Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Μέλι και κανέλλα.

Αυτά δεν θα ήθελαν να τα ξέρουμε οι φαρμακοβιομηχανίες?

Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ.

Μόνο θα κρυσταλλώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι πάντα το μέλι.

Ωστόσο όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα γίνει στερεό. Όταν συμβεί αυτό θα χαλαρώσει το καπάκι, βράζουμε λίγο νερό, και καθίζουμε το δοχείο με το μέλι στο ζεστό νερό, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το να υγροποιηθεί. Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή.

να μην βράσει το μέλι ή να το βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων. Αν γίνει αυτό θα σκοτωθούν τα ένζυμά του.

Cinnamon and Honey
Στοίχημα ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν αυτές οι πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Τα πραγματικά περιστατικά σχετικά με μέλι και κανέλα: έχει διαπιστωθεί ότι ένα μίγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες.
Το μέλι...
παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών.

Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.
Η σημερινή επιστήμη λέει ότι ακόμα κι αν το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει τους διαβητικούς ασθενείς.

Το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά, στην έκδοσή του με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 1995 έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτεί με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:

HEART DISEASES:
Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, αλύψτε στο ψωμί και να το φάτε τακτικά για πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει τον ασθενή από καρδιακή προσβολή. Επίσης, όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, διατηρείται μίλια μακριά από την επόμενη καρδιακή προσβολή. Η τακτική χρήση της παραπάνω διαδικασίας ανακουφίζει από την απώλεια της αναπνοής και ενισχύει την καρδιά να κτυπά. Στην Αμερική και τον Καναδά,διάφορες ιδιωτικές κλινικές έχουν θεραπεύσει επιτυχώς ασθενείς και έχουν διαπιστώσει ότι μεγαλώνοντας, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Μέλι και κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.

ARTHRITIS:
Αρθρίτιδα. Οι ασθενείς μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και χρόνια αρθρίτιδα μπορεί να θεραπευτεί. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθει στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί έκαναν τη θεραπεία στους ασθενείς με ένα μίγμα μιας κουταλιάς της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί επεξεργασία, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο, και μέσα σε ένα μήνα ως επί το πλείστον όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν εξαιτίας της αρθρίτιδας, περπάτησαν απαλαγμένοι απο τον πόνο.

BLADDER INFECTIONS:
Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας κανέλα σε σκόνη και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην κύστη.

CHOLESTEROL:
Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού σκόνη κανέλας αναμιγνύεται σε 450ml νερό, δίνοντάς το σε έναν ασθενή με χοληστερίνη, βρέθηκε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες.
Όπως αναφέρθηκε για τους αρθριτικούς ασθενείς, εάν ληφθεί τρεις φορές την ημέρα, κάθε χρόνια χοληστερόλη θεραπεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρθηκαν στην εν λόγω εφημερίδα, αγνό μέλι που λαμβάνεται με τροφή ανακουφίζει καθημερινά τη χοληστερόλη.

COLDS:
Εκείνοι που πάσχουν από συχνά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μία κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1 / 4 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη την ημέρα για τρεις ημέρες. Αυτή η διαδικασία θα θεραπεύσει και τον πιο χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα, καθώς και την ιγμορείτιδα.

UPSET STOMACH:
Μέλι που λαμβάνονται με σκόνη κανέλας θεραπεύει το πόνο στο στομάχι, αλλά καικαθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα τους.

GAS:
Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, αποκαλύπτεται ότι αν το μέλι λαμβάνεται με λίγη κανέλα σε σκόνη, το στομάχι απαλλάσσεται από αέρια.

IMMUNE SYSTEM:
Καθημερινή χρήση κανέλας σε σκόνη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού ενισχύει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριακών andviral ασθενειών.

INDIGESTION:
Κανέλα σε σκόνη ανακατεμένη σε δύο κουταλιές της σούπας μέλι που λαμβάνεται πριν από το φαγητό ανακουφίζει από οξύτητα και χωνεύει ακόμη τα βαρύτερα φαγητά.

LONGEVITY:
Τσάι με μέλι και κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά των γηρατειών. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουταλάκι κανέλα σε σκόνη,και τρία φλιτζάνια νερό και τα βράζουμε όπως το τσάι. Πίνετε 1 / 4 φλιτζανιού, τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα. Κρατά το δέρμα φρέσκο ​​και απαλό και εμποδίζει τα γηρατειά. Η ζωή εκτείνεται ακόμη και άνω των 100 ετών.

PIMPLES:
Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πάστα. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και να πλένουν το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.

SKIN INFECTIONS:
Εφαρμόστε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας. Έκζεμα, λειχίνες και σε όλους τους τύπους των λοιμώξεων του δέρματος.

WEIGHT LOSS:
Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι, και το βράδυ πριν τον ύπνο, να πιείτε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό.Εάν λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος ακόμη και στο πιο παχύσαρκο άτομο.Επίσης, πίνοντας αυτό το μίγμα τακτικά, δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα, ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες.

CANCER:
Πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία έδειξε ότι προχωρημένες μορφές καρκίνου του στομάχου και των οστών έχουν θεραπευτεί επιτυχώς. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα είδη καρκίνου θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη για ένα μήνα τρεις φορές την ημέρα.

FATIGUE:
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα σε σάκχαρα του μελιού είναι πιο χρήσιμα παρά επιβλαβή στην αντοχή του σώματος. Ηλικιωμένοι που παίρνουν μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη, έχουν μεγαλήτερη εγρήγορση και ευελιξία. Ο Δρ Milton, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα, λέει ότι η μισή κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνεται σε ένα ποτήρι νερό και πασπαλισμένα με λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα, περίπου στις 15:00 μ.μ.όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια εβδομάδα.

BAD BREATH:
Οι άνθρωποι της Νότιας Αμερικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί, είναι γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα σε σκόνη αναμεμιγμένα με ζεστό νερό. Έτσι διατηρούν την αναπνοή τους φρέσκια ​​όλη την ημέρα.

HEARING LOSS:
Καθημερινά πρωί και βράδυ μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται σε ίσα μέρη, αποκαθιστά τα προβλήματα της ακοής.

http://www.snopes.com/medical/homecure/honey.asp
http://www.organicfacts.net/health-benefits/animal-product/health-ben…
http://1stholistic.com/reading/health/health-honey-and-cinnamon.htm
http://www.ayurvedictalk.com/honey-treatment-for-arthritis-cholestrol…
http://www.naturalnews.com/001957.html
http://www.naturalnews.com/001958.html
http://www.benefits-of-honey.com/heaty.html
http://www.naturalbloom.com/articles/ayurveda-108/
http://ayurveda-foryou.com/ayurveda_herb/cinnamon.html


ioablognews@gmail.com
Το παραπάνω θέμα μoυ το έστειλε ο φίλος VAD
http://antoniskolindros.blogspot.com/2012/02/blog-post.html


Cassia Κίνας ή Κανέλλα Κευλάνης?

Αφιερωμένο στην αγαπημένη μου κανέλλα!

Χωρίς να αισθάνομαι ότι «κομίζω γλαύκας εν Αθήναις» σκέφτηκα να συνάξω εδώ όσες περισσότερες πληροφορίες μπόρεσα να «ψαρέψω» γιά το αγαπημένο μου αρωματικό, την ΚΑΝΕΛΛΑ – όχι δεν είναι το τζίντζερ το αγαπημένο μου !!!


Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι ακόμα και μιά φωτογραφία με ρολλάκια κανέλλας μου φέρνει ολοζώντανο το άρωμά της.

Το πιπεράτο άρωμα της εξωτικής κανέλλας υποδαυλίζει όνειρα γεμάτα φρεσκοψημένα μυρωδάτα γλυκά, υπέροχες μηλόπιττες και μας φέρνει φαντασιώσεις της Ανατολής.


Η κανέλλα που ήταν κάποτε τόσο πολύτιμη ώστε έγινε αφορμή ακόμα και γιά πολέμους (ανάμεσα σε Ολλανδούς, Πορτογάλλους και Γάλλους) αλλά χρησιμοποιήθηκε και σαν νόμισμα ενώ όπως εικάζεται έχει και αφροδισιακές ιδιότητες.

Σαν πατρίδα της φημολογείται η Κευλάνη (Σρι Λάνκα) και η επίσημη ονομασία της

Cinnamomum zeylanicum.

H ρίζα την επίσημης ονομασίας της προέρχεται τον Αραβο-Εβραικό όρο amomon που σημαίνει φυτό αρωματικού καρυκεύματος.

Η Ελληνική ονομασία «κανέλα» βασίζεται στην Ιταλική canella το οποίο αναφέρεται στους μικρούς ξύλινους αυλούς της.

«Η κανέλλα είναι πικρή και γλυκειά όπως όλες οι γυναίκες....» (Πολίτικη Κουζίνα)

Yπάρχει σε ποικιλία άνω των 200 ειδών eνώ συχνά συγχέεται με την cassia της οποίας πατρίδα είναι η Κίνα και μοιάζει πολύ με την κανέλα.Bλέπετε τι διαφορά στο πάχος και τον χρωματισμό?


Η cassia είναι πιό σκούρα, κοκκινοκαφέ ενώ η γνήσια κανέλλα Κευλάνης έχει ένα ανοιχτό ηλιοκαμμένο (χμ!) χρώμα, τα ρολλάκια της cassia είναι παχειά και σκληρά ενώ της κανέλλας Κευλάνης είναι λεπτά και ευθραυστα (μάλλον cassia είναι αυτό που έχω στο σπίτι....γκρρρρρ Κινέζοι παντού στο σπίτι μου)

Οσον αφορά τη διαφορά στη γεύση, φαίνεται ότι η cassia είναι πιό καυτερή.

Αναφορές από τον πρώτο αιώνα παρουσιάζουν 350γρ κανέλλας να αξίζουν περισσότερο από 5 κιλά ασήμι (καλά εκείνη τη εποχή χρησιμοποιούσαν σαν μέτρο βάρους γραμμάρια και κιλά!!? )

Η συμβολή της κανέλλας στην υγεία

Γνωρίζατε ότι πρόσφατες μελέτες έφεραν στο φως την ιδιότητα της κανέλλας ως ενισχυτικού της ινσουλίνης στον μεταβολισμό της γλυκόζης?

Αν και τ’αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα εν τούτοις πολλοί διαβητικοί έχουν προσθέσει ¼ κουτ.γλ. στο καθημερινό τους διαιτολόγιο ισχυριζόμενοι θετικά αποτελέσματα.

Επίσης η κανέλλα διαθέτει αντισηπτικές και στυπτικές ικανότητες καθώς και αφροδισιακές γιά τ’αγαπητά μας αρσενικά.

Προσοχή όμως χρειάζεται στην χρήση κανελέλαιου απ’τις εγκυμονούσες γιατί υπάρχουν υποψίες ως προς την σχέση του με αποβολές.

(οι παραπάνω πληροφορίες έχουν συλλεχθεί και διασταυρωθεί από μιά πληθώρα ιστοτοπων οπότε δεν βρίσκω σκόπιμο να αναφέρω την προέλευσή τους)Σημείωση: και μιά ακόμα πολύ σημαντική πληροφορία που θα σας χαρίσει το χαμόγελο της Κυριακής.

Γνωρίζετε τι ειναι οι "θ ε ρ μ ί δ ε ς"?

Ισως όχι και τόσο καλά !

Οι θερμίδες λοιπόν είναι κάτι μικρά,

μα πάρα πολύ μικρά ζουζούνια

που μπαίνουν στις ντουλάπες μας και

μας στενεύουν τα ρούχα μας ! ! !

(αυτό το άκουσα πρόσφατα από τον αγαπημένο μου φίλο Γιάννη Καλαμίτση και ακόμα γελάω, έπρεπε λοιπόν να το μοιραστώ μαζί σας)

Κι ένα banner που απευθύνεται στους πολιτικούς και που μου άρεσε πολύ
(τώρα ίσως θυμώσετε μερικοί αλλά τι να κάνω.... μου άρεσε!)

1 σχόλιο:

ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Πάρα πολύ ωραία και χρήσιμα! Στην εισαγωγή καλό θα ήταν η λέξη "ζαχαρώνει" να αντικατασταθεί απο την λέξη "κρυσταλλώνει" .Καλή συνέχεια, να ειστε καλά!!