Μελισσοκομικός Σύλλογος Νομού Πέλλας - Ο Μέγας Αλέξανδρος-ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΘ 377,58100,ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΣ-Τηλ:6937 47 53 57,6977 027612E-mail: beeclubpellas@yahoo.gr - BEE CLUB PELLAS-THE GREAT ALEXANDER-YΙANNITSA PELLAS, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-MACEDONIA- HELLAS-GREECE,- Ωράριο λειτουργίας (ΔΕΥΤΕΡΑ+ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00μμ-20.00μμ)


Δε φτάνει ο ήλιος μονάχα, η γη σοδειά να δώσει, χρειάζονται κι άλλα πολλά, και προπαντός η γνώση… (Κωστής Παλαμάς)

Έλληνες, ο πραγματικός Έλληνας ηγέτης θα βρεθεί. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο πραγματικός Έλληνας ΠΟΛΙΤΗΣ!"

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι μπορεί να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μιλήσουν ή να ειδωθούν, χωρίς ποτέ να τεθεί σε αμφιβολία η φιλία τους. Όταν βλέπονται, ενημερώνονται σαν να είχαν μιλήσει την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που πέρασε ή πόσο μακρυά ήταν!

“Γίνε εσύ η αλλαγή, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο” Μ.Γκάντι

etm-mthoney-720p από cosmosdocumentariesΜακεδονία ~ Ένας πολιτισμός αποκαλύπτεται ~ bbc... από KRASODAD

Καιρός ...απο το toukairou.com

ΤΟ BLOG ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ MOZILLA FIREFOX- YOU CAN SEE BETTER THIS BLOG WITH MOZILLA FIREFOX


Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΥΨΕΛΗ ΑΡΓΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΛΙΟΥ

Από τα μελίσσια που διαχείμασαν στην κυψέλη Αργώ τον περασμένο χειμώνα , άφησα δύο μελίσσια, τα οποία πριν γίνουν δεκάρια αφαίρεσα από δύο πλαίσια κλειστό γόνο(για αποσυμφόρηση) και τα μετέφερα σε όροφο στον οποίο παρέμβαλα βασιλικό διάφραγμα.
Συνολικά μετέφερα 4 πλαίσια την πρώτη φορά και περίπου 1 μήνα μετά άλλα 4 πλαίσια, συνολικά: 8 πλαίσια.
Το αποτέλεσμα: 8 πλαίσια πλήρως σφραγισμένα με μέλι και δύο φύλλα πλήρως χτισμένα( στον όροφο).
Στα δύο μελίσσια, έβαζα στην θέση των πλαισίων με κλειστό γόνο, άκτιστα φύλλα συνολικά 8 πλαίσια, τα οποία τα χτίσανε και τα γεμίσανε και με μέλι.
Στον όροφο, από ότι καταλάβατε κυκλοφορούσαν οι εργάτριες και των δύο κυψελών, χωρίς κανένα πρόβλημα.
το κλασικό πρόβλημα με την μεγάλη απόσταση μεταξύ πλαισίων και πάνω ορόφου.
βγάζοντας το κάθετο χώρισμα που χωρίζει τα 5 πλαίσια από τα άλλα 5 πλαίσια χαλαρώνουν τα πλαίσια μεταξύ τους και παρατηρείται το παραπάνω στα δεξιά και αριστερά


Στο 1ο μελίσσι το 9 και 10 πλαίσιο με ικανοποιητικά μέλια


το 7 και 8 πλαίσιο με καλούς γόνους για την εποχή(10 Σεπεμβρίου)
Στο 2ο μελίσσι το 1 και 2 πλαίσιο με καλά μέλια
το 3 και 4 πλαίσιο με καλά μέλια και γόνο.

Συμπέρασμα: για στατικά μελισσοκομεία η κυψέλη Αργώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά την διάρκεια της Άνοιξης-Καλοκαίρι με εκπληκτικά αποτελέσματα.
Με το μισό πάτωμα η πρώτη δοκιμή πήγε αρκετά καλά(στο συγκεκριμένο μελίσσι, έγινε Ντεμαρί και βγήκαν δύο νέα μελίσσια, εάν δεν γινόταν αυτό είχα σκοπό να βάλω τουλάχιστον δυο μισά πατώματα, δεν πειράζει του χρόνου να είμαστε γεροί..)
επίσης η κυψέλη τύπου Νταντάντ έστω και αργά(δεν είχα φύλλα Νταντάντ και αναγκάστηκα και έκανα συγκόλληση) πήγε καλά, για αρχή.

3 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

Φοβερε αδελφε,μπραβο,πολυ ωραια,μηπως ξεφυγουμε απο τα ιδια και τα ιδια....

Ανεστης Θ. Κετσετζιδης είπε...

Έτσι μπράβο.
μέσα από προσπάθειες έρχονται τα καλά αποτελέσματα.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Πολύ καλή για γρήγορη ανάπτυξη των μελισσομηνων την άνοιξη καθώς και για ξεχειμώνιασμα μικρών και ταλαιπωρημένων σμηνών. Πολύ κακή για την μέση αν κάποιος θελήσει να την μετακινήσει.