Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Θησαυροί των Μακεδόνων βασιλιάδων στο Μουσείο Ashmolean της Οξφόρδης

Από τις 7 Απριλίου

Ο κόσμος των Μακεδόνων βασιλιάδων και βασιλισσών «θα ζωντανέψει» σε ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο, στο μουσείο Ashmolean της Οξφόρδης.

Τίτλος της έκθεσης που ξεκινά από τις 7 Απριλίου, είναι: «Από τον Ηρακλή στον Μέγα Αλέξανδρο: Θησαυροί από τη βασιλική πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ενός ελληνικού βασιλείου την εποχή της Δημοκρατίας».

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Πανεπιστημιακό Μουσείο της Οξφόρδης, Ashmolean, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα έναυσμα επιστημονικού διαλόγου, στην καρδιά του κατεξοχήν διεθνούς κέντρου κλασικών σπουδών.

Από την «φωλιά» της βασιλικής δυναστείας, τις Αιγές προέρχονται τα 551 αντικείμενα, που θα βγουν για πρώτη φορά από το θησαυροφυλάκιο και τις αποθήκες του Μουσείου των Αιγών, για τις ανάγκες της έκθεσης στο Μουσείο.

Τα περισσότερα αντικείμενα αποτελούν ανασκαφικά ευρήματα της τελευταίας 20ετίας, που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ. Μόνο 24 από αυτά προέρχονται από την έκθεση των θησαυρών των βασιλικών τάφων.

Η ιδιαιτερότητα της έκθεσης είναι ότι η επιλογή έγινε περισσότερο με κριτήρια ιστορικά, παρά αρχαιολογικά προκειμένου να φανεί η η ταυτότητα και η πολιτιστική εξέλιξη των Μακεδόνων, από τον μυθικό πρόγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ηρακλή έως τον τελευταίο της γενιάς του, Αλέξανδρο Δ΄, γιο του Αλέξανδρου και της Ρωξάνης, δήλωσε την Πέμπτη η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη, διευθύντρια της ΙΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Την έκθεση συνδιοργανώνει το ΥΠΠΟΤ, η ΙΖ ΕΠΚΑ και το Μουσείο Ashmolean.

Τα εκθέματα και τα εποπτικά μέσα που επιστρατεύτηκαν για την έκθεση (για παράδειγμα βίντεο) θα αναδεικνύουν τις θεματικές ενότητες της έκθεσης για τον βασιλιά, τον ρόλο του ως αρχιερέα, τις βασιλικές ταφές, τον ρόλο της γυναίκας στην μακεδονική Αυλή, τις βασίλισσες τις Πρωθιέρειες,το συμπόσιο, ως κεντρική εκδήλωση στη ζωή των Μακεδόνων και το ανάκτορο των Αιγών.

«Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δηλώσουμε ότι η Ελλάδα είναι εδώ και συμμετέχει στον παγκόσμιο διάλογο που έχει ανάγκη τις αξίες του ελληνικού Πολιτισμού» είπε, χαιρετίζοντας την έκθεση, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: