Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937275481 Πρόεδρος Κοντόπουλος Αλέξανδρος, 6977 027612 Γιαλαμπούκης Γιώργος- Επίτιμος Πρόεδρος E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr,beeclubpellas@gmail.com - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentaries



Μακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD





Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Eστιατόρια της ντροπής

Πάνω από ένα εκατομμύριο αποδημητικά πτηνά σκοτώθηκαν και φέτος στην Κύπρο


Σε φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος, ένα πουλί προσπαθεί να ξεφύγει από ξόβεργα στην περιοχή της Αμμοχώστου
Σε φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος, ένα πουλί προσπαθεί να ξεφύγει από ξόβεργα στην περιοχή της Αμμοχώστου (Φωτογραφία: Associated Press )
Λευκωσία, Κύπρος
Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι δρουν πλέον οι λαθροθήρες στην Κύπρο: από την αρχή της μεταναστευτικής περιόδου το φθινόπωρο, περίπου 1,4 εκατομμύρια τσίχλες, κοκκινολαίμηδες και άλλα μικρά πτηνά σκοτώθηκαν παράνομα με ξόβεργες και δίχτυα, εκτιμά ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου.

«Η εικόνα που εμφανίζεται για το φθινόπωρο του 2010 είναι μια καταστροφή που δεν έχουμε ξαναδεί από τότε που ο Σύνδεσμος άρχισε την παρακολούθηση πριν από σχεδόν δέκα χρόνια» αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης, την οποία αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η αύξηση κατά 75% στη χρήση των παγίδων με δίχτυα και κατά 89% στις ξόβεργες είναι απλά απαράδεκτη» προσθέτει.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν την «σοβαρή αποτυχία» τόσο των κυπριακών αρχών όσο και των Κυρίαρχων Βρετανικών Βάσεων, στων οποίων τις περιοχές συνεχίζεται το παράνομο κυνήγι.

Το κυνήγι με παγίδες κατά τη χειμερινή περίοδο απαγορεύτηκε πριν η Κύπρος γίνει χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2004. Έκτοτε, όμως, τα μέτρα έχουν ατονήσει και η μαζική εξόντωση των πτηνών γίνεται κάθε χρόνο είδηση σε ξένα μέσα.

Κοκκινολαίμηδες, τσίχλες μαυροσκούφηδες και πολλά ακόμα πουλιά -συνολικά 60 είδη, πολά απειλούμενα- εξοντώνονται μαζικά καθώς μεταναστεύουν από τη βόρεια Ευρώπη στην Κύπρο κάθε φθινόπωρο.

Τα άτυχα πτηνά καταλήγουν στα κυπριακά εστιατόρια που συνεχίζουν να σερβίρουν τα παράνομα πιάτα. Τα ξυδάτα ή βραστά αμπελοπούλια (μαυροσκούφηδες) πωλούνται έως και 5 δολάρια το ένα, αποφέροντας σημαντικά κέρδη τόσο σε κυνηγούς όσο και σε εστιάτορες.

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος προειδοποιεί τώρα ότι, χωρίς τη λήψη δραστικών κατασταλτικών μέτρων, η Κύπρος θα επιστρέψει στην κατάσταση που επικρατούσε τη δεκαετία του 90, όταν σε κάθε σεζόν σκοτώνονταν 10 εκατομμύρια πουλιά

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο αποδημητικά πτηνά, όπως τσίχλες και αμπελοπούλια, σκοτώθηκαν παράνομα πέρυσι στην Κύπρο, ανακοίνωσε ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος του νησιού αντιδρώντας στις προτάσεις για μείωση των ποινών.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρεται την Τρίτη σε έρευνα πεδίου που πραγματοποίησαν οι περιβαλλοντιστές από τον Μάρτιο του 2007 έως τον φετινό Φεβρουάριο. Εκτιμούν ότι 1,1 εκατ. πουλιά σκοτώθηκαν παράνομα, τα περισσότερα με ξόβεργες και παγίδες με δίχτυα.

Μια μεγάλη επιχείρηση κατά των παράνομων κυνηγών, αλλά και των εστιατορίων που σερβίρουν τα πουλιά, πραγματοποιήθηκε με πιέσεις της ΕΕ πριν από την είσοδο της Κύπρου στην Ένωση το Μάιο του 2004. Επιπλέον, τον Ιούνιο του 2007 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απείλησε την Κύπρο με προσφυγή για τον μη επαρκή καθορισμό των περιοχών Natura 2000 καθώς και για την απόφαση να επιτραπεί το ανοιξιάτικο κυνήγι για πρώτη φορά εδώ και 14 χρόνια.

Φαίνεται όμως ότι η προσπάθεια δεν έπεισε ούτε τους πολίτες ούτε την κυβέρνηση.

«Η Κύπρος είναι πιθανότατα το χειρότερο μέρος στην Ευρώπη όσον αφορά το κυνήγι αποδημητικών πτηνών. Βρίσκεται στην premier league των παραβατών» δήλωσε ο Μάρτιν Χέλικαρ, διευθυντής του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου.

«Αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστεί το θέμα με τα εστιατόρια, η Κύπρος θα επιστρέψει στις παλιές κακές μέρες της δεκαετίας του 90, όταν σκοτώνονταν έως και 10 εκατ. πτηνά»

»Οι βουλευτές έχουν ήδη καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή που θα αποποινικοποιούσε τέτοιες δραστηριότητες και θα μείωνε δραστικά τα πρόστιμα».

Σύμφωνα με την οργάνωση, η σημερινή νομοθεσία προβλέπει φυλάκιση έως τριών ετών και/ή πρόστιμο έως 17.000 ευρώ, ενώ η νέα πρόταση προβλέπει μόνο πρόστιμα 200 ευρώ για τις παγίδες με δίχτυα και 100 ευρώ για τις ξόβεργες.

Newsroom ΔΟΛ

3 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Επιτελους και για κατι που ειναι ντροπη και δεν εχουμε την πρωτιά .....

Exagono είπε...

Ευαγγελε Ελληνες ειναι και εκει.

Exagono είπε...

Ευαγγελε Ελληνες ειναι και εκει.