθμισμένη λάθος). Η αρίθμηση των εικόνων είναι συνεχόμενη. Οι μονές είναι οι κανονικές, οι ζυγές είναι οι αντίστοιχες θερμικές εικόνες.

Οι θερμικές εικόνες έχουν ανάλυση 320Χ240 pixel και ακρίβεια της τάξης του 0,1C (Για τις ξύλινες επιφάνειες-προσοχή η κάμερα ρυθμίστηκε ώστε να αποδίδει σωστά στις ξύλινες επιφάνειες).

Όπως βλέπετε από την θερμοκρασία του ξύλου(κόκκινο) μπορούμε να βρούμε την σχετική θέση του σμήνους μέσα στην κυψέλη(συνήθως είναι στην νότια πλευρά)και να δούμε το μέγεθος του σε γενικές γραμμές.

 Τα συγκεκριμένα μελίσσια είναι γενικά μικρά σε πληθυσμό 3-4 πλαίσια.

Από μια πρώτη ερμηνεία των εικόνων φαίνεται ότι για μια εξωτερική θερμοκρασία 8C βαθμών και υγρασία 80% (που έδινε άλλο όργανο - βροχερή μέρα) έχουμε διαφορές στην επιφάνεια του ξύλου της τάξης των 3-4C. Αυτό μας λέει ότι οι κυψέλες μας δεν είναι καθόλου καλά μονωμένες. Μάλλον ταλαιπωρούνται τα ΄΄κορίτσια΄΄. Σημειωτέον βέβαια ότι υπάρχουν κηρόπανα και εσωτερικά χωρίσματα από felizol 5εκ.

Αν πηγαίναμε ξημερώματα οι διαφορές θα ήταν μεγαλύτερες.

Οι διαφορές θερμοκρασίας μεταφράζονται άμεσα σε ζαχαροζύμαρα-τροφές και την άνοιξη σε υγεία σμήνους νομίζω.  …………….. ΄΄

Παύλος Χασιλίδης-Δασαρχείο Εδέσσης


 Παρακάτω  δίνονται δυο video στα οποία φαίνονται οι μέλισσες να βγαίνουν με θερμοκρασία 32 C!!!! και την ίδια θερμοκρασία να έχουν στην μελισσόσφαιρα!!!

2 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!!!!

.......στα γενέθλια μου,ελπίζω να έχω χρήματα,να μου κάνω ένα δώρο....

Θεοχάρης Χασιλίδης είπε...

Για τους Αγγλομαθείς :

1). thermal regulation :
http://en.wikipedia.org/wiki/Western_honey_bee

2). winter cluster http://en.wikipedia.org/wiki/Winter_cluster

Αυτό που βλέπουμε στην επιφάνεια της κυψέλης είναι προφανώς το θερμικό αποτύπωμα του winter cluster του "σμαριού" στην εξωτερική -ξύλινη- επιφάνεια