Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση ομάδας ταυτοποίησης Ελληνικού βασιλικού πολτού-Θεσσαλονίκη 09.02.2013                                                 
Στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Μελισσοκομίαςτου ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε  χθες 9 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 13:30, ευρεία συνάντηση-ενημέρωση μελισσοκόμων παραγωγών βασιλικού πολτού(άνω των 50 ατόμων)τόσο από το εργαστήριο Μελισσοκομίας (καθηγητή Α.Θρασυβούλου) όσο και από τον  Πανελλήνιο Σύνδεσμο Μελισσοκόμων -Βασιλοτρόφων - Παραγωγών Βασιλικού Πολτού & λοιπών προϊόντων μέλισσας.
   Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, εγκρίθηκε πρόγραμμα από το ΥΠΑΑΤ για αναλύσεις βασιλικού πολτού και γύρης σε μελισσοκόμους που θα μπουν στο πρόγραμμα αναλύσεων για τα έτη 2013-2014, με σκοπό να πιστοποιήσουν τον βασιλικό πολτό που παράγουν στην περιοχή τους σε συνδυασμό με την γύρη της περιοχής.
 Προϋπόθεση είναι να γίνει :

  • Συλλογή ΒΠ κάθε 15 ημέρες για όσο διάστημα διαρκέσει η παραγωγή(πχ 2 μήνες) άρα 4 δείγματα x 10 γρ

  •   Συλλογή δειγμάτων  γύρης εβδομαδιαία δηλ. 8 δείγματα έως 200 γρ+ δυο δείγματα 7 και 15 ημέρες πριν την έναρξη συλλογής ΒΠ.

  • Τα δείγματα θα αποστέλλονται με κουριερ με χρέωση του Εργαστηρίου.
  Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να έχει η Πολιτεία περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη ταυτότητα του βασιλικού πολτού και της γύρης που παράγεται στην Ελλάδα.

 Στην νομοθεσία ο βασιλικός πολτός ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΑΝ ΟΡΟΛΟΓΊΑ!!

 Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα υπογράφουν ένα πρωτόκολλο συνεργασίας τόσο με το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του ΑΠΘ όσο και με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Μελισσοκόμων - Βασιλοτρόφων - Παραγωγών Βασιλικού Πολτού & λοιπών προϊόντων μέλισσας.

 Το πρώτο θα δώσει βεβαίωση σχετικά με τα χαρακτηριστικά του βασιλικού πολτού του κάθε μελισσοκόμου και ο δεύτερος θα τυπώσει ειδικές ετικέτες σε ειδικά βαζάκια για να μπορεί να διατεθεί ο ΒΠ με την εγγύηση των δυο προαναφερθέντων στον καταναλωτή ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ.

 Είναι μια φιλόδοξη και ονειροπόλα(κατά κάποιους!!) προσπάθεια που αξίζει ανταπόκρισης από τους συναδέλφους.

 Ο στόχος είναι να υπάρξουν τουλάχιστον δυο συνάδελφοι από κάθε Νομό της Χώρας.

 Περισσότερες πληροφορίες:
·         Εργαστήριο Μελισσοκομίας του ΑΠΘ- Εργαστήριο http://beelab.agro.auth.gr :
·         2310-472983 & 2310-991754
Fax: 2310-471939
e-mail:
thrasia@agro.auth.gr
·         Πανελλήνιο Σύνδεσμο Μελισσοκόμων - Βασιλοτρόφων - Παραγωγών Βασιλικού Πολτού & λοιπών προϊόντων μέλισσας.Δεν υπάρχουν σχόλια: