Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Γενική Συνέλευση και Hμερίδα για τα προϊόντα της μέλισσας [4-2-2012]

Γενική Συνέλευση και Hμερίδα για τα προϊόντα της μέλισσας από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Μελισσοκόμων-Βασιλοτροφων Παραγωγών Βασιλικού πολτού & Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης (Π.Σ.Ε.Π.)

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, 2012 στην Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Τα προϊόντα της μέλισσας με εξαίρεση το μέλι δεν έχουν νομοθετημένα ποιοτικά κριτήρια, δεν έχουν ταυτότητα, δεν μπορούν να ελεχθούν, δεν μπορούν να προστατευτούν. Στην Ελλάδα η διακίνηση ξένων βασιλισσών οποιασδήποτε φυλής και χώρας είναι ελεύθερη ενώ αρκετές ευρωπαϊκές χώρες προστατεύον τις εγχώριες φυλές μελισσών.

Τα προβλήματα αυτά ο Σύνδεσμος Π.Σ.Ε.Π. στην προσπάθειά του, να συζητήσει, να βρει και να προτείνει λύσεις, καλεί τους επιστήμονες που έχουν αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας σχετικής με την ταυτότητα, την ποιότητα, τα χαρακτηριστικά των προϊόντων μέλισσας, περιλαμβανομένων και αμιγών κατηγοριών μη ταυτοποιημένου ελληνικού μελιού π.χ. κουμαριάς, βαλανιδιάς, πολύκομπου κ.ά να συμμετάσχουν σε ημερίδα, η οποία θα ακολουθήσει τη γενική Συνέλευση του Συνδέσμου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα

Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Π.Σ.Ε.Π.

Ωρα 10:00 με θέματα

  • Απολογισμός –Δράσεις του Συνδέσμου
  • Εκλογές νέου Δ.Σ.

Ημερίδα «Προϊόντα Κυψέλης – Προοπτικές, Προβλήματα και Λύσεις»:

Ώρα 13:00 με θέματα:

  • Ταυτότητα και ποιοτικά κριτήρια του ελληνικού βασιλικού πολτού.
  • Ταυτότητα και ποιοτικά κριτήρια της ελληνικής γύρης.
  • Δυνατότητες αξιοποίησης της ελληνικής πρόπολης, κεριού και άλλων προϊόντων κυψέλης.
  • Εισαγωγή ξένων βασιλισσών στην Ελλάδα, επιπτώσεις υβριδισμός.

Η ημερίδα του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας -Σηροτροφίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, 2012 στην Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν ως εισηγητές στην ημερίδα, καλούνται να στείλουν το τίτλο και μια μικρή περίληψη της εισήγησής τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση thrasia@agro.auth.gr ή με φαξ στο 2310471939 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2011.

Πληροφορίες Μπαγιάτης Παύλος:Τηλ. 6977051670.

Δεν υπάρχουν σχόλια: