Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ-FUMIDIL

Χθες φίλος μελισσοκόμος, πήγε στην Νικήτη Χαλκιδικής, σε γνωστό εργαστήριο(..άρης), να λιώσει τα κεριά του και έκπληκτος διαπίστωσε κιβώτια με FUMIDIL να διατίθενται από το πρατήριο του.

Το ίδιο κάνει επίσημα και στην ιστοσελίδα του κατάστημα μελισσοκομικών εφοδίων της Πιερίας.

-Δεν είναι παράνομη η χρήση του?

-Δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βρεθούν υπολείμματα και να έχουμε μια νέα κρίση στον χώρο του μελιού όπως έγινε με την κηροσκωρίνη?

-Υπάρχουν πληροφορίες ότι επανέρχεται η χρήση της κηροσκωρίνης και πάλι ή απλώς είναι φήμη?

6 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Αγαπητε αδελφε μου καλημερα,οταν καποιος λογω συνείδησης κανει βιολογικη μελισσοκομια,οταν τον ενδιαφέρει να μην δωσει στον συνανθρωπο του καρκινο ισχυει αυτο που κανεις....σκεψεις και προβληματισμοι.....

δεν εχω τις γνωσεις εαν αυτα ειναι για την υγεια επικίνδυνα ,βλεπω στο εξωτερικο,μιλαω για καλες μελισσοκομικες χωρες,το χρησιμοποιουν,εδω δεν ξερω εαν ισχυει ,τι πεζεται με τις εταιρειες???μας ελεγε ο κ.Θρασυβουλου οτι τα αντιβιοτικα που λαμβανει ο ανθρωπος απο το κρεας,το κοτοπουλο,το γαλα,τα αυγα καθημερινά για να παρει απο το μελι την ιδια ποσοτητα αντιβιοτικου πρεπει να φαει 3 κιλα ημερισιως.....

εαν εχει καποιος 1000 μελισσια και εξαρταται η ζωη του,το εισοδημα της οικογενειας του,δεν ξερω τι θα εκανα......βλεπεις ζουμε και σε μια χωρα με τους ελεεινοτερους πολιτικους,με τους ελεεινότερους νομους.......

Τις ευχες μου!!!!!!

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Το ζήτημα δεν είναι τι πιστεύω εγώ, αυτό είναι το λιγότερο και πιθανόν να μην απασχολεί και κανέναν.
Το θέμα είναι μην δημιουργηθεί διατροφικό σκάνδαλό όπως της κηροσκωρίνης, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΡΈΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ οι μελισσοκόμοι και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Από την στιγμή που είναι απαγορευμένο, καλώς ή κακώς, δεν πρέπει να υπάρχουν υπολείμματα και στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε αυτό μας έλειπε να έχουμε ακόμα ένα σκάνδαλό.
Το εάν κυκλοφορεί στην Αμερική ,Καναδά και αλλού δεν σημαίνει και τίποτα.
Δεν φημίζονται και πολύ για την προστασία του καταναλωτή.
Για παράδειγμα ενώ ένα μυκητοκτόνο στην Ευρώπη έχει 20 ημέρες πριν την συγκομιδή τελευταία ημέρα ψεκασμού στις ΗΠΑ έχει 0 ημέρες , δηλαδή ψεκάζεις και τρώς!!!
Όσον αφορά την κηροσκωρίνη ΝΑΙ υπάρχει μια ένδειξη επαναχρησιμοποίησης και ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ.
Το ίδιο ισχύει και για την ΤΕΡΡΑΜΥΚΙΝΗ.
ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ , ΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ(ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΜΑΣ).
ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

Markianos Koutroulis είπε...

Ανθιμε
Νομίζω πώς η νοζεμίαση,εκτός τών άλλων,έχει νά κάνει καί μέ τήν κακή διαχείρηση τών σμηνών από τούς μελισσοκόμους.Στίς διάφορες Ελληνικές μελισσοκομικές ιστοσελίδες πού παρουσιάζουν VIDEO επιθεωρήσεων,βλέπω,δυστυχώς, κυψέλες μέ πλαίσια πού δέν καλύπτονται από μέλισσες,ότι ποιό επικύνδυνο γιά νωρίς τήν Ανοιξη καί τήν Νοσεμίαση.Από τίς κυψέλες Dadant γνωρίζω,πώς μετά τήν εξίσωση τών σμηνών νωρίς τήν Ανοιξη,περιορίζουμε τόν χώρο μέ κάθετο διάφραγμα,σέ έναν αριθμό πλαισίων πού νά καλύπτονται από μέλισσες,έως ώτου αρχίσει η νεκταροέκριση καί τό σμήνος πάρει φόρα αναπαραγωγής,χωρίς βιασμούς τής γονοφωλιάς.Δέν νομίζω νά γίνεται κάτι τέτοιο στίς κυψέλες Langstroth,καί δέ έχω δεί νά εφαρμόζεται καμία παρόμοια τακτική στήν διαχείρηση τών σμηνών.Κι εγώ πιστεύω, πώς το Φιουμιντιλ δέν λείνει τό πρόβλημα.Καλή διαχείρηση καί προσεκτική απολύμανση πιστεύω θά δώσουν ικανοποιητική λύση.
Χρόνια Πολλά,Καλές Γιορτές!

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

Μαρκιανέ,
Συμφωνώ απολύτως με τα αναγραφόμενα σου, το μυστικό είναι ακριβώς εκεί στην καλή διαχείριση και την τακτική απολύμανση, των πάντων.
Καλές γιορτές, Καλά Χριστούγεννα, χρόνια πολλά με υγεία, εντός και εκτός Ελλάδος, όπως λέει και ο φίλος μου ο Ανέστης.

Χρυσόστομος είπε...

Άν και νέος στο χώρο συμφωνώ με τον Κ. Άνθιμο και τον Κ. Μαρκιανό...
Καλή Χρονιά...

Χρυσόστομος είπε...

Άν και νέος στο χώρο συμφωνώ με τον Κ. Άνθιμο και τον Κ. Μαρκιανό...
Καλή Χρονιά...